fir pentru vobler

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Mai 2004, 10:02

Pt. pescuitul pastravului si al cleanului la vobler, ce fel de fir e recomandat? Plutitor sau scufundator?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Mai 2004, 13:38

Ce ziceti de firele Trabucco S-Force (sunt mai multe modele) Allround sau River trout??
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mai 2004, 12:37

Poate sa-mi recomande cineva un fir bun (foarte bun) pt. vobler?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Mai 2004, 15:03

Stren Magnathin Clear.
Ai grija sa potrivesti diametrul firului cu dimensiunea voblerului.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Mai 2004, 16:20

Am intrat pe site-ul celor de la STREN si m-am uitat la toate modelele de fir, inclusiv Magnathin. Sincer, nu mi se pare un raport prea bun intre grosime si rezistenta testata la nod.
Alte fire, si mai bune, cunoasteti?

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 17 Mai 2004, 16:41

intre firele americane & restul lumii difera mult standardele / obiceiurile de testare.

se gaseste cumva stren in timisoara?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Mai 2004, 17:00

Am vazut la Somonul un model de la Stran, High Impact, ceva de genul asta. Dar poate aduc si pe comanda. Tu zici ca merita, e bun?

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 18 Mai 2004, 08:51

eu nu mi-as lua modelul asta. se pare ca e pentru apa sarata.
daca e sa ai incredere intr-un produs al unei firme, atunci trebuie sa ai incredere si in recomandarile lor.
nu zic ca nu ar fi excelent, dar eu nu m-as multumi cu ce-o-fi de la un producator (in cazul asta) daca, de fapt, as alege altceva din oferta lor.
si e stran sau stren ce ai vazut?
parca e si fluorescent. ai nevoie de asa ceva?

pe piata din timisoara cel mai de calitate fir mi se pare a fi trabucco s-force/t-force. la arrow au berkley sensitin, dar am auzit oameni plangandu-se ca se degradeaza foarte repede. poate sa fie din vre-un stoc de pe vremea lui pazvante pentru ca nu-l mai fabrica.
mai e important si ca trabucco gasesti tot timpul.
prin avp scria de phantom, tot de la arrow, ca e bun. la fel si de climax. aproape sigur se gasesc.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Mai 2004, 09:21

Dar Trabucco s-force, t-force, nu sunt plutitoare? Mie imi trebuie sa fie scufundatoare. Ca initial si eu am vrut sa-mi iau s-force, dar am auzit ca e plutitor.

Sorin
Moderator
Moderator

test

Mesaj de Sorin » 18 Mai 2004, 10:17

Mie mi-a recomandat ''Salmo'' firut Tubertini si pot sa spun ca l-am cumparat si sunt foarte multumit de el.Este un fir scufundator conceput pentru ,,match'' dar e foarte bun si pentru spinning.
Lanseurile sunt mai lungi si nu are memorie .

Scrie răspuns