discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

bah, voi va cunoasteti de vb asa?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
eugen
- veteran

da, am petrecut niste nopti pe olt impreuna. fara aluzii la gay colors va rog, aveam treaba cu salaul.

-
todi
- veteran

-
offtopic
n'avem nici unul stradic FB, FS, FA, etc. de noaptea petrecuta la tine acasa n'ai adus aminte observ

si stiu si de ce, prezenta cainelui intre noi te face putin timid hihihihi
ontopic
thunder, sunt mii de posturi pe marginea firelor textile in sectiunea echipamente si accesorii, multe bune, multe mediocre, altele proaste, iti dai tu seama cum sa le sortezi.
-
tudorgabriel
- junior

thunder eu folosesc firul textil la stiuca din mai multe motive:
-contact foarte bun cu pestele(lipsa elongatie)
-daca agat in papura sau nuferi textilul se comporta ca un cutit,taie(nu in toate cazurile)
-rezistenta sporita,eu folosesc 0.16 mm .
-daca firul e de calitate este mult mai durabil in timp.
Atentie la puterea lansetei

lipsa elongatiei si o lanseta rigida

.....nu merge.
Te sfatuiesc sa folosesti struna in toate cazurile

-
watermoccasin
- veteran

Igen bistos, cum zice romanul..??!!!!, are dreptate tudorgabriel. Mai mult nu trebe!
-
thunder
- junior

Lanseta mea are 2,40 metri si actiune 10-40 gr.Merge la textil?Cam ce textil ar fi recomandat? De ce struna la textil?Unul din avantajele pe care le vad la acesta este faptul ca (mai ales la vobler) permite o evolutie mai naturala a nalucii, pe cand struna, fiind mai rigida,nu.
In alta ordine de idei imi cer scuze daca am inoportunat, dar sa stiti ca am citit si regulamentul acestui forum precum si discutii mai vechi(le-am revazut la indicatia dr. pike pe cateva),care insa nu m-au edificat pe deplin.Incerc pe viitor sa ma ma limitez la a urmari topic-uri mai vechi.
Multumesc tuturor!
-
gemba111
- utilizator constant

Andrei scrie:@ thunder Citeste ca sigur a scris di dr pike ce fir foloseste prin topicurile acelea.
Nu am nimic personal cu tine, dar aceasta discutie cu fire textile apare de fiecare cand apare aproape de fiecare data cu un user nou pe forum, pt ca nu-si face putin timp sa vada ce s-a scris pe forum.
Pe aproape toate forumurile straine la regulament e si o regula(pe care o consider si cea mai importanta) citeste si cauta sa vezi daca nu cumva s-a mai scris despre topicul pe care vrei sa-l incepi. Daca nu-ti convine treaba asta atunci n-ai ce cauta pe acel forum. Exista si linku cautare care te ajuta sa gasesti ce te intereseaza mai usor, fara sa citesti fiecare topic in parte.
Scuzati dac am parut necioplit, dar......nu vreau sa ma uit sa vad cate topicuri care au titlul fire textile sunt pe forum.......

Cred ca raspunsul dat de Dr Pike a fost deajuns.
Incep sa cred ca forumul sa inchis pentru eventualii membri noi.
-
watermoccasin
- veteran

Daca are inele de calitate , merge sa dai cu fir textil, dar ar fi de preferat un fir neteflonat... caruia sa nu-i sara smaltul dupa sute de lanseuri.. vezi Sfix Matrix, Tuf Line,Power Pro..etc... Cit despre struna la stiuca??? s-au povestit aici multe... prea multe.., ramine la alegerea ta daca vrei sa momesti balta cu linguri si voblere..Oricum o struna din material ok!, de ex. kevlarul de la Tehnipeche, pe care poti sa ti-o faci singur, nu strica chiar deloc miscarea voblerului!!!!!
-
gemba111
- utilizator constant

Salut doctore
Uitate la ora la care am postat amindoi.
-
watermoccasin
- veteran

CaRE ORA , CA EU NU VAD NIMIC.. E CA PIXUL DESFASURATORUL MESAJELOR!!!