Jean Scurtu scrie:Teoo scrie:Am Fireline Smoke de 4 lbs de la inceputul anului.
Este un fir Ok. .....dar..ma deranjeaza acea scamosare a firului.Mai ales ca zona respectiva ( cea scamosata ) este mai sensibila in special la accidente cum ar fi ciupiturile de pe fire.Am patit la ultima lansare sa se ciupeasca firul la 2-3 m de capatul prins de tambur.Nu am observat , iar la urmatoarea lansare am pierdut tot firul ca a pleznit.
Il intorsesem o data pe tambur sa pot folosi si celelalt capat.
Nu m-a deranjat nici o secunda faptul ca e mai sarmos.Am pescuit cu el preponderent la stiuca.La clean folosesc monofilamente.
Acest lucru nu m-a impiedica sa -mi doresc Fireline Crystal.Dar cred ca-l voi lua pe cel de 4 lb.Nu sumt adeptul firelor cu diametre mari.
Imi pare rau daca spui ca FIRELINE de 4lb. e sarmos ca nu e deloc adevarat.Daca eu am putut cu un FIRELINE de 4lb. sa pescuiesc cca.4 ani fara sa-l schimb,nu inteleg de ce altii nu pot mai ales ca eu pescuiesc si in apa sarata cu el,apa incarcata cu o gramada de particule fine abrazive de nisip.Nu uitati insa ca eu nu pescuiesc niciodata direct cu FIRELINE si intotdeauna folosesc leader mono din doua bucati ,unul normal si unul fluorocarbon(sau amandoua fluorocarbon ,dar de rezistente diferite ,pe cel mai rezistent daca e cazul adaug plumbii suplimentari) si niciodata nu mi se rupe Fireline-ul ci leaderul fluorocarbon ce e il aleg sa fie mai putin rezistent decat mono normal.
Scamosarea scade f. putin rezistenta firului si o spun in cunostinta de cauza ca doar am avut destui pesti mari de 5-20kg.si chiar mai mari in carlig cand pescuiam cu FIRELINE de 4lb.
Puteti cred sau nu....
Jean Scurtu
Nu m-ati inteles.
Am spus ca : " Nu m-a deranjat nici o secunda faptul ca e mai sarmos "
Exact astea au fost cuvintele mele.
Oricum acea sarmozitate care ii deranjeaza pe unii se estompeaza dupa primele 2 - 3 partide de pescuit.
Eu am spus ca am patit sa mi se rupa de langa tambur...nu de la varf.
Era in timpul unui lanseu ,firul s-a desfasurat aproape tot ,si s-a rupt de langa tambur.
Firul era intors o data pe tambur cu partea cea mai scamosata la baza tamburului.
Acea parte a cedat , facand sa pierd aproape 50 m de fir cu naluca cu tot.Pescuiam pe Mures si aveam nevoie de landeuri lungi.Daca as fi avut leader sau leadere , le pierdeam si pe alea cu fir cu tot.Nu ar fi schimbat cu nimic situatia intimpul acelui lanseu.
Chiar si asa tot Fireline am cumparat de la un magazin din Ro,pt ca imi trebuia repede altul in locul celui rupt.
Dar dupa aceasta patanie voi incerca si alte fire pe viitor.
Nu uitati va rog ca dvs desi pescuiti in apa sarata , apele de pe acolo sunt totusi curate.
Daca vreodata veti mai veni in Romania ,sunteti invitatul meu la o partida de pescuit pe Mures.Veti vedea cate mizerii , ramuri ,craci ,etc avem ,care vin pe apa apa si ve veti edifica asupra conditiilor in care folosim aceste fire.De multe ori sunt nevoit sa fac " slalom " cu firul printre ele .Nu ma mira ca apare acea scamosare atat de rapid.
Suntem nevoiti sa in toarcem firul pe tambur cel putin odata pe sezon( ma refer in cazul unui pescuit de 2 ori pe saptamana ).
Nu mi-o luati in nume de rau..dar astea sunt conditiile pe plaiurile mioritice.