Textil ryujin

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

predaoctavian
junior
junior

Textil ryujin

Mesaj de predaoctavian » 06 Oct 2013, 13:57

Bună ziua, sunt de ceva timp pe acest forum iar pescar de răpitor cam la fel, am fost zilele trecute la expo aventuri, mi am luat ce aveam de luat iar spre ieșire am vvăzut textilul de la ry ujin, n am mai avut bani sa l iau însă la atingere era mătăsos rotund părea de top, întrebarea mea ar fi dacă l a folosit cineva de când a apărut pe piața din România și dacă da, o părere. Mulțumesc.

pensionaru
veteran
veteran

Re: Textil ryujin

Mesaj de pensionaru » 06 Oct 2013, 18:39

predaoctavian scrie:Bună ziua, sunt de ceva timp pe acest forum iar pescar de răpitor cam la fel, am fost zilele trecute la expo aventuri, mi am luat ce aveam de luat iar spre ieșire am vvăzut textilul de la ry ujin, n am mai avut bani sa l iau însă la atingere era mătăsos rotund părea de top, întrebarea mea ar fi dacă l a folosit cineva de când a apărut pe piața din România și dacă da, o părere. Mulțumesc.

Am pus si eu mana pe acest fir ,pare foarte ok dar din cauza pretului am ramas doar cu privitul si pipaitul. Pot sa-ti spun ca aici in Italia este foarte la moda si l-am vazut foarte laudat in multe filmulete de pescari de top in spinning.
http://www.italianfishingtv.it/webtv_dett.php?id=455
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 07 Oct 2013, 13:00

Am eu varianta de 30lb, adica de 0.18mm sau 1.2PE ... nepescuit tine 6.1-6.2kg la nod(Palomar+agrafa din sarma de 0.6mm) ... n-am reusit sa ridic un bidon de apa de 6.5kg cu toate ca am incercat de multe ori si l-am ridicat f incet ...

Sincer sa fiu am ramas cam dezamagit de el - Momoi Ryujin este prezentat drept un textil de top japonez, pe hartie este cel mai subtire textil ... in realitate ii lipseste rezistenta la nod ca sa fie de top ... eu l-as pune pe aceeasi treapta cu Sunline Super PE

Sunline Momentum de 16lb este mai puternic si mai subtire decat Ryujin de 30lb ... Varivas Avani Jigging 10x10 Max Power de 33lb este un pic mai gros dar muuuuulllttt mai puternic ... YGK G-Soul de 25lb este cam la fel de gros, rotund si cam cu 50% mai puternic ...

Impletitura nu este extraordinar de „stransa”, de aceea in timp cu siguranta se va aplatiza ...

Nu stiu cum sunt cele mai subtiri - cu noul import aveam de gand sa-mi iau si un 12lb, dar nu cred ca o voi mai face ... cu 165 lei imi iau o rola de 150m de 12lb direct din Japonia(cu tot cu transport) si-mi raman si bani de-un vobler Salmo ...

Sa nu ma intelegeti gresit, firul este OK, pt un fir japonez rezista binisor la abraziune(spre deosebire de Momentum care e varza la capitolul asta), este f moale si matasos ... dar la banii si marketingul asta ai anumite pretentii ...

La jig pe Dunare voi ramane in continuare la YGK G-Soul si Varivas Max Power ...

P.S. inca astept un textil japonez de top alb care sa nu-ti coloreze inelele la primele partide (Super PE-ul nu se pune ca nu e de top :P )

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 07 Oct 2013, 13:06

*cu 165 lei imi iau o rola G-Soul 150m de 12lb direct din Japonia(cu tot cu transport) si-mi raman si bani de-un vobler Salmo ...

predaoctavian
junior
junior

Mesaj de predaoctavian » 07 Oct 2013, 19:54

Multumesc de raspunsuri, inca o intrebare daca se poate :D am o daiwa crossfire de 2.1m 7-21g, o mulineta daiwa procaster xi, pe ea am un power pro de 15 lbs,19mm care a mers foarte ok la stiuca, vreau sa va intreb , as putea sa mi iau de exemplu un sufix 832 de 10mm pt pescuitul bibanului folosind aceleasi scule?

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 07 Oct 2013, 20:20

Octavian, eu nu prea ma omor dupa Sufixul 832 - l-am vazut la un prieten si nu prea mi-a placut ... tine cam multa apa si are rezistenta mica la abraziune.

Experienta mea cu fineturi de balta este destul de limitata ... daca as fi in locul tau, mi-as lua un PP de 8lb - il stiu f bine, este suficient de subtire ca sa arunce jiguri de 3.5g-5g binisor

Prietenii mei folosesc fire f subtiri la biban de 5-6lb, din pacate PP de 5lb este panglica. Sufixul Perfomance Braid de 6lb ar mai fi o optiune(cu toate ca este mult prea puternic pt biban), dar nu prea se mai gaseste ... Ce buget ai?

predaoctavian
junior
junior

Mesaj de predaoctavian » 07 Oct 2013, 20:50

Maxim 120. Fiind nou în acest stil mai am sa mi iau destule :-D

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 07 Oct 2013, 21:59

Eu mi-as lua PP de 8lb

Daca pescui strict la biban cu greutati f mici(sub 4g) iti poti lua Sunline Super PE de 6lb - foarte subtire, foarte matasos, arunci extraordinar de bine greutati mici cu el ... ia-l pe cel alb(cel alb nu este colorat, deci nu este afectat de procesul de colorare) ... dar sa ai grija cu el pt ca este un fir cu o rezistenta f mica, foloseste o lanseta de o putere adecvata(ca sa „protejezi” firul cand intepi) ... de 6lb eu nu am avut, am avut insa de 10lb ... nu ma vad ridicand un salau de 2kg din lanseta cu Super PE de 10lb ... am prieteni care au pocnit Super PE de 10lb din teapa ... si n-a pocnit de la nod ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 08 Oct 2013, 07:39

Era un anunt cu Daiwa Tournament de 10 lbs, daca nu ma insel (pt biban), undeva la 100ron 150 yds.

predaoctavian
junior
junior

Mesaj de predaoctavian » 09 Oct 2013, 22:40

L am văzut mai demult dar acum nu l mai gasesc. Asta este, o sa încerc un pe de 10 lbs Orangebite , am auzit ca e ok.

Scrie răspuns