Fenwick HMG

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 29 Mai 2007, 23:43

exact la chestia cu greutatea nalucilor m-am gandit si eu cand am ales varianta medium . am zis ca nu prea are rost sa iau heavy mai ales ca nu prea dau cu naluci asa grele la stiuca , ma bazez mai mult pe linguri (intre 9g si 16g ) sau voblere de max 20-25gr . desiugur ca m-am gandit si la exemplarele mai rasarite si la faptul ca cu varianta heavy mi-ar fi fost un pic mai usor sa le duc unde vreau eu , dar astea sunt putine si daca chair intra una mai faina , se amplifica un pic adrenalina din dril :wink: ceea ce o sa lase amintiri mai greu de uitat. in plus , la varinta heavy firul recomandat de fenwic e 8-20 si la medium 6-15 , am analizat un pic si am zis ca eu dau cu 10 , 12 pe acolo si daca batzul e mai tare , firul textil are trimite mult prea repede informatia de la capatul firului si inapoi si risc ca pestele sa se razgandeasca in cazul in care nu ii e prea fomica... :roll: (parerea mea)...
acuma vezi si tu ... analizeaza toti factorii si trage linie :wink:
spor la cumparaturi :P

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 21 Iun 2007, 10:37

profit de ocazie sa lansez si eu o intrebare: ce bat credeti ca ar merge cel mai bine cu Daiwa Exceler 2500?
O sa fie folosit exclusiv la stiuca in delta. M-am gandit la o ceva medium, insa daca aveti vreo recomandare e binevenita.

merci! :)

EDIT: Am vazut la Cabela's ca un combo Exceler + un bat Cabelas Tourney Trail 8'6";line 8-12 lbs;lure weight 3/8-3/4;Medium;Fast sunt nici 90 $...cum se face ca la noi numai mulineta depaseste 100 $? :shock:

Cam ce sanse are combinatia asta la stiuca/oscilante in intervalul 9-16 gr?
Michael, am vazut pe alt forum ca ai un astfel de echipament. Cum se comporta?

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 21 Iun 2007, 12:03

De ce 2500?Ia-ti 3000 ;e la fel de usoara ca o daiwa 2500 mai veche(305g) , are tamburul mult mai larg si e mai puternica.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iun 2007, 10:50

adrianc scrie: Michael, am vazut pe alt forum ca ai un astfel de echipament. Cum se comporta?
citeste te rog topicul de mai jos:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ght=combos
Michael va recomanda Regulamentul forumului

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 01 Aug 2007, 21:19

pt cei care vor sa isi achizitioneze acest batz le zic atat : NU MAI STATI PE GANDURI !!! Batzu e extraordinar din toate punctele de vedere... am ales varianta care imi tot statea pe creier si anume 7" M act. 1/4-3/4... am pus pe ea un Shimano Technium si ... n-am cuvinte sa descriu ce combo reusit a rezultat ...

in curind o sa vad si varianta de casting a aceluiasi model , doar cu o actiune un pic mai mare 1/4-1... cand o sa il vad o sa imi dau cu parerea si despre ala si o sa pot face o comparatie... pana atunci daca aveti intrebari despre varianta care am aleso eu , sunteti bine veniti sa aruncati cu niste intrebari in mine :wink:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 02 Aug 2007, 20:16

la mine o s-o vada sa stiti.. :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns