firele FLUOROCARBON
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
firele FLUOROCARBON
SALUT
cateva pareri despre aceste fire si de unde se pot face rost?
va multumesc si va doresc
Fir Intins
cateva pareri despre aceste fire si de unde se pot face rost?
va multumesc si va doresc
Fir Intins
Deoarece pescuiesc numai cu fir texil(FIRELINE), de vreo 10 ani,intotdeauna folosesc leader mono fluorocarbon.
Daca stii care e diferenta intre mono normal si mono fluorocarbon,aproape ca nu mai e nevoie de nici o explicatie.
Totusi pt. cine inca nu a auzit de fire mono fluorocarbon,acestea comparativ cu cele normale,in apa sunt practic invizibile,putand deci folosi fire mai groase ce aproape nu sunt sesizate de peste,concluzia venind de la sine.
Referitor daca sunt bune sau nu,unele sunt bune altele mai putin bune si ceva in plus ,sunt destul de scumpe.
Personal pescuiesc cu fire mono fluorocarbon japoneze,SEAGUAR CARBON PRO FLUOROCARBON si cu XPS FLUOROCARBON(Bass Pro Shops),fire de care sunt f. multumit.
Am incercat si VANISH facut de Berkley,insa nu-l recomand la nimeni,dupa parerea mea e un fir de calitate slaba.
Nu am pescuit cu VANISH TRANSITION si nu pot sa spun nimic despre el.
Desi acesta e destul de laudat de unii ,eu raman la ce am incercat si mi-a dat satisfactii.
Referitor unde se poate gasii fir fluorocarbon in Romania nu stiu,dar sigur se gaseste in Ungaria(mi-am cumparat eu din UNGARIA acum trei ani fir TRABUCCO FLUOROCARBON facut tot in Japonia).
Firele textile nefiind transparente si fiind mai putin rezistente la abraziune decat firele mono ,cand pescuiesti cu ele e bine sa folosesti leader de fluorocarbon ,avand avantajul invizibilitatii lui,rezistenta mai mare la abraziune si faptului ca in caz de agatari nu pierzi fir textil (ce e destul de scump)rupandu-se leader-ul.
Lungimea leaderului depinde de conditiile de pescuit,putand fii de la 50cm. la cativa metrii.
Jean Scurtu
Daca stii care e diferenta intre mono normal si mono fluorocarbon,aproape ca nu mai e nevoie de nici o explicatie.
Totusi pt. cine inca nu a auzit de fire mono fluorocarbon,acestea comparativ cu cele normale,in apa sunt practic invizibile,putand deci folosi fire mai groase ce aproape nu sunt sesizate de peste,concluzia venind de la sine.
Referitor daca sunt bune sau nu,unele sunt bune altele mai putin bune si ceva in plus ,sunt destul de scumpe.
Personal pescuiesc cu fire mono fluorocarbon japoneze,SEAGUAR CARBON PRO FLUOROCARBON si cu XPS FLUOROCARBON(Bass Pro Shops),fire de care sunt f. multumit.
Am incercat si VANISH facut de Berkley,insa nu-l recomand la nimeni,dupa parerea mea e un fir de calitate slaba.
Nu am pescuit cu VANISH TRANSITION si nu pot sa spun nimic despre el.
Desi acesta e destul de laudat de unii ,eu raman la ce am incercat si mi-a dat satisfactii.
Referitor unde se poate gasii fir fluorocarbon in Romania nu stiu,dar sigur se gaseste in Ungaria(mi-am cumparat eu din UNGARIA acum trei ani fir TRABUCCO FLUOROCARBON facut tot in Japonia).
Firele textile nefiind transparente si fiind mai putin rezistente la abraziune decat firele mono ,cand pescuiesti cu ele e bine sa folosesti leader de fluorocarbon ,avand avantajul invizibilitatii lui,rezistenta mai mare la abraziune si faptului ca in caz de agatari nu pierzi fir textil (ce e destul de scump)rupandu-se leader-ul.
Lungimea leaderului depinde de conditiile de pescuit,putand fii de la 50cm. la cativa metrii.
Jean Scurtu
Firele fluorcarbon sunt excelente pe ape limpezi. Indicele de refractie apropiat de al apei le face sa fie mai putin vizibile in apa. De exemplu un fir de 0.20 fluorcarbon se vede cam ca unul de 0.16 normal.
Din ce am folosit mi-au placut Climax si Rio.
Climax am impresia ca au adus acum si al Energofish.
Din ce am folosit mi-au placut Climax si Rio.
Climax am impresia ca au adus acum si al Energofish.
- Wavedancer
- veteran
Poti incerca cu incredere si Ashima Poltergeist. Comparativ cu fluorocarbonul "pentru spinning", A.P-ul a fost conceput pentru pescuitul crapului si are marele avantaj de a fi mult mai matasos (fluorocarbonul este mai rigid decit monofilamentul clasic). Se gaseste la Aquamania.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Eu am incercat pana acuma P-Line. Dar acesta nu e un fluorcarbon, ci e un fir, cu un strat de fluorcarbon. Pana acuma n-am avut probleme cu el. Este ff rezistent la frecari de obstacole. Mi s-a agtzat pestele in ceva creanga de s-a frecat cateva minute de ea si n-a cedat(chiar daca era destul de ros).
Eu folosesc cel de 8lbs, care e un 0,25. 6lbs e un 0,23 si 4lbs e un 0,18.
Dupa parerea mea rezista la mai mult decat este indicat pe etichetele lor. Adica ala de 8lbs as zice k in loc de 3,7kg(parca), tine un 4 spre 5 kile sau chiar ceva mai mult.
Eu folosesc cel de 8lbs, care e un 0,25. 6lbs e un 0,23 si 4lbs e un 0,18.
Dupa parerea mea rezista la mai mult decat este indicat pe etichetele lor. Adica ala de 8lbs as zice k in loc de 3,7kg(parca), tine un 4 spre 5 kile sau chiar ceva mai mult.
salut
treaba cu "invizibilitatea" acestui fir in apa ce parere aveti
mie nu imi prea vine sa cred ca functioneaza plus ca acest fir este si mai rigid decat cel normal (din cate am inteles)
cei care l-ati folosit ati observat vreo diferenta in cea ce priveste pestii prinsi ca numar sau unde ati observat mai mult diferenta in ce situatii
va multumesc
salut si FIR INTINS
treaba cu "invizibilitatea" acestui fir in apa ce parere aveti
mie nu imi prea vine sa cred ca functioneaza plus ca acest fir este si mai rigid decat cel normal (din cate am inteles)
cei care l-ati folosit ati observat vreo diferenta in cea ce priveste pestii prinsi ca numar sau unde ati observat mai mult diferenta in ce situatii
va multumesc
salut si FIR INTINS
Pai astea le folosesti daca de exemplu nu ai vrea sa dai cu un 16 sau un 14 si ai vrea ceva mai gros, da se sperie pesti de monoul conventional(se mai intampla). Sau deje din obisnuinta
. Eu folosesc un 25. El dupa vizibilitate in apa e k si un 0.20 as zice sau poate si mai putin. Il folosesc pe acesta, deoarece ma ajuta sa nu raman fara naluci in diverse situatii....... si nu numai............
Pt ape extrem de limpezi de exemplu sunt6 iarasi recomandate...................Si pe deasupra ai si tu mai multa incredere in ceea ce faci stiind k firul tau e "invizibil"

Pt ape extrem de limpezi de exemplu sunt6 iarasi recomandate...................Si pe deasupra ai si tu mai multa incredere in ceea ce faci stiind k firul tau e "invizibil"
- costica_fishing
- veteran