Fenwick HMG
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fenwick HMG
Ma intereseaza lanseta Fenwick HMG GS70H-2, lungime 7',line test 6-20, cw 1/4-1 1/4.O are cineva, a pescuit cu ea, e rapida moale etc.
Multumesc,
Multumesc,
-
- veteran
eu am avut un Fenwick HMG tot de 7', dar nu era asa puternica ca cea pe care o mentionezi tu aici...era un ML dar eu am considerat-o un Medium, rapida, puternica si destul de senzitiva...am pescuit-o cu voblere si linguri, cel mai mare peste prins cu ea, o stiuca de 2,5 kg. e Made in China dar e o lanseta bunicica per total!
Am pescuit-o eu . Mi s-a parut foarte buna pt stiuca. Carbonul folosit in tehnologia HMG e foarte puternic, blankul e uniform in grosime. Pt salau sunt alte betze mai sensitive dar iti poti face treaba foarte bine cu ea. Actziunea e fast.
Ai grija sa nu fie cu inele hard chromium!!!
In 2006-2007 s-a revenit la inele Fuji Hardloy dar modelele anterioare sunt prevazute cu cele hard-chromium pe motiv ca-s mai usoare si mai rezistente.
Am si eu un Fenwick Canadian Methods, cu o clasa de pretz mai jos fatza de HMG, insa blankul e excelent, mandrina deasemenea, dar inelele sunt hard chrom. Foarte multzumit de batz, nemultzumit de inele.
In concluzie eu consider HMG-ul o lanseta foarte buna, executata corect, cu un pretz bun pt valoarea ei.
O recomand!
Ai grija sa nu fie cu inele hard chromium!!!
In 2006-2007 s-a revenit la inele Fuji Hardloy dar modelele anterioare sunt prevazute cu cele hard-chromium pe motiv ca-s mai usoare si mai rezistente.

Am si eu un Fenwick Canadian Methods, cu o clasa de pretz mai jos fatza de HMG, insa blankul e excelent, mandrina deasemenea, dar inelele sunt hard chrom. Foarte multzumit de batz, nemultzumit de inele.
In concluzie eu consider HMG-ul o lanseta foarte buna, executata corect, cu un pretz bun pt valoarea ei.
O recomand!
Re: Fenwick HMG
si pe mine ma intereseaza cam aceeasi chestie, dar nu stiu unde ai gasit tu modelul la line test 6-20. eu am gasit numa cu 6-15 M sau cu 8-20 HPike scrie:Ma intereseaza lanseta Fenwick HMG GS70H-2, lungime 7',line test 6-20, cw 1/4-1 1/4.O are cineva, a pescuit cu ea, e rapida moale etc.
Multumesc,
chiar sunt in cautarea unui batz si ma gandesc serios sa iau unu din astea 2...
pretu e pe la 130 $ acu nush daca o sa gasesc cine sa imi trimita...
stay ca am mai cautat si ai dreptate ... e si exista pe siteul lor asa :
6-20 H, 6-15 M , 6-12 ML
dar io am gasit pe cabelas si de 8-20 H ? sa fie oare o gresala???
ca am vazut ca mai sunt greseli pe siteul lor ... ca de exemplu la legenda care o au pt betze (UL=Ultra Light, L=Light, M=Medium, ML=Medium Heavy, ML=Medium Light, H=Heavy), deci ma astept la orice
oricum daca ar fi sa aleg as alege una dintre cea H sau cea M... sugesti ???
6-20 H, 6-15 M , 6-12 ML
dar io am gasit pe cabelas si de 8-20 H ? sa fie oare o gresala???

oricum daca ar fi sa aleg as alege una dintre cea H sau cea M... sugesti ???
Pike,
Nu cunosc FEII de la Cabelas, in sensul ca n-am dat cu el. Ca varful e mai tare sau mai moale, nu inseamna ca accepta sau nu fire de 6 lb. Eu cu Fireline de 6 am dat atat pe betze ultra-light fast, medium cu actziune moderata sau MH-Fast si a fost acceptat de toate.
xxx Eagle II e un IM6 care costa cca $80. Inele Fuji Hardloy. Acelasi material la Fenwick este pe Eagle GT care costa cca. $50. Inele chromium. Am incercat Fenwick-ul Eagle GT si mi s-a parut excelent. Usor si sensibil iar daca pescuiesti cu un mono de calitate functzioneaza si cu inelele respective fara sa deranjeze prea mult.
Fenwick-ul HMG, cum am mai spus, in ciuda faptului ca nu mi s-a parut tocmai cel mai sensibil batz, are un blank excelent obtzinut printr-o tehnologie proprie de asezare a straturilor de grafit. Am simtzit-o in pescuit aproape de actiunea unei fibre de sticla de calitate. Chiar si "textura", transparentza si culoarea batzului in lumina m-au trimis cu gandul la fibra de sticla. O consider o lanseta foarte buna la stiuca. Merita cu prisosintza $100.
Personal nu voi lua betze de la Cabelas decat daca ar fi niste solduri considerabile. Chiar daca unele betze au componente bune si foarte bune, prefer sa ma orientez catre o companie care-si face singura blancul in laborator si isi pune numele pe el, acolo langa hook hanger
.
In concluzie, dintre cele doua betze enumerate de tine, in ciuda faptului ca n-am incercat FEII-ul, as alege cu ochii inchisi Fenwick-ul. Pt ca, simplu, nu cred ca m-as insela cu nici un batz Fenwick din gama lor.
Your choice.
Nu cunosc FEII de la Cabelas, in sensul ca n-am dat cu el. Ca varful e mai tare sau mai moale, nu inseamna ca accepta sau nu fire de 6 lb. Eu cu Fireline de 6 am dat atat pe betze ultra-light fast, medium cu actziune moderata sau MH-Fast si a fost acceptat de toate.
xxx Eagle II e un IM6 care costa cca $80. Inele Fuji Hardloy. Acelasi material la Fenwick este pe Eagle GT care costa cca. $50. Inele chromium. Am incercat Fenwick-ul Eagle GT si mi s-a parut excelent. Usor si sensibil iar daca pescuiesti cu un mono de calitate functzioneaza si cu inelele respective fara sa deranjeze prea mult.
Fenwick-ul HMG, cum am mai spus, in ciuda faptului ca nu mi s-a parut tocmai cel mai sensibil batz, are un blank excelent obtzinut printr-o tehnologie proprie de asezare a straturilor de grafit. Am simtzit-o in pescuit aproape de actiunea unei fibre de sticla de calitate. Chiar si "textura", transparentza si culoarea batzului in lumina m-au trimis cu gandul la fibra de sticla. O consider o lanseta foarte buna la stiuca. Merita cu prisosintza $100.
Personal nu voi lua betze de la Cabelas decat daca ar fi niste solduri considerabile. Chiar daca unele betze au componente bune si foarte bune, prefer sa ma orientez catre o companie care-si face singura blancul in laborator si isi pune numele pe el, acolo langa hook hanger

In concluzie, dintre cele doua betze enumerate de tine, in ciuda faptului ca n-am incercat FEII-ul, as alege cu ochii inchisi Fenwick-ul. Pt ca, simplu, nu cred ca m-as insela cu nici un batz Fenwick din gama lor.
Your choice.