fir textil ( multifilament )
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fir textil ( multifilament )
ce fire folositi si ce grosimi ?
eu folosesc Power Pro de 8 sau 10 lbs test pentru balti si 15 lbs test pentru baraje....
mi se pare excelent.....
eu folosesc Power Pro de 8 sau 10 lbs test pentru balti si 15 lbs test pentru baraje....
mi se pare excelent.....
Am un textil Mitchell 0.2 rotund care din pacate nu-l mai gasesc. Binenteles ptr. pescuitul la stiuca.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
- Wavedancer
- veteran
Pai sa le luam pe rind:
- la salau: Mitchel Fusion de 0,14, fluo
- la stiuca: Berkley Whiplash Pro de 0,17, smoke green
- la somn: cu naluci Berkley Whiplash Pro de 0,25, smoke green; cu momeli naturale Spiderwire Catfish Fusion de 80 lbs (cam 0,40), smoke.
- la crap (la forfac): OOPS! sint pe "Rapitori.ro"
- la salau: Mitchel Fusion de 0,14, fluo
- la stiuca: Berkley Whiplash Pro de 0,17, smoke green
- la somn: cu naluci Berkley Whiplash Pro de 0,25, smoke green; cu momeli naturale Spiderwire Catfish Fusion de 80 lbs (cam 0,40), smoke.
- la crap (la forfac): OOPS! sint pe "Rapitori.ro"

Ultima oară modificat 12 Iul 2004, 18:09 de către Wavedancer, modificat 1 dată în total.
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
Pescuit cu fire impletite (braided lines)
Pescuiesc de cca. 8 ani(si sant foarte multumit) cu FIRE LINE-BERKLEY culoare fumurie (smoke )de 4 lb.(1,8 kg.)rezistenta si intotdeauna folosesc un inaintas (leader ) MONOFILAMENT FLUOROCARBON DE FOARTE BUNA CALITATE (Seaguar,XPS )de 4-14lb.functie de pestele pe care il pescuiesc. Lungimea inaintasului 0,5-3m.
Probabil va mirati ca folosesc si inaintas mai gros decat linia de pe mulineta,insa puteti verifica si veti vedea ca FIRE LINE de 4lb(1,8 kg.) rupe monofilamente si de 10lb.(4,54kg)
Foarte important cand pescuiti cu fire impletite este sa aveti o mulineta cu tamur fix (spinning)care dispune firul pe tambur oblic,cca.5 grade,(cross-wraps line )nu paralel,deoarece sub tensiune firele impletite se"ingroapa"pe tambur urmarea fiind o viitoare lansare mai dificila si mai scurta.
Daca inainte foloseam mulinete Shimano din motivul aratat mai sus,acum pescuiesc cu DAIWA SS TOURNAMENT,CAPRICORN,EMBLEM-S,ce au si o frana deosebit de fina, precisa si-mi permit ,la acelas fir si greutate lansari mult mai lungi decat cu mulinetele Shimano.
Cel mai mult pescuiesc cu jig si diferite momeli de plastic moale(shads,grubs etc.)
Probabil va mirati ca folosesc si inaintas mai gros decat linia de pe mulineta,insa puteti verifica si veti vedea ca FIRE LINE de 4lb(1,8 kg.) rupe monofilamente si de 10lb.(4,54kg)
Foarte important cand pescuiti cu fire impletite este sa aveti o mulineta cu tamur fix (spinning)care dispune firul pe tambur oblic,cca.5 grade,(cross-wraps line )nu paralel,deoarece sub tensiune firele impletite se"ingroapa"pe tambur urmarea fiind o viitoare lansare mai dificila si mai scurta.
Daca inainte foloseam mulinete Shimano din motivul aratat mai sus,acum pescuiesc cu DAIWA SS TOURNAMENT,CAPRICORN,EMBLEM-S,ce au si o frana deosebit de fina, precisa si-mi permit ,la acelas fir si greutate lansari mult mai lungi decat cu mulinetele Shimano.
Cel mai mult pescuiesc cu jig si diferite momeli de plastic moale(shads,grubs etc.)