Fir textil pentru salau

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Fir textil pentru salau

Mesaj de tito » 14 Dec 2015, 23:45

RAPTOR 66 scrie:Am facut alegerea. Daiwa tournament 35lb 0.18. E la fel de subtire ca si power pro de 10 lb dar sper ca tine cat acesta.La noapte il testez si revin cu un raspuns.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
La o prima impresie majoritatea sunt excelente...sunt curios cat de multumit vei fi dupa 30/40 de partide pe Dunare cu firul ala. Sper sa nu ajungi si tu la concluzia ca e copt sau "fake" . PP-ul il folosesc doua sezoane, altea matasoase, senzitive, care curg frumos prin inele si nu iau apa, ajung mult mai repede sa plesneasca precum ata de papiota.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 15 Dec 2015, 08:04

tito,te referi daca te referi la pp slick ala chiar e ca ata de papiota..dar neah..curge frms prin inele..

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 15 Dec 2015, 09:07

albert.C scrie:tito,te referi daca te referi la pp slick ala chiar e ca ata de papiota..dar neah..curge frms prin inele..
Ma refer la ala clasic, din state. De regula pescuiesc cu cel de 10 lb, iar pe celalalt tambur am de 15 lb, pe care il folosesc mai rar. Firul asta nu m-a lasat niciodata la greu, nu am avut surprize neplacute, nu a cedat in dril sau in lanseu cu greutati de 40gr, iar cand agat se rupe inaintasul care e supradimensionat fata de PP. Pe mulineta cealalta am un Spiderwire Ultracast de 0,14 din ala care nu se mai fabrica, de care iarasi sunt multumit, dar il folosesc pe bal. Asa ca daca sunt multumit de un fir nu caut sa mai experimentez, prefer ca de banii aia sa imi cumpar naluci sau alte accesorii de pescuit.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Dec 2015, 09:26

Eu arunc firul dupa 40 partide pe balti si voi vreti sa tina pe dunare 40 de partide? Cum naiba? Si apoi tipati pe aici ca sunt coapte, fake sau mai stiu eu ce... in cazul asta sigur aveti o pb dar nu cu firele..
Daca stau sa socotesc bine nici 40 de partide nu duce; poate 30.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 15 Dec 2015, 09:28

nici nu ma gandesc sa tina 40 partide de 2 h macar...dar nici nu concep sa il arunc dupa 2 zile...

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Dec 2015, 09:32

Acum nu stiu, dar fara suparare, de ceva vreme am obs ca sunteti cativa care aveti niste pretentii enorme de la unele echipamente folosite in niste conditii destul de grele.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 15 Dec 2015, 09:41

Gogol scrie:Acum nu stiu, dar fara suparare, de ceva vreme am obs ca sunteti cativa care aveti niste pretentii enorme de la unele echipamente folosite in niste conditii destul de grele.
Corect ! Firul ideal nu s-a inventat inca, fiecare face compromisul de rigoare atunci cand alege un textil.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 15 Dec 2015, 10:04

Gogol scrie:Acum nu stiu, dar fara suparare, de ceva vreme am obs ca sunteti cativa care aveti niste pretentii enorme de la unele echipamente folosite in niste conditii destul de grele.
Sincer,la ce te ast.de la un echipament si aici ma refer la fir in special sa faca in conditiile in care pescuiesti in agataturi,pietre,la Dunare ?

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Dec 2015, 10:24

Sa stii ca si eu pescuiesc in agataturi ingrozitoare si pietre dar nu am pretentii asa mari de la un fir chiar daca e peste 100 lei rola. Asa ca nu te mai plange tu cu Dunarea ca pe unde pescuiesc eu tot pârnaie e. Insa pun intotdeanuna inaintas. Tu pana cand nu o sa pui inaintas nu ai dreptul sa plangi pe aici sau sa ai nu's ce pretentii de la fire.
Aaaa...si nu va mai kakti pe voi cu pp din state ca nu nicio dif. Am folosit din ambele; e chestie de pitic.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 15 Dec 2015, 19:01

Corect Gogol! Nici un textil nu tine o vesnicie, iar unul de calitate costa. Si nici ala nu-i perfect.

Scrie răspuns