fir textil ( multifilament )

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Iul 2004, 22:28

dane, am uitat sa-ti zic. o sa-mi vina niste fluorocarbon de 15lbs. cand incepe sezonul o sa avem prilejul sa vedem daca un leader de fluorocarbon se justifica sau nu la salau in ape adanci.
respect!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 22 Iul 2004, 03:33

danr scrie:folosesti leader si la salau ?
La orice fel de peste folosesc leader (forfach,inaintas...),grosimea si felul leader-ului depinzand de dintii pe care ii are pestele respectiv ,de asemenea de forma lor(dintii cu sectiune rotunda nu taie asa de usor monofilamentul)
Salau dupa cate stiu,datorita climei de aici nu se gaseste in Texas,dar am pescuit in SOUTH DAKOTA si am folosit de asemenea monofilament leader.
Firele impletite nu sant transparente chiar daca sant f.subtiri,deci posibilitatea de a fi detectate de pesti este mult mai mare decat a unui monofilament(si cu atat mai putin daca acesta este fluorocarbon ).Aceasta detectare este cu atat mai mare cu cat apa este mai putin adanca si mai limpede,sau intens pescuita cu pesti mult mai precauti.
Firul POWER PRO pe cre il folosesti e f.bun,dar eu nu-l folosesc pe considerentul ca e produs de la 8lb.(3,63kg)rezistenta in sus. Pescuiesc cel mai mult la jig,de pe mal neavand barca, cu FIRE LINE DE 4LB.(1,8KG.)acesta fiind mai subtire,deci si prezentarea jig-ului e mai buna,actiunea vantului si a curentilor apei asupra firului mai redusa decat in cazul unui fir mai gros.De asemenea folosind un fir mai subtire poti arunca la o distanta mai mare,deci cercetezi o zona mai mare cu posibilitatea de a prinde mai multi pesti(daca sti cum sa prezinti un jig cu un plastic pe el in asa fel incat sa determini rapitorul sa atace )
Cu FIRE LINE DE 4LB+leader FLUOROCARBON tot de 4lb.rezistenta am prins la jig ,in Trinity River,Texas peste de 15KG.fara nici o problema,totul(mulineta,bat ,fir)trebuind sa fie concordanta,in echilibru si sa nu ai o mana.... de lemn.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 08:55

fara dubiu ca poti scoti peste mare si cu textil foarte subtire
textilul este clar mai vizibil in apa, insa nu are asa mare importanta la anumiti pesti, ma refer la stiuca si salau
eu folosesc textil mai gros - 15 lbs pe baraje cu ape adanci si agataturi multe
si textil mai subtire 8-10 lbs pe balti
insa baltile de la noi nu mai au apa limpede de mult.....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Iul 2004, 14:19

Pentru Dan:
Scuza-mi ignoranta (s-a tot discutat de fire), dar am cumparat de la Gipo un fir fuzionat fluo Mitchell Fusion Spiderwire, 0,16, 12lbs. Acum est mare oferta 200.000 rola de 100m, numai dimensiunea asta. Inainte era vreo 500k (ei zic ca au redus pretul ca s-a terminat colaborarea cu firma cu pricina). Problema este ca nu l-am "incercat cu adevarat", adica drill, trasaturi serioase, etc., nu a avut parte. Mentionez ca nu are memorie, elasticitate 0, etc, ca orice fir multi, numai ca nu am eu multa experienta cu din asta (si mi s-a recomandat sa dau mai mult cu mono si, in general, dau dupa stiuca si tin seama de ce spun cei ce imi inspira incredere!)
Vreau sa stiu parerea ta (in special) si a celorlalti, daca merita facut un stoc din asta au ba.

Merci anticipat!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Iul 2004, 14:26

eu nu stiu cum este
folosesc doar power pro
nu am timp de experiente :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Iul 2004, 14:39

nici eu n-am folosit. l-am vazut (si pipait) la gipo. e un fuzionat, seamana mult cu fireline. da' de ce vrei sa-ti faci stock in conditiile in care nu stii cum se comporta? nu-i bine sa te iei dupa sfaturi, ceea ce li se pare unora exact ce trebuie s-ar putea sa nu-ti convina deloc tie. mai bine incearca-l ceva timp si daca iti place iti mai iei. nu-ti fie teama, nu-s prea multi interesati de fire textile. nu faceau ei asa un discount daca se vindea.

respect!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Iul 2004, 15:10

Acum am vazut ca Wavedancer foloseste de asta (0,14). Deci, pentru mine, e o garantie in plus ca merg pe un drum bun. Citez un clasic "nu am timp sa experimentez".

Eugene, la Gica-pescar din C-ta (distribuitor local Gipo), in urma reducerii proprietarul si-a pastrat pt el toate rolele disponibile din numitul fir. Iata de ce, si eu, manat de un instinct gregar, am bagat in traista 3 asemenea role. Da poate am descoperit comoara lui Decebal, cine stie!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 27 Iul 2004, 15:31

Costica tata, ce si-a pastrat Gica erau "resturi" (adica nici o rola intreaga). Il cunosc bine si stiu ca "baietii" lui au vindut firul la metru fara discernamint, adica incepind vreo 4 role. Dar cea mai tare faza a fost aia cu o muliteta Shimano Twin Power, bagata gresit in gestiune. Costa 13.450.000 si au vindut-o cu 1.345.000. Mare pacat ca n-am cumparat-o eu!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Iul 2004, 15:34

wave, misca ceva in zona fara sa fii informat ? :lol:
incep sa banuiesc de ce dispari tu cate o saptamana, si nu poti fi contactat pe tel.. :lol: :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Iul 2004, 15:44

domnu' wavedancer
(in continuare te-as ruga sa faci ceva cu numele asta :),

daca mai auziti de asa niste oferte speciale, vrem si noi sa stim.
super tare aia cu twin power-ul!!!

respect!

Scrie răspuns