gloomis BCR875 MossyBack 7'3"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Dec 2011, 22:49

ULK,hai sa simplificam....eu atit am vrut sa-i spun lui King,ca blancul de cast e diferit de ala de spinn..sa tina cont si de aspectul talonului..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 22:54

Ok, daca vrei sa simplificam...bine, blankul de cast nu e ca si cel de spin....putem si asa :)..nu mai dam cu parerea dece :)..

Stam si ne uitam ca nu a mai postat nici azi nimeni nimic interesant :) No problem..nu mai desenam, nu mai discutam...

Desi ai dreptate...am iesit in decor din acest topic..si sunt de acord...ca nu e ok...
Daca e cineva interesat de altceva deschide alt topic..daca nu ..peace. :wink:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Dec 2011, 22:57

Ba discutam,io nu am zis ca nu..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 23:04

Ok, dar nu aici :)...si nici nu cred ca o sa deschid eu alt topic, sa incerc sa conving pe cineva, despre crezarea mea ..ce rost ar avea?

Mai repetam odata ca cel de cast este exact ce cauta king( poate pune si mulineta invers :) )...si gata cu hijackingul de topic :)
UlKustom Rods

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 24 Dec 2011, 23:13

deci sa inteleg si eu
daca (evident virgula) cauti o ranga ei blank de cast daca vrei ceva mai finesse ei blanku de spin? sau deja am citit prea mult?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Dec 2011, 23:31

Nu exista blankuri de spinning sau de casting. Exista doar blankuri transformate in lansete de spinning sau de casting. A se vedea in acest sens ce spun cei de pe rodbuilding.org

Pe de alta parte, se intampla ca acelasi blank sa fie dat de producator pana in 20 lb la lansetele de cast si pana in 16 lb la cele de spin. Producatorul ofera si explicatia, dar nu am retinut-o pentru ca mi s-a parut o prostie. Este vorba de G.Loomis, firma care se respecta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 23:46

razvan...asta imi era si mie parerea...ca nu exista blank de spin si de cast.Asa zicea si domnu Batson himself..dar,deja se observa o diferenta clara in ofertele mai multor producatori in acest sens? Dece?...Si da..sunt difernente , daca nu majore ..dar semnificative as zice..

Bill Batson...zicea:
Speaking about your products, why there is so little casting blanks in your offer? Can we expect more?

We answer that question all the time. A blank is a blank and does not know what a spin or cast reel is. The blank deflects exactly the way its design to flex regardless of what reel goes on it. Any blank can be used either casting or spinning. Why do we list spin blanks spin and casting blanks casting, that is a better question. We list some blanks spin because of the techniques the blank was designed for example the ISB841, ISB842, ISB822.5 is a finesse worm/Senko/split shot worm/Drop shot blank and is mostly done with a spinning reel but the ISB843 and 844 could be used with a Carolina rig in either spin or cast because of the lure ounce rating will load up a bait casting reel. The IC casting blanks were designed for ripping stick baits and usually done with a casting reel but can also be used with a spin reel. Ultimately if you can load up and cast the blank within the recommended lure ounce rating with a casting reel then the blanks will perform the same either spin or cast.
Acum are mult mai multe blankuri nominalizate ca specifice de cast..Sa fie vorba doar de marketing? Sau chiar si-au dat seama de ceva difeferente..inafara de cele impuse de greutatea nalucii..adica de incarcarea minima de care este nevoie in cazul unei mulinete de cast? Oare care e raspunsul corect?
UlKustom Rods

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Dec 2011, 23:54

Mai, eu nu am glumit cu desenul :) Am rabdare.Acolo unde am zis,pe mine unul m-ai pierdut putin,poate-s mai greu io de cap,na :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Dec 2011, 03:21

ULK scrie:Ok, dar nu aici :)...si nici nu cred ca o sa deschid eu alt topic, sa incerc sa conving pe cineva, despre crezarea mea ..ce rost ar avea?

Mai repetam odata ca cel de cast este exact ce cauta king( poate pune si mulineta invers :) )...si gata cu hijackingul de topic :)
nu mai deschide niumeni alt topic pentru ca nu e cazul. aici se poate discuta fara nici cea mai mica problema. :wink: :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Dec 2011, 03:54

bogdan82 scrie:...dar mi-am dorit un blank de tavaleala, mai universal, asa ca am ales IMX-ul..
cam asta vreau si eu un blank mai senzitiv si putin mai rapid decat ce am acum dar care sa tina si la tavaleala (il voi pescui mult pe frig si pe noapte iar riurile mari iesite din matca nu prea iarta multe greseli betelor de finete ). totodata am vrut si putina suplete , simplitate si eleganta motive pentru care m-am oprit la Loomis (nu ca n-as fi deschis si la alte sugestii).
Initial am vrut un custom, apoi am zis ca tre sa imi mai treaca prin mana ceva bete si ceva naluci pana sa stiu exact cum vreau custom-ul (adica pina il voi putea vizualiza mental milimetru cu milimetru , inel cu inel, matisaj cu matisaj, etc.) :D

blankurile extrafast si cele ultrasenzitive imi par prea fragile (a se citi casante) asa ca pentru moment optez pentru mai indulgentele fast-uri. :roll: :P

Scrie răspuns