folositi...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Noi 2007, 20:06

cipic scrie:pe site-ul lui berti sunt niste strune care sunt meseriase si nu prea afecteaza evolutia nalucii sunt din wolfram si sunt foarte moi,mai sunt unele la fel la energofish,din astea folosesc eu!!!Daca dai cu twistere mici sau voblere mici fara struna poti sa-ti iei adio de la ele :lol: :lol: :lol:
Daca dai cu strunele de la Energofis ai grija sa nu patesti ca si Sabin Buzatu in concurs la Ghioroc :roll: :roll: :twisted:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Noi 2007, 20:07

am ajuns sa pun struna chiar si cand pescuiesc la biban,m-a executat o cumatra de am vorbit singur juma de ora si am bagat tigari la foc automat :lol:
acuma pe bune,pune frate struna de wolfram,subtire,ieftina = 1leu,decat sa plangi dupa aia.
anul asta am pierdut cele mai mari capturi ale mele la stiuca din cauza lipsei strunei,si nu cautam stiuca in mod special :cry:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 02 Noi 2007, 20:07

MARIUS POPA scrie:e posibil, insa eu am pus punctul doar pe vobler si twister,daca te deranjeaza cu respect nu mai raspunde! 8) bine adi777!
nu toti is mestri ca tine!
numai bine baieti! 8) 8) 8)
Daca folosesti wobblere lungi nu e neaparat sa pui struna. In cazul twisterelor , shadurilor cel mai bine pune struna.
TEAM ATOM

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 02 Noi 2007, 20:36

pai asai, decit sa injuri si sa sudui mai bine urmezi sfatul:paza buna trece primejdia rea!
mersi baieti, o sa urmez sfatul vostru cu precadere!
fir intins! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 02 Noi 2007, 21:17

adiwolf scrie: anul asta am pierdut cele mai mari capturi ale mele la stiuca din cauza lipsei strunei,si nu cautam stiuca in mod special :cry:

Stiuca nu stie ca tu cauti salaul... :lol: :lol: :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 02 Noi 2007, 21:27

am patit vali :lol: ,dar cu alea de 6 kile cele mai subtiri,am zis sa dau la finete dar ea n-a fost deloc finuta si a rupt!!! Din momentul ala nu prea am mai dat cu ele decat cu alea de 9 si 12 kg,astea-s mai rezistente dar un pic mai rigide!!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 02 Noi 2007, 21:34

Poti folosi strune de la Cannele sau Technipeche ... strune care sunt foarte maleabile (impletite din fire metalice si textile) - se pot face noduri aproape ca si cu un fir mono (sau se pot folosi bride) - sunt in diferite variante de rezistenta - 4 - 6 - 8 - 10 - 15kg - etc.
S'altare și bunăstare !

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Noi 2007, 23:20

ascultati pe mine..care nu pescuiesc la stiuca..din niste motive ascunse...
am prins o singura marlitza la lingura... in 20 de ani....si mi-a taiat de vreo 5 ori..dar cu o viteza...de credeam ca si-au luat pestii cuttere
:D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 03 Noi 2007, 00:20

Toata vara am pescuit fara strune(la vobler), si am avut noroc...nu mi-a taiat nici o stiuca...de ceva timp insa am descoperit strunele de wolfram care sunt extraordinar de flexibile si de discrete si cred ca din punctul de vedere al acestor doua atribute sunt imbatabile....dar...am constatat ca au si un neajuns ( cel putin cele pe care le folosesc eu ) au o "memorie' foarte mare....se deformeaza foarte usor, uneori se incretesc...nu a fost singular cazul cand dupa un drlill, cu stiuca in barca, am constatat ca struna a devenit inutilizabila din cauza faptului ca s-a deformat, probabil din cauza tensiunii la care a fost supusa...in medie folosesc cam 2-3 strune pe o partida. In alta ordine de idei, eficacitatea strunei este relativa...unui prieten de al meu, i-a intrat o hartapana care i-a muscat peste struna si dusa a fost cu tot cu vobler... Cu toate acestea, parerea mea este ca in ceea ce priveste voblerul, struna este o necesitate... Cu caucioace nu prea dau...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 03 Noi 2007, 00:21

Esti norocos inseamna :lol: ori dai in ape mai putin populate cu stiuca!!!Probabil ca pe twistere scrii mare ''Rezervat pt salau'' :)

Scrie răspuns