MeHigh scrie:Fluocarbonul daca are culoare (am vazut shi roz...) ishi pierde calitatea esentziala: vizibilitatea scazuta in apa.
Am folosit Umpqua shi Berkley Vanish shi se rupeau la nod instant la ceea ce cred eu ca era 1 kg fortza sau sub. Erau fluocarboane la suta de metrii sau chiar la 300 yards. Apoi am trecut pe fire speciale pt inaintash(tippet) shi situatzia s-a schimbat. Acum pescuiesc un Sufix Fluoro Tippet shi sunt f multzumit . E de 8Lb shi am scos pastrav de peste 6 kg cu el.
Sfatul meu e , daca vrei sa foloseshti firul pt inaintash, sa cumperi fir special pt inaintash.
Mihai,
Cumpara fire japoneze SUGOI,SEAGUAR CARBON PRO,XPS FLUOROCARBON(facut de firma japoneza TORAY pt. BASS PRO)etc.,role de 100m. sau mai mult,nu fire pt. leader ca nu sunt cu mult mai bune , ci doar mai scumpe raportat la pretul pe metru.
In primul rand daca cumperi din magazine specializate de fly vei plati pe orice mai mult ,fly fiind considerat un lux,cel putin aici in U.S.A.
Daca doresti sa folosesti firul pe mulineta nu numai pt. forfach un fir foarte bun si accesibil ca pret,e SEAGUAR INVIZX,un fir fluorocarbon facut special pt. pescuitul cu mulineta.Sigur ca in Japonia sunt multe fire fluorocarbon mai bune dar si pretul e f. ridicat.
Cu fir PLINE FLOROCLEAR(ce nu e de fapt fluorocarbon ci un polimer acoperit cu fluorocarbon) de 2lb.(0,9kg.) am prins paddle xxx de peste 15kg.,dar intr-o apa curgatoare cu un curent slab.
Eu sunt f. multumit cu firele fluorocarbon SEAGUAR si XPS(eu le folosesc doar ca forfach deoarece pescuiesc pe mulineta cu FIRELINE de 4lb.)si cu forfach de 4lb. am prins destui pesti peste 15-20kg.la jig,dar nu cumpar role mici speciale pt. leader ci role de 200yds.
Jean Scurtu