gloomis BCR875 MossyBack 7'3"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Dec 2011, 04:03

razvan m. scrie:Pe de alta parte, se intampla ca acelasi blank sa fie dat de producator pana in 20 lb la lansetele de cast si pana in 16 lb la cele de spin. Producatorul ofera si explicatia, dar nu am retinut-o pentru ca mi s-a parut o prostie. Este vorba de G.Loomis, firma care se respecta.
interesanta chestiunea asta cu puteri diferite ale aceluiasi blank in functie de muntaj (spin vs. cast). probabil are legatura cu modul in care se incarca blankul in sarcina datorita pozitionarii inelelor. :roll:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2011, 07:44

Eu nu stiu ce zice nenea Batson..E clar ca pe un blanc poti face ce lanseta poftesti,cast ori spinn..

De ce atunci la aceleasi caracteristici,blancul de casting are rezistenta firului ,mai mare??

Am pus unul linga altul legendul meu,generatie mai veche,sc4,scrim de fibra de sticla,linga extrem-ul nou,aceleasi caracteristici,facut din ultima generatie de grafit,pe scrim de carbon...

Ultima generatie de grafit,mai usor,mai rezistent...decit bietul meu sc4..

Si totusi ,extrem-ul-din material mai usor si mai rezistent,decit legendul meu-are talonul ceva mai gros..De ce??

Eu cred ca blancurile destinate lansetelorde cast,din start sint facute altfel..poate este o noua abordare a acestei probleme de catre producator,abordare care poate nu exista atunci cind Batson zicea asta..nu stiu..

Oricum,daca vreti sa va faceti o lanseta de casting ,care blanc a-ti alege dintre cele doua existnte, la aceeasi parametrii??Intrebarea este retorica...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2011, 08:12

Kingofbeasr a scris
cam asta vreau si eu un blank mai senzitiv si putin mai rapid decat ce am acum dar care sa tina si la tavaleala (il voi pescui mult pe frig si pe noapte iar riurile mari iesite din matca nu prea iarta multe greseli betelor de finete )
Unul dintre criteriile constructive care dau senzitivitatea blancului este scrim-ul.Din cite am inteles acesta este ca un fel de coloana vertebrala a blancului,respectiv o „plasa„peste care sint rulate foliile de prepreg,si tinute laolalta prin intermediul rasinilor..

Acest scrim poate fi din fibra de sticla ,sau,din carbon..
Blancurile facute pe scrim de fibra de sticla imbina in mod armonios puterea,senzitivitatea si ...rezistenta.Binenteles aceste calitati mai sint determinate si de alti factori cum ar fi,tipul de rasini,conicitatea,grosimea peretilor blancului...Exemplu ,blancurile de legend tournament bass,construite pe sc4...evident mai sint si altele ,dar eu pe asta il stiu caci cu el pescuiesc..Rezistent la tavaleala,senzitiv,elastic,suficient de rapid..
Blancurile pe scrim de carbon,sint mai senzitive,mai puternice,diametre mai mici pentru aceeasi clasa de putere...
Insa sint mai ..casante,mai rigide-nus daca e chiar termenul potrivit-oricum mai potrivite pentru un nr. limitat de aplicatii.Acuma ,am vazut ca multi producatori folosesc citeva tipuri decarbon in acelasi blanc,tocmai pentru a-i aduce suplete si rezistenta fara sa piarda la senzitivitate si la greutatea redusa a blancului...Retele sint multe,am impresia ca producatorii astia le tot folosesc si odata la citiva ani le schimba ,si asta cu titlul ca vin cu ceva nou pe piata..oricum in urma cu 20 de ani ,nici nu visam ca in ,materie de lansete pot exista atitea si atitea variante si posibilitati..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Dec 2011, 12:23

Imagine

Am promis desenul la elias. Cred ca se vede ..ce am vrut sa zic...sper :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Dec 2011, 12:31

Da,mersi mult. :)

Scrie răspuns