fir textil sau monofilament.avantaje si dezavantaje
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
@thunder,
Pt. ca esti oradean de-al meu iti spun ca daca vei pescui la jig in special vei simtii o mare diferenta in avantajul tau pescuind cu fir textil,iar la voblere ,linguri(oscilante ,rotative) vei putea observa ca vei arunca mai departe decat cu un fir mono de aceeasi rezistenta.
Ca parere personala te sfatuiesc,atat cu mono cat si cu fire textile sa nu pescuiesti cu bete fast,extra-fast,ci cu bete medium sau medium fast si vei prinde mai multi pesti daca sti sa pescuiesti.
Jean Scurtu
Pt. ca esti oradean de-al meu iti spun ca daca vei pescui la jig in special vei simtii o mare diferenta in avantajul tau pescuind cu fir textil,iar la voblere ,linguri(oscilante ,rotative) vei putea observa ca vei arunca mai departe decat cu un fir mono de aceeasi rezistenta.
Ca parere personala te sfatuiesc,atat cu mono cat si cu fire textile sa nu pescuiesti cu bete fast,extra-fast,ci cu bete medium sau medium fast si vei prinde mai multi pesti daca sti sa pescuiesti.
Jean Scurtu
Nu trebuie sa uitam ca f multi din Rom au cuplari la internet de viteza scazuta si poate care costa pe minut o gramada deci nu au timp si mai ales bani sa stea cuplati ore in sir sa caute se doresc. Multi dintre cei activi pe forum scriu de la serviciu, am impresia.
Stima!
Stima!
Expert in a invata rima sa inoate.
Eu stiu situatia rudelor mele si de aceea am zis asta. Poate ei nu vor, sau nu au bani sau nu le trebuie. Nu stiu care le e situatia. Mi-au zis doar ca e prea scump cablul si ca prin dial-up merge f greu. Daca e cum zici tu atunci nu inteleg de ce userii noi nu citesc topicurile vechiAdi_ scrie:@CDan
Slava Domnului, s-a mai schimbat treaba si pe aici. Adica putini mai sunt pe Dial-Up. Majoritatea au cablu, si platind un abonament lunar, nu conteaaza cat stai conectat.

Expert in a invata rima sa inoate.
Nu stiu ce as putea sa zic mai multe decat cele ce au fost scrise in acest forum... Nu am pescuit niciodata cu textil, asa ca...Adi_ scrie:Paule, nu rade, ca parca era datoria moderatorilor sa raspunda intrebarilor, daca altii n-o fac.
Asa ca, poti linistit sa mai adaugi cate ceva la ce a spus dr.pike![]()
Parca ma vezi ca mai deschid si eu un topic referitor la firele textile

Jean Scurtu scrie:Un FENWICK FENGLASS DE 7' si e bine sa folosesti la stiuca struna,ca altfel te cam usurezi de naluci ,stiuca taie destul de usor textilul si nu are rost sa risti..DECI UN BAT TUBULAR DIN FIBRA DE STICLA.thunder scrie:Nea' Jean,
Multumesc fumos si salutari din Oradea, unde azi noapte a nins foarte frumos.
Ontopic: concret, ce bat ma sfatuiesti sa folosesc la stiuca in delta, spre exempul?La textil sa pun struna?
Daca ai bat de carbon sa nu fie extra fast, fast ci medium spre slow,dar poti pescui destul de bine si cu medium-fast.
Stiu cum e vremea la ORADEA deoarece cand sunt in internet ascult postul de radio "ROMANTIC FM" si intotdeauna spune si temperatura la Oradea.
Numai bine,
Jean Scurtu