fir
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fir
am un prieten care si-a cumparat un fir multifilament PENN fishing takle...si vreu sa stiu daca este bun pt spinning ? si tot legat de multifilament ce grosime recomandati pentru pescuitul la avat , salau (lansari f lungi)

-
- veteran
-
- veteran
ata e ata clar... dar ai vazut ca sunt si multe rateuri la vobler cu ata! si daca ai o zi in care ai 6-7 atacuri toata ziua... si iei 2 cum am si avut... ai avut si tu... e nasol rau ca mori... si atacuri clare hotarate... si nu-l intepi... asta e clar cauza atei... care datorita lipsei totale de elasticitate( cu toate ca pestele iti da puternic in vobler si se lasa greu in ea) nu permite o intepare ferma! mai conteaza si batul... cat de elastic sau rigid este... dar una peste alta textilul te scoate din necazuri... poti aduce un peste mare mult mai usor... si poti salva voblere pretioase... dar totusi raman rateurile care iti pot diminua substantial nr. de capturi intr-o zi de pescuit!
Andrei-Ovidiu,andrei-ovidiu scrie:ata e ata clar... dar ai vazut ca sunt si multe rateuri la vobler cu ata! si daca ai o zi in care ai 6-7 atacuri toata ziua... si iei 2 cum am si avut... ai avut si tu... e nasol rau ca mori... si atacuri clare hotarate... si nu-l intepi... asta e clar cauza atei... care datorita lipsei totale de elasticitate( cu toate ca pestele iti da puternic in vobler si se lasa greu in ea) nu permite o intepare ferma! mai conteaza si batul... cat de elastic sau rigid este... dar una peste alta textilul te scoate din necazuri... poti aduce un peste mare mult mai usor... si poti salva voblere pretioase... dar totusi raman rateurile care iti pot diminua substantial nr. de capturi intr-o zi de pescuit!
Nu ai mai multe rateuri la voblere din cauza textilului ,textilul te ajuta sa ai mai putine rateuri daca ai bat corespunzator si mulineta reglata cum trebuie si nu intepi ca pescarii americani de bass.
Ti-ai format o parere gresita si vei vedea in timp ca nu ai dreptate,cauza rateurilor trebuie cautata in alta parte nu la firul textil.Pescuiesc de peste 12 ani numai cu textil+leader fluorocarbon si cerede-ma ca stiu ce vorbesc(am si eu normal rateuri dar nu din cauza firului).
Jean Scurtu
@Jean Scurtu
Am incercat eu treaba aceasta cu textil direct(aproape pe direct), si apoi leader intr-o zi cu activitate la avat....Aici e viteza mare de recuperare, si asta loveste ca nebunu.....e o fractiune de secunda in care ori s-a agatzat ori nu....
Asa...deci, cu textil cu leader de cam juma de m aveam rateu dupa rateu, Am pus leader mai lung de putin mai mult de 2m, poate si mai mult, si am mai avut un singur rateu....deci pt mine clar conteaza. Daca dadeam cu leader scurt era cand imi dezdoiau triplele, indiferent de marca lor, atat de violent era atacul, si rapid, iar asta din lipsa de elasticitate a comboului lanseta fir.
As da cu mono cu cea mai mare placere, doar ca din cauza monoului am avut cele mai frumoase rateuri din amintirile mele, pt ca tot timpul era frecat pe undeva si ceda. Si sa dai jos la fiecare partida 10m de fir, dupa 3 partide deja poti sa pui alt mono. Asa leaderul il schimbi la fiecare partida, daca vezi ca e ros pe undeva il schimbi iar, si nu am mai patit sa imi cedeze in dril.
Am incercat eu treaba aceasta cu textil direct(aproape pe direct), si apoi leader intr-o zi cu activitate la avat....Aici e viteza mare de recuperare, si asta loveste ca nebunu.....e o fractiune de secunda in care ori s-a agatzat ori nu....
Asa...deci, cu textil cu leader de cam juma de m aveam rateu dupa rateu, Am pus leader mai lung de putin mai mult de 2m, poate si mai mult, si am mai avut un singur rateu....deci pt mine clar conteaza. Daca dadeam cu leader scurt era cand imi dezdoiau triplele, indiferent de marca lor, atat de violent era atacul, si rapid, iar asta din lipsa de elasticitate a comboului lanseta fir.
As da cu mono cu cea mai mare placere, doar ca din cauza monoului am avut cele mai frumoase rateuri din amintirile mele, pt ca tot timpul era frecat pe undeva si ceda. Si sa dai jos la fiecare partida 10m de fir, dupa 3 partide deja poti sa pui alt mono. Asa leaderul il schimbi la fiecare partida, daca vezi ca e ros pe undeva il schimbi iar, si nu am mai patit sa imi cedeze in dril.
-
- veteran