fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 04 Mar 2011, 21:37

Sa nu mai amintim ca exista diferenta mare intre PP Europa si PP USA. Sa numai zic de Sufix-ul de la Energo. Un kk t pe batz. Sufiz adus de FishShop este de 10 ori mai rezistent si mai bun decat cel comercializat in Ro oficial. Acesta din urma dupa un sezon de opescuit se decoloreaza - din portocaliu devine un galben palid si se rupe foarte usor.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 04 Mar 2011, 22:02

toni f ,lasa ultracast-ul acolo unde e locul lui,adica in magazin.Se uzeaza repede si pocneste la nod.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Mar 2011, 22:45

elias scrie: Corect Bogdane :wink: Am patit-o urat de tot anu trecut cu firul asta.Acum am ales sa testez firul asta de la "Dragon".Nu am dat inca cu el,darasa la "rece" chiar pare super ok.
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k8343.html
Imagine
foarte interesant firul...pacat de firma Dragon ca nu are o expunere mai mare in Europa...m-am uitat mult pe catalogul lor si au o gramada de produse f interesante...mie mi-a facut cu ochiul si asta...dar uitandu-ma la pret, mare diferenta nu cred ca e intre ce ai tu si astalalt...
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k8191.html

pt mine esential la un fir textil este rezistenta la nod, si la abraziune...grosimea nu conteza asa de mult(in limitele de bun simt, nu poti compara un fir de 20lb cu unul de 5lb)...dupa cateva partide cam toate firele textile devin moi si cam plate(chit ca-s batoase si rotunde la inceput)...eu de obicei pescuiesc cu PP de 15-20lb...si am incercat o groaza precum Tuffline(american luat de pe la aquamania), Mustad, P-Line, Sufix, Fireline si multe alte gunoaie de genu Spiderwire, Cormoran, Jaxon sau chinezisme...PP este dupa mine cel mai bun...dar imi place la nebunie si Sufix Performance Braid de 60lb(este fooooarte matasos si impletit din multe fire)...
chestia care n-o inteleg eu, de ce multi producatori pun grosimea pe ambalaj...grosime care variaza cu gradul de uzura a firului si cu cat de tare apesi pe subler/micrometru...
aceste fiind spuse astept noul import de sunline pe abrevis sa incerc firul ala cu ochi oblici mai rezistent cu 20% de super PE

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Mar 2011, 12:00

Ai dreptate si cu Sufix Performance Braid,am folosit vreo doi ani cel de 20lb(galben).Rezistent si matasos , parca nu-si pierdea nici culoarea din ce-mi aduc aminte.

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 05 Mar 2011, 19:38

Daca tot veni vorba de fire, va rog ajutati-ma cu o informatie.
La o mulineta din japan, la care sunt trecute urmatoarele specificatii: "Amount of PE pincushion : 1.2-190,1.5-150,2-130 (No.-m) " cat Power Pro de 10lb incape pe acest tambur tambur (in metri)? :roll:
Multumesc anticipat!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Mar 2011, 20:43

Caut un fir textil rezistent... in timp. Mai precis vreau unul de grosime mare din care sa leg o bucla in varful unei fixe si sa leg de ea linia monofilament. Ideea ar fi sa matisez varful si sa fac bucla care ma tina macar vreo 2 ani si sa nu se taie/ rupa ca papiota la un moment dat. Sa caut un textil scump sau oricare marca e potrivita pentru asa ceva? Eventual poate imi doneaza cineva din Bucuresti 1 metru de fir ... :lol:

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 06 Mar 2011, 23:43

cred ca glumesti

in orice magazin de crap o sa gasesti textil la ~ 50 bani metrul, pe alese;
asta in cazul in care nu iesi pe balti unde se da cu textil, mai ales iarna e imposibil sa nu fie peruci pe mal.

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 07 Mar 2011, 06:14

bogdan82 scrie:
elias scrie: Corect Bogdane :wink: Am patit-o urat de tot anu trecut cu firul asta.Acum am ales sa testez firul asta de la "Dragon".Nu am dat inca cu el,darasa la "rece" chiar pare super ok.
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k8343.html
Imagine
foarte interesant firul...pacat de firma Dragon ca nu are o expunere mai mare in Europa...m-am uitat mult pe catalogul lor si au o gramada de produse f interesante...mie mi-a facut cu ochiul si asta...dar uitandu-ma la pret, mare diferenta nu cred ca e intre ce ai tu si astalalt...
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k8191.html

pt mine esential la un fir textil este rezistenta la nod, si la abraziune...grosimea nu conteza asa de mult(in limitele de bun simt, nu poti compara un fir de 20lb cu unul de 5lb)...dupa cateva partide cam toate firele textile devin moi si cam plate(chit ca-s batoase si rotunde la inceput)...eu de obicei pescuiesc cu PP de 15-20lb...si am incercat o groaza precum Tuffline(american luat de pe la aquamania), Mustad, P-Line, Sufix, Fireline si multe alte gunoaie de genu Spiderwire, Cormoran, Jaxon sau chinezisme...PP este dupa mine cel mai bun...dar imi place la nebunie si Sufix Performance Braid de 60lb(este fooooarte matasos si impletit din multe fire)...
chestia care n-o inteleg eu, de ce multi producatori pun grosimea pe ambalaj...grosime care variaza cu gradul de uzura a firului si cu cat de tare apesi pe subler/micrometru...
aceste fiind spuse astept noul import de sunline pe abrevis sa incerc firul ala cu ochi oblici mai rezistent cu 20% de super PE
Scuze dar m-a distrat enorm rola din poza la prima vedere--este prima rola de textil pe care vad cuvinte ca "firma dragon.eu"sau "superb...."
sper sa-ti fie de folos dar ma indoiesc tare doar cand vad ambalajul!--pare vapor cu destinatie exacta--Romania!!Inca o data scuze!!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Mar 2011, 09:34

Am patit-o cu fire de la firme cu renume,asa ca...Si chiar daca-i facut pe un vapor, nu-i bai daca asta vine din portul Aioi sau Nagasachi :lol: Acolo jos in colt scrie ceva,nu? :)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 07 Mar 2011, 10:02

quote-philiphito

Scuze dar m-a distrat enorm rola din poza la prima vedere--este prima rola de textil pe care vad cuvinte ca "firma dragon.eu"sau "superb...."
sper sa-ti fie de folos dar ma indoiesc tare doar cand vad ambalajul!--pare vapor cu destinatie exacta--Romania!!Inca o data scuze!![/quote]

Este posibil sa nu te mai distrezi cand vei vedea ce produse au in general,s-au sa pui mana pe o lanseta team-dragon.Un prieten de-al meu a discutat cu ei si surpriza.....au afirmat ca nu sunt inca interesati de piata din Ro............asadar surpriza-nesurpriza oamenii au unde sa vanda si ce sa vanda....

Scrie răspuns