discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Andrei
- veteran

-
Nu ma incomodeaza. Poate ca influenteaza cu cativa cm distantza lanseului, dar prea putin incat ca sezizez.
Folosesc spider wire de 8lbs. Nush ce grosime are, si leader de obicei p-line de 8lbs. Asta e de 0.25.
Nodu cand lansez nici nu se aude prin inele. Nush cum sa explic ce nod e, pt ca nu-i stiu denumirea

Atat stiu ca monoul il leg cu nod uni pe textil, dar textilu e un alt nod, ca daca il fac tot uni imi sugruma monofilamentu.
-
mihai florescu
- veteran

Incercati Berkley Iron Silk , este moale si foarte putin elastic, foarte rezistent la abraziune.
-
pilula
- utilizator constant

Este foarte posibila treaba cu lanseta si firul.Am impresia ca am avut foarte multe rateuri si din cauza lansetei care este totusi moale pe virf ptr un textil.Stiu ca ptr textil iti trebue un bat cit mai tare,cu actiune pe virf.Am sa incerc si cu struna mono,desi...nu prea ma incanta

Asta e!Eu unul nu mai dau jos textilul...e prea BETON.

-
Adi_
- veteran

de ce textil + bat tare? nu vad logica...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
mai nebune este exact invers... bat flexibil cu fir tare... rigid cum este textilul! asta este solutia ideala! si al tau nu e suficient de moale!
-
Gerula
- veteran

Textil mai bun ca Ripcord SI plus eu inca n-am vazut.
Cu lacrimi Bastus!
-
Jean Scurtu
Andrei scrie:@Jean Scurtu
Am incercat eu treaba aceasta cu textil direct(aproape pe direct), si apoi leader intr-o zi cu activitate la avat....Aici e viteza mare de recuperare, si asta loveste ca nebunu.....e o fractiune de secunda in care ori s-a agatzat ori nu....
Asa...deci, cu textil cu leader de cam juma de m aveam rateu dupa rateu, Am pus leader mai lung de putin mai mult de 2m, poate si mai mult, si am mai avut un singur rateu....deci pt mine clar conteaza. Daca dadeam cu leader scurt era cand imi dezdoiau triplele, indiferent de marca lor, atat de violent era atacul, si rapid, iar asta din lipsa de elasticitate a comboului lanseta fir.
As da cu mono cu cea mai mare placere, doar ca din cauza monoului am avut cele mai frumoase rateuri din amintirile mele, pt ca tot timpul era frecat pe undeva si ceda. Si sa dai jos la fiecare partida 10m de fir, dupa 3 partide deja poti sa pui alt mono. Asa leaderul il schimbi la fiecare partida, daca vezi ca e ros pe undeva il schimbi iar, si nu am mai patit sa imi cedeze in dril.
Andrei,
Faptul ca spui ca se indoiau triplele imi spune ca batul cu care pescuiai era prea tare(si mulineta nereglata cum trebuie),incearca cu un bat ceva mai moale ,triple de calitate si nici macar nu va trebui sa intepi ,pestele se va intepa singur si vei avea rateuri mai putine.
Cu un bat mai rigid,fast sau extrafast nu poti pescui bine nici cu mono iar cu textil nici vorba (doar daca reglezi mulineta mai slab sa caraie cand ai atac si daca nu intepi cum spuneam ca fac pescarii americani de bass poti avea rateuri mai putine).
Jean Scurtu
-
Jean Scurtu
Gerula scrie:Textil mai bun ca Ripcord SI plus eu inca n-am vazut.
Ai dreptate Ripcord Si e un fir f.bun,dar pt .mine are un defect si anume ca se fabrica numai de la 10lb. in sus.
Jean Scurtu
-
Andrei
- veteran

-
Cu lkeader mai lung n-am patit sa mi se mai dezdoaie triplele. Batzul nu e nici moale nici tare. E undeva la mijloc. Un st croix premier, e batzul cu pricina.
Daca as da direct cu mono pe el ar fi perfect, kiar ideal, doar ca am avut prea multe patzanii cu mono si de cand am pus mana pe textil am zis ca nu mai dau cu mono.
-
Jean Scurtu
Andrei scrie:Cu lkeader mai lung n-am patit sa mi se mai dezdoaie triplele. Batzul nu e nici moale nici tare. E undeva la mijloc. Un st croix premier, e batzul cu pricina.
Daca as da direct cu mono pe el ar fi perfect, kiar ideal, doar ca am avut prea multe patzanii cu mono si de cand am pus mana pe textil am zis ca nu mai dau cu mono.
Andrei,
Din punctul meu de vedere ST.CROIX PREMIER ,nu e un bat bun ,e prea rigid,dar fiecare cu preferintele lui.
Cand o sa ai mai multe posibilitati,probabil dupa terminarea facultatii si vei incerca si alte bete de calitate ,poate imi vei da dreptate.
Jean Scurtu