Fireline Crystal
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Si eu am mai pescuit cu Fireline de la Berkley o vreme, inca de prin '97-'98. Insa Fireline Crystal e vizibil mai sirmos decat originalul. Al meu este de 20 lbs, dar am vazut si de 14 lbs si e la fel de sarmos.
Nu stiu cum e cel de 4lbs.
Nu stiu cum e cel de 4lbs.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
- Mugurstefan
- veteran
Jean Scurtu[/quote].................................. Acu' rup crengi tragand de fir. Nu pot decat sa ma minunez de rezistenta deosebita a unei linii, totusi, atat de fine (fiind eu un adept al pescuitului "light"), la care diametrul cel mai mare il are inaintasul de fluorocarbon de 0,20. Nu stiu cum de e marcata rezistenta la 4lb sau 6lb (1.81, respectiv 2.72kg), cand montura asta rezista (tot respectul pt. nod!) clar mai mult. N-am facut inca teste cu un dinamometru, dar cred ca o voi face, pt. a-mi satisface o simpla curiozitate.
I.....................................[/quote]
Daca faci vreun test cu dinamometrul sa-mi spui si mie.
Eu am facut dar cu un cantar sovietic... am incercat ceva noduri.. inclusiv pe cel descris de tine ... am gasit o varianta de noduri ca sa zic asa ... care la cantarul meu arata ca se rupe intre 2.7si3Kg...
Pe cantarul meu arata ca tine cel mai bine....dar... as fi curios la un dinamometru cat indica.
I.....................................[/quote]
Daca faci vreun test cu dinamometrul sa-mi spui si mie.
Eu am facut dar cu un cantar sovietic... am incercat ceva noduri.. inclusiv pe cel descris de tine ... am gasit o varianta de noduri ca sa zic asa ... care la cantarul meu arata ca se rupe intre 2.7si3Kg...
Pe cantarul meu arata ca tine cel mai bine....dar... as fi curios la un dinamometru cat indica.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
- Mugurstefan
- veteran
Pai nu asta-i situatia reala.oby 1 scrie:pe electronic firelineul de 4lb se rupe(la nod simplu de ghete)pe la 2,8-2,9k
Leaga Fireline-ul de leader si apoi de greutate...si vezi pe la cat se rupe.
Legat fireline de vartej e alta poveste ..clar tine mai mult ...
Mie mi se rupe la legatura dintre Fireline de 6lbs cu leader de 8lbs.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
- Stefan Tudose
- Moderator
Mugur,Mugurstefan scrie:Pai nu asta-i situatia reala.oby 1 scrie:pe electronic firelineul de 4lb se rupe(la nod simplu de ghete)pe la 2,8-2,9k
Cum ti-am spus eu ca leg forfacul in bucla cu nod dublu facuta pe fireline de 4lb.(nod clinch) am rupt SEAGUAR CARBON PRO DE 12LB.!!!!! bucla de pe fireline ramanand intacta si cred ca nu-ti trebuie rezistenta mai buna la pestii obisnuiti de cateva kilograme la un textil de 4lb.(1,8kg.).
Jean Scurtu
Din pacate nu am cum sa inteleg ca doresti sa aflii rezistenta pe cel mai prost nod,pe care eu nu l-as folosii niciodata la pescuit.oby 1 scrie:eu eram interesat de rezistenata pe cel mai prost nod nu pe cel mai bun
Dar daca doresti doar sa faci filozofie fara aplicare in practica poti dorii sa aflii orice!!!
Jean Scurtu
- Mugurstefan
- veteran
Am facut si mai multe de 10 spire.Stefan Tudose scrie:Daca folosesti dublu uni, la bucla de textil fa vreo 10 spire.
Uni-to -uni nu e solutia.
Poate al tau Fireline o fi din alta serie...
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
- Mugurstefan
- veteran
Puteti fi mai explicit?Jean Scurtu scrie:Mugur,Mugurstefan scrie:Pai nu asta-i situatia reala.oby 1 scrie:pe electronic firelineul de 4lb se rupe(la nod simplu de ghete)pe la 2,8-2,9k
Cum ti-am spus eu ca leg forfacul in bucla cu nod dublu facuta pe fireline de 4lb.(nod clinch) am rupt SEAGUAR CARBON PRO DE 12LB.!!!!! bucla de pe fireline ramanand intacta si cred ca nu-ti trebuie rezistenta mai buna la pestii obisnuiti de cateva kilograme la un textil de 4lb.(1,8kg.).
Jean Scurtu
Un forfac legat in bucla cu nod dublu pe care vine un Fireline cu nod clinch s-a rupt forfachul de 12lbs Seaguar?
Intreb ca la mine la 6lbs Fireline si 8lbs XPS Fluorocarbon intotdeauna s-a rupt - indiferent de tipul nodului, inclusiv cel mai sus amintit - Fireline-ul.
Nu zic ca as fi nemultumit pentru ca tzine( dupa cantarul meu sovietic cum am mai spus.

Eu ma refer aici strict tehnic la rezistenta nodului !
Si pentru ca cantarul meu poate sa minta.. am cerut o masurare mai exacta la cei care au dinamometre.
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !