firele FLUOROCARBON

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 28 Iul 2006, 23:45

cel de siguranta adica "nodu bunicii" ala care-l stie orice om?? Nu e prea grosolan, nu se agata galetul sau inelele in el?
Fara pescuiala viata e pustiu

Jean Scurtu

fir fluorocarbon

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Iul 2006, 23:53

Bogdan_Alex scrie:Dl. Jean Scurtu a scris:
Lungimea leaderului depinde de conditiile de pescuit,putand fii de la 50cm. la cativa metrii.
Dar daca avem leader de cativa metrii cum se leaga de textil? Presupun ca in acest caz la lansare intra si ceva fluorcarbon pe tambur.
Bogdan,

Am mai aratat pe acest forum cum leg fluorocabonul ,sau un mono normal de textil si anume fac o bucla pe firul textil si de aceasta bucla leg fluorocarbonul cu un nod clinch caruia ii las "mustata" mai lunga deoarece in acest fel trece mai usor prin inele.
De fapt eu pescuind la jig mai putin ortodox,cu jig-uri maxim 3/16oz.(5,3g.),dar de obicei cu 1/16oz.(1,8g.)si 1/8oz.(3,5g.) si mai multi plumbi culisanti adaugati pe fir functie de unde pescuiesc,leaderul e format dintr-un mono normal,de obicei STREN ORIGINAL de 10lb. ce vine legat de FIRELINE DE 4LB.in felul aratat anterior,pe acest leader adaug plumbii suplimentari necesari intre care pun margele (efect rattle),apoi tot cu nod TRILENE leg un vartej simplu sau triplu(cand pescuiesc cu jig-uri in tandem) si de acest vartej, cu nod TRILENE, leg leader-ul fluorocarbon.
Nu pun direct plumbii suplimentari pe FIRELINE ca il scamoseaza,sau daca ii pun direct pe FIRELINE de 4lb. si nu sunt atent la aruncare se incurca jig-ul sau jig-urile cu fireline-ul subtire si pierzi timp descurcandu-le sau refacand montura.
De asemenea in timpul pescuitului functie de distanta la care pescuiesc si de viteza apei sunt nevoit sa mai adaug sau scot plumbi si mai greu ii bagi pe un textil de cat pe un mono.

De multe ori ,eu pescuind la jig cu bete mai lungi (2,7m.-5m.),nodul de legare al leader-uli de textil nu ajunge pe tamburul mulinetei sau nici intre inelele batului,dar daca ajunge ,felul cum leg de textil leader-ul face ca nodul sa treaca usor prin inele.

Jean Scurtu

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Aug 2006, 11:34

a folosit careva pe asta?

Imagine

numai ce l-am luat, io personal am fost multumit de firele astea, generic vorbind. :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 22 Aug 2006, 14:54

Am folosit eu Lazer si nu voi mai folosi niciodata.
Jur Imagine

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Aug 2006, 15:37

eu folosesc XPS Fluorocarbon de la Bass Pro. pe textil fac o bucla Bimini Twist, de care leg leaderul cu nod clinch => rezistenta maxima :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 22 Aug 2006, 20:54

Intrebare :fluorocarbonul vazut in aer (nu cu capul sub apa :wink: ) are o anumita culoare ? Am vazut in magazine si transparente dar si galben verzui :cry: Credeti ca unul este mai bun decat altul ? Cel transparent era mult mai scump .

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2006, 20:57

Eu fluoro adevarat galben-verzui n-am vazut nici odata. Pe toate pe care le am si scrie fluoro sunt transparente.

Tudor

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Aug 2006, 20:59

Vanish-ul e galbui, parca.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2006, 21:01

Vanish-ul nu e fluoro adevarat. E fluoro coated.
Eu vorbesc despre fluoro pur. :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Aug 2006, 21:28

Ah, da :lol:

Am observat ca tot mai multe firme scot pe piata fire fluorocarbon. E la moda. Ma intreb cate dintre ele or fi nimic altceva decat un ordinar mono transparent.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns