Fir textil pentru salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fir textil pentru salau
Va salut pe toata lumea.As vrea putin ajutor pentru alegerea unui fir textil dintre 3 modele prealese de mine.Pescuiesc exclusiv pe Dunare si pana acum am folosit numai PowerPro dar in ultimul timp si acela de U.S.A. m-a dezamagit.Mentionez ca folosesc totdeauna inaintas de fluorocarbon si nu ma intereseaza rezistenta la frecarea cu pietrele.Ma intereseaza care este mai rezistent la nod(allbright) si sanu ia apa.Textilele alese de mine sunt in ordinea preferintelor Daiwa tournament 8xbraid 30lb--Momoi Ryujin 25lb---YGK #1,00 cred 25lb. 

Re: Fir textil pentru salau
Ygk de 1 PE este de 22 lbs. Cel de 25 lbs este 1,2 PE .Cred ca este cel mai ok dintre cele trei enumerate. Pare un pic sarmos fata de Daiwa dar eu il prefer. Nu rupe gura targului insa... O parere nu o recomandare! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Daiwa personal il am dar nu prea imi place... mai ok mi se oare ygk-ul...insa asta il am de putin timp pus asa ca deocamdata nu pot aa zic cumse comporta in timp. Momoi nu am folosit.
Insa eu zic sa renunti la albrigt si sa treci pe FG. e mult mai ok.
Insa eu zic sa renunti la albrigt si sa treci pe FG. e mult mai ok.

deci eu mare pescar de dunare caut sa dau ygk-ul pe p.p. si tu vrei invers:))
adevarul e ca ygk este un super fir..dar foarte "prost" la abraziune...nu retine apa..se decoloreaza putin dar nu prea conteaza...insa eu cu siguranta nu l-as mai folosii ncd...
si mare grija de la cine il cumperi..fake-urile sunt la orice pas.
Succes !
adevarul e ca ygk este un super fir..dar foarte "prost" la abraziune...nu retine apa..se decoloreaza putin dar nu prea conteaza...insa eu cu siguranta nu l-as mai folosii ncd...
si mare grija de la cine il cumperi..fake-urile sunt la orice pas.
Succes !
Nu stiu ce te-a dezamagit la PP, eu am incercat o gramada de fire si n-as pescui cu altceva pe Dunare sau pe raurile mari, are el dezavantajele lui (ia apa si e zgomotos prin inele) dar compenseaza prin rezistenta excelenta la abraziune si tractiune. Abraziunea nu e doar la contactul cu pietrele, pe rauri in masa apei sunt particule de nisip si alte impuritati care in timp au efecte abrazive asupra firului.Asa cum ti-a recomandat si Costi, renunta la Albright si leaga inaintasul executand nodul FG...e cel mai bun nod din toate punctele de vedere si asa https://www.youtube.com/watch?v=pjzUb5QRKuk e cel mai usor de facut. Parerea mea e ca vei arunca banii degeaba pe alte fire si te vei intoarce la PP.RAPTOR 66 scrie:Va salut pe toata lumea.As vrea putin ajutor pentru alegerea unui fir textil dintre 3 modele prealese de mine.Pescuiesc exclusiv pe Dunare si pana acum am folosit numai PowerPro dar in ultimul timp si acela de U.S.A. m-a dezamagit.Mentionez ca folosesc totdeauna inaintas de fluorocarbon si nu ma intereseaza rezistenta la frecarea cu pietrele.Ma intereseaza care este mai rezistent la nod(allbright) si sanu ia apa.Textilele alese de mine sunt in ordinea preferintelor Daiwa tournament 8xbraid 30lb--Momoi Ryujin 25lb---YGK #1,00 cred 25lb.
-
- veteran
Varivas High Grade PE este un fir pe care il folosesc de 2 ani si sunt foarte multumit. Este senzitiv, nu retine apa si rezistenta la nod mi se pare foarte buna (il pescuiesc intotdeauna cu inaintas - nod Allbright).
-
- senior
Din tot ce ai ales de departe recomand Momoi-ul. Il folosesc de peste 1 an (l-am cumparat la risc ca nimeni n-a putut sa-mi dea nici o relatie despre el), insa, din punctul meu de vedere e cam cel mai bun de pe piata. Moale, matasos, aluneca bine, nu se decoloreaza si rezista f. bine la nod. Mai ales pe Dunare unde ai nevoie de fire rezistente, eu zic ca asta e. Pe de alta parte insa, mi se pare ca in realitate e ceva mai gros decat dimensiunea indicata pe rola, dar n-am avut cum sa-l masor ca sa ma conving.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Am facut alegerea. Daiwa tournament 35lb 0.18. E la fel de subtire ca si power pro de 10 lb dar sper ca tine cat acesta.La noapte il testez si revin cu un raspuns.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
azi am avut o curiozitate..http://www.totalfishing.ro/fir-textil-v ... 53150.html
l-am cumparat,pare foarte ok la atingere,pt ce folosesc eu in agataturi,pietre,etc..pare perfect..acum ramane sa-l testez putin si revin cu edit.
l-am cumparat,pare foarte ok la atingere,pt ce folosesc eu in agataturi,pietre,etc..pare perfect..acum ramane sa-l testez putin si revin cu edit.