fir textil sau monofilament.avantaje si dezavantaje

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 08 Apr 2006, 17:50

Andrei scrie:@ thunder Citeste ca sigur a scris di dr pike ce fir foloseste prin topicurile acelea.
Nu am nimic personal cu tine, dar aceasta discutie cu fire textile apare de fiecare cand apare aproape de fiecare data cu un user nou pe forum, pt ca nu-si face putin timp sa vada ce s-a scris pe forum.
Pe aproape toate forumurile straine la regulament e si o regula(pe care o consider si cea mai importanta) citeste si cauta sa vezi daca nu cumva s-a mai scris despre topicul pe care vrei sa-l incepi. Daca nu-ti convine treaba asta atunci n-ai ce cauta pe acel forum. Exista si linku cautare care te ajuta sa gasesti ce te intereseaza mai usor, fara sa citesti fiecare topic in parte.
Scuzati dac am parut necioplit, dar......nu vreau sa ma uit sa vad cate topicuri care au titlul fire textile sunt pe forum....... :roll:
=\

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 28 Apr 2006, 07:56

Avantajul unui textil ales bine e acela de a simti mult mai bine evolutia nalucii , structurilor si bineinteles astfel faci un pescuit mai de finete folosindul .
Dezavantajul acestuia este ca in cazul trenului poti sa faci ceva pe el , una ca te rupe de mana in dril , alta ca nu obosesti pestele ca si cu un mono , avand elasticitatea aproape 0 si ai sanse maxime sa ramai fara fir pe tambur , atunci incerci sa fortezi la maxim si uite ca cedeaza in masa , daca trenul inca nu a obosit ( iar asta nu o faci ca si cu un mono ) . + ca se taie rapid in structuri .
iar in cazul ca ai o singura prezentare pe zi iar aia e de tren , te lasi dracului de dat , te apuci de bere si alte cele si injuri toata ziua cum de nu ai fost inspirat :D
iar in consecinta , in viata mea nu am sa mai dau cu textil pe unde stiu ca umbla baietii grei , ca nu sa mai injur dupaia . mai bine un mono de .35 , .40 ca e mai bine . m-am prostit si eu cu textile , desi si cu mono ai simt destul de bun .

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 28 Apr 2006, 11:08

@Calone

Ceva evenimente recente, marcante? :lol:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Apr 2006, 15:10

Lasa-l incet ca-i suparat rau pe textile :lol: ... da isi revine el :lol:
S'altare și bunăstare !

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Apr 2006, 20:22

Dupa ultima experienta tind sa-i dau dreptate lui Calone.

Un mono de grosime considerabila si cu putin noroc iti poate aduce "trenul" in galeria personala dar numai in anumite situatii.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 02 Mai 2006, 20:20

O intrebare as avea si eu, poate suna cam stupid. Berkley Fireline vs.
Sufix Matrix Pro. Precizez ca vor fi de 0.20, si vor fi folosite la somn. De Berkley am auzit multe, iar Sufix-ul il recomanda un pescar maghiar la somn, Koos Ferenc.Voi ce sfaturi imi dati?

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 02 Mai 2006, 20:29

Eu am pescuit cu Fire Line 3 ani si ...am sfirsit prin a folosii Power Pro , concluzia o tragi tu singur.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Mai 2006, 20:37

Vectrex94 scrie:O intrebare as avea si eu, poate suna cam stupid. Berkley Fireline vs.
Sufix Matrix Pro. Precizez ca vor fi de 0.20, si vor fi folosite la somn. De Berkley am auzit multe, iar Sufix-ul il recomanda un pescar maghiar la somn, Koos Ferenc.Voi ce sfaturi imi dati?
Eu utilizez Sufix Matrix pro decat pentru ca il gasesc in diametre foarte reduse. La somn Power pro si Tuf line. Le-am citat in dezordine. E cum vrei ! :lol:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 02 Mai 2006, 22:50

Trag concluzie ! toti stiu pe balta lor , in anume fel ce ar fi mai adecvat ... ::D k si mine
MONO

Scrie răspuns