Fenwick HMG

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 18 Mai 2007, 16:09

Pt Loomis tre' sa te adresezi altor forumisti care le au in dotare de mai mult timp si care si-au facut o imagine obiectiva. Am incercat cateva Loomis inclusiv niste lansete facute de ei sub alt brand special pt piatza canadiana, dar aici se opreste experientza mea cu G-Loomis.

Din pacate nu-tzi pot da un sfat competent la momentul actual.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 18 Mai 2007, 19:46

PR 844 GL3,1/4-5/8 cred ca nu se vinde decat ca blank(desi s-ar putea sa ma insel).Eu am PR 842 GL3 1/4-1/2 oz care este excelent si versatil adica jig3g-12 g,linguri usoare(special cele de pastrav Taifun,Cyclops),voblere minnow floating si suspending.In dril se simte ca are mai multa putere decat pare(talonul e puternic dar pe varf e flexibila).Daca sa o mai iau o data,totusi mi-as lua-o pe componente separat si mi-as face-o custom.

bosketu
junior
junior

Mesaj de bosketu » 29 Mai 2007, 08:51

Ma intereseaza si pe mine un Fenwick HMG pentru stiuca. Ce ma sfatuiti sa aleg intre GS70M-2 (1/4-3/4) medium si GS70H-2 (1/4 - 1 1/4) heavy ?

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 29 Mai 2007, 09:46

ambele ar fi bune la stiuca,dar mai indicata e cea Heavy,te ajuta si in ape pline de vegetatie si obstacole.

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 29 Mai 2007, 11:13

o sa te anunt eu care sa o iei ca si eu am ales una din cele 2 dar inca nu a sosit . am luat-o pe cea medium ... tot pt stiuca am luat-o (presupun ca te referi la varianta 2.10m) cand ajunge , si fug pe balta sa vad cum se comporta . mai ai rabdare vreo 2 sapt . :wink:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 29 Mai 2007, 16:00

Psiho,
Felicitari pt alegere!
Sper sa tzi se potriveasa batzul si sa-l folosesti cu placere si incredere. Totusi pt stiuca eu as fi ales varianta mai heavy. Si medium-ul e foarte puternic, insa itzi va mai limita putzin gama de greutatzi a nalucilor.
Astept impresii!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 29 Mai 2007, 17:21

onesti scrie:Psiho,
Si medium-ul e foarte puternic, insa itzi va mai limita putzin gama de greutatzi a nalucilor.
e si asta o problema cu limitarea greutatilor de lansare,insa cel mai important e ca la clasa heavy iti permite un control mai bun asupra pestelui,stiucii,mai ales daca e un exemplar mai rasarit,o mai poti intoarce,te poti infige mai bine in lanseta,binecunoscut fiind faptul ca stiuca cauta cu orice pret sa se refugieze dupa un obstacol,etc.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 29 Mai 2007, 18:00

Raman la parerea ca cel mai important lucru care diferentziaza doua clase ( medium si heavy) e tocmai gama nalucilor in sensul ca H se incarca corect si cu naluci mai grele in timp ce M accepta si naluci mai usoare. Blankul e implicit ceva mai gros la H decat la M si se va incovoia mai putzin sub aceeasi solicitare in aceleasi conditzii de actziune ale batzului (Fast) daca asta vroiai sa spui si tu, CristiE.
Cand vorbesc de controlul pestelui iau in calcul ca factor important si lungimea batzului.
Cu respect

bosketu
junior
junior

Mesaj de bosketu » 29 Mai 2007, 19:55

ma intereseaza daca cu linguri de 9-10g se incarca bine ? si daca se poate folosi si la salau cu jiguri de 10-12 grame. cineva care se pricepe bine mi-a recomandat sa iau lanseta asta in locul unei cabelas FE-II si chiar in locul unei lansete cabelas XML, doar ca mi-a recomandat sa o iau pe cea medium.
eu vreau sa o fac cadou cuiva care s-a apucat de curand de pescuit la stiuca, si din cauza asta ma gandeam ca una heavy i s-ar potrivi mai bine. mai sare pickupu cand arunci, o incarci cu lingura mai grea ... etc. astept pareri. multumex

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 29 Mai 2007, 21:18

ambele lansete lanseaza fara probleme linguri,jiguri 9-10gr,atat ca cea heavy te ajuta mai mult in drill decat cea medium.

Scrie răspuns