frana fata!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Sep 2008, 17:22

TopGear scrie:
In concluzie : frana fatza. Care daca e micrometrica si multidisc (vreo 4 discuri eu zic ca ajung) e ok. Mie unul nu imi place frana spate la spining. Mi se pare oarecum naspa sa strang/destrang frana cu mana stanga, eu fiind dretaci. Parerea mea.
Bine , da daca ii pe fatza , nu tot cu stinga umbli la ea :lol: :lol:

La faza cu intepatu ferm , ce sa zic , unii dau cu 3-4-5 lb textil, si nici macar nu fac o bucla bimini , pe cit tii frina ca sa nu rupi un astfel de fir in intepatura sau la o plecare violenta , dar totusi suficient ca sa intepi :roll: , daca ziceti ca tre intepat ferm si tinut linga limita de rupere a firului , chiar aveti mulinte cu frine foarte fluide ca sa jucati cu astfel de fire la limita , sau stati cu frina pe vreo 2 lb si drill pina moare pestele ?

Fir Intins!!!

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 25 Sep 2008, 20:50

@SF:
Bine , da daca ii pe fatza , nu tot cu stinga umbli la ea

Ba da. Dar mi se pare mai 'omenesc' si eu unul simt mai bine reglajul in dril daca am frana fatza. Sus. Asa m-am obisnuit. Si daca ai frana spate, trebui oarecum sa invarti invers, si cu mana stanga.
Dar marele avantaj este in continuare marimea si multitudinea discurilor franei la frana fatza.

Scrie răspuns