kingofbeasts scrie:o intrebare mai generala pentru cei care au experimentat cu blancuri:
in ce masura e mai senzitiv un blank facut bat de cast decat acelasi blanc facut de spin? se simte diferenta ori ba ?
Blancurile destinate pentru bait cast au rezerva mai mare de putere pe talon.
http://www.stcroixrods.com/pdfs/STC_201 ... uilder.pdf
Daca intri aici,si compari ,de exemplu un blanc bass/walleye de spinn,medium de 7ft ,cu acelasi bass/walleye de casting,tot de 7ft,se poate observa ca asta din urma suporta un fir mai rezistent pina in 15lb,decit cel de spinning ,care suporta doar pina in 12lb.Blancul de spinning este mai usor cu 0,3oz decit omologul sau de casting,ceea ce sugereaza ceva mai mult material pentru ceva mai multa putere in blanc,respectiv pe talon..a acestuia din urma,
Am dat acest ex.pentru a vedea ca blancurile de cast sint construite putin diferit fata de cele de spinn,la aceleasi caracteristici(lungime,putere,aplicatie)
Daca faci un blanc destinat castului,de spinning,n-are nimic.Nu te incurca cu nimic.Atita ca acela e facut sa se incarce altfel,pentru lanseurile specifice mulinetelor de bait.Senzitivitatea nu o pierde.
Daca montezi un bat de cast pe blanc de spinning s-ar putea sa nu aiba suficienta putere pe talon..
Senzitivitatea,este amplificata de tipul inelelor,de marimea lor,de cit incarci cu matisaj si epoxy,fiecare inel,precum si de calitatea si grosimea stratului de lac-vopsea folosit de producator.Eu am dezgolit un blanc de avid,si am constatat,printre altele ca si-a marit cu ceva senzitivitatea.Acuma am un blanc HM MHX,care asteapta componentele,si care nu are deloc lac sau vopsea pe el..Pot zice ca este foarte senzitiv ,la bani rezonabili...
In privinta inelelor,ideale ar fi inelele micro insa au un dezavantaj major,pentru mine,nodul dintre lider si linia principala ,precum si faptul ca pe temperaturi scazute fac repede dop de gheata..Oricum,la o lanseta de casting,inelele fiind mai mici si mai dese,obtii performante ceva mai bune in privinta senzitivitatii,feelingul per general unul mult mai placut..Insa iarna este destul de rau cu apa ce se scurge pe degete,fiind necesare manusi..