firele FLUOROCARBON
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
fir fluorocarbon
Bogdan,Bogdan_Alex scrie:Dl. Jean Scurtu a scris:Dar daca avem leader de cativa metrii cum se leaga de textil? Presupun ca in acest caz la lansare intra si ceva fluorcarbon pe tambur.Lungimea leaderului depinde de conditiile de pescuit,putand fii de la 50cm. la cativa metrii.
Am mai aratat pe acest forum cum leg fluorocabonul ,sau un mono normal de textil si anume fac o bucla pe firul textil si de aceasta bucla leg fluorocarbonul cu un nod clinch caruia ii las "mustata" mai lunga deoarece in acest fel trece mai usor prin inele.
De fapt eu pescuind la jig mai putin ortodox,cu jig-uri maxim 3/16oz.(5,3g.),dar de obicei cu 1/16oz.(1,8g.)si 1/8oz.(3,5g.) si mai multi plumbi culisanti adaugati pe fir functie de unde pescuiesc,leaderul e format dintr-un mono normal,de obicei STREN ORIGINAL de 10lb. ce vine legat de FIRELINE DE 4LB.in felul aratat anterior,pe acest leader adaug plumbii suplimentari necesari intre care pun margele (efect rattle),apoi tot cu nod TRILENE leg un vartej simplu sau triplu(cand pescuiesc cu jig-uri in tandem) si de acest vartej, cu nod TRILENE, leg leader-ul fluorocarbon.
Nu pun direct plumbii suplimentari pe FIRELINE ca il scamoseaza,sau daca ii pun direct pe FIRELINE de 4lb. si nu sunt atent la aruncare se incurca jig-ul sau jig-urile cu fireline-ul subtire si pierzi timp descurcandu-le sau refacand montura.
De asemenea in timpul pescuitului functie de distanta la care pescuiesc si de viteza apei sunt nevoit sa mai adaug sau scot plumbi si mai greu ii bagi pe un textil de cat pe un mono.
De multe ori ,eu pescuind la jig cu bete mai lungi (2,7m.-5m.),nodul de legare al leader-uli de textil nu ajunge pe tamburul mulinetei sau nici intre inelele batului,dar daca ajunge ,felul cum leg de textil leader-ul face ca nodul sa treaca usor prin inele.
Jean Scurtu
a folosit careva pe asta?

numai ce l-am luat, io personal am fost multumit de firele astea, generic vorbind.

numai ce l-am luat, io personal am fost multumit de firele astea, generic vorbind.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- senior