echipament pastrav de lac!?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Ian 2009, 22:19

Tavi scrie: Credeam totusi ca daca ar fi sa ramai cu o singura lanseta ar fi una de fly
:D
cum ai facut si tu, nu-i asa ? :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Ian 2009, 22:21

Aproximativ.
Daca ar fi sa raman cu o singura lanseta, atunci vor fi 3.
Toate de fly
Dintre care cel putin una switch-rod. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Ian 2009, 23:16

Tavi scrie:...Credeam totusi ca daca ar fi sa ramai cu o singura lanseta ar fi una de fly
:D
Ne, ne, ne! Cu alea de fly raman cu toate, esti nebun? Nu dau niciuna! Mai vreau vreo doua sa ma simt bine.

:lol: :lol: :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 29 Ian 2009, 23:42

Mai am un bat versatil,un HSR IMX care este un grafit cu modul mai mare si are un feeling si mai "sigur"(tot facut de Cristi Ene).G1000 are un modul mic,avantajul celor de la Lamiglas sunt rasinile f. flexibile,de aceea cred ca daca i-ar mai creste putin modulul la grafitul folosit la acest bat ar iesi un bat la fel de bland dar ceva mai "agil"(asta pt. a intepa pe distante mari.

cristian.ene
veteran
veteran

fibra de sticala sau grafit

Mesaj de cristian.ene » 30 Ian 2009, 18:06

Lanseta preferata de pastrav e un Seeker ML de 6`6``ft, ML actiune fast / E-glass si bor. A pescuit si cu lansete de grafit Cbeal`s XML704 din categoria 4-10lb. si am scos fara probleme pastravide 3 kile dar mergeau si dublu.

Singura problema la G1000 7`6``ft este ca nu iti permite sa pescuiesti cu un fir mono de 0.18mm sau altfel spus e prea puternica pentru un asemenea fir. Si cum e nevoie de multe ori de un fir subtire penru ca apa e limpede si mai trebuie sa dai si multe lanseuri prefer sa am limitez la o lanseta de maxim 10lb putere. AM pescuit pe Bolboci de 2 ori cu un prieten si el avea un G1000 modelul de care se vorbea mai sus. eu am pescuit toata ziua cu Seeker si am prins slab aidica unul 1 si 1/2 si doi sub kil . La un moment dat l-am vazut pe Marius ca sta in fund si e pierdut......,,Am avut un pastrav de 3-4 kile care a muscat in scurt si a rupt,,.Am luat si eu lanseta si am vazut ca avea un fir mono de 0.18mm care era un pic zgariat.

E drept ca nici nu avea experienta, dar e clar ca ii trebuiaun fir mai gors mai alesca lanseta pleaca din 6lb. puterea minima a firului. Desi avea o mulineta performanta e clar ca lanseta nu l-a iertat.

Dupa ace am dat cateva lanseuri cu Lamiglasul am concluzionat ca e lut prea puternica pentru cu simt eu ca trebuie sa fie o lanseta de lac. Pot sa fiu subiectiv dar priam mea lanseta buna si pe acelasi alc a fost tot o fibra de sticla un Shakespeare un S-glass de calitate din anii 90.
IN Retezat am fost nevoit sa pescuiesc cu fire de 0.16mm din 2 motive: apa era extrem de limpede pe alcuriel glaciare si aveam nevoie sa arun cam 40m. In 50 de minute am prins 7 pastravi si unul singur a rupt intr-o stanca taioasa deoarece era o zoana cu apa mica pe unde trebuais a aduc pstravii spre mal.

Ca si concluzie prefer elasticitatea unui e-glass dar grafitul te ajuta sa intepi la peste 30m, pe adancime mare sau poti sa lansezi cu 10m mai mult cu aceeasi greutate si fir.

Personal folosesc G1000 la pescuitul salaului cu jiguri, il vad bun si la avat sau pastrav de lac dar paote mai bun la stiuca cu oscilante, spinnerbaituri sau voblere.
Dar cum pescuitule relativ al loc poate sa fie o lanseta buan de cleni mari , sau de avati sau pastravi depinde ce fire cere situatia.

Eu prefer fire mono din ce in ce mai subtiri si lansete din ce in ce mai blande.

cristian.ene
veteran
veteran

Re: fibra de sticala sau grafit

Mesaj de cristian.ene » 30 Ian 2009, 18:13

[quote="cristian.ene"]Lanseta preferata de pastrav e un Seeker ML de 6`6``ft, ML actiune fast / E-glass si bor. A pescuit si cu lansete de grafit Cbeal`s XML704 din categoria 4-10lb. si am scos fara probleme pastravide 3 kile dar mergeau si dublu.

Singura problema la G1000 7`6``ft este ca nu iti permite sa pescuiesti cu un fir mono de 0.18mm sau altfel spus e prea puternica pentru un asemenea fir. Si cum e nevoie de multe ori de un fir subtire penru ca apa e limpede si mai trebuie sa dai si multe lanseuri prefer sa am limitez la o lanseta de maxim 10lb putere. AM pescuit pe Bolboci de 2 ori cu un prieten si el avea un G1000 modelul de care se vorbea mai sus. eu am pescuit toata ziua cu Seeker si am prins slab aidica unul 1 si 1/2 si doi sub kil . La un moment dat l-am vazut pe Marius ca sta in fund si e pierdut......,,Am avut un pastrav de 3-4 kile care a muscat in scurt si a rupt,,.Am luat si eu lanseta si am vazut ca avea un fir mono de 0.18mm care era un pic zgariat.

E drept ca nici nu avea experienta, dar e clar ca ii trebuiaun fir mai gors mai alesca lanseta pleaca din 6lb. puterea minima a firului. Desi avea o mulineta performanta e clar ca lanseta nu l-a iertat.

Dupa ce am dat cateva lanseuri cu Lamiglasul am concluzionat ca emult prea puternica pentru ce simt eu ca trebuie sa fie o lanseta de lac. Pot sa fiu subiectiv dar prima mea lanseta buna si pe acelasi lac a fost tot o fibra de sticla un Shakespeare un S-glass de calitate din anii 90.
IN Retezat am fost nevoit sa pescuiesc cu fire de 0.16mm din 2 motive: apa era extrem de limpede pe lacurile glaciare si aveam nevoie sa arunc cam 40m. Intr-o de minute am prins 7 pastravi in jur de kil si doar unul singur a rupt intr-o stanca taioasa deoarece era o zoana cu apa mica pe unde trebuai sa aduc pstravii spre mal.

Ca si concluzie prefer elasticitatea unui e-glass dar grafitul te ajuta sa intepi la peste 30m, pe adancime mare sau poti sa lansezi cu 10m mai mult cu aceeasi greutate si fir.

Personal folosesc G1000 la pescuitul salaului cu jiguri, il vad bun si la avat sau pastrav de lac dar paote mai bun la stiuca cu oscilante, spinnerbaituri sau voblere.
Dar cum pescuitule relativ al loc poate sa fie o lanseta buan de cleni mari , sau de avati sau pastravi depinde ce fire cere situatia.

Eu prefer fire mono din ce in ce mai subtiri si lansete din ce in ce mai blande. E si o stare subiectiva incat pescarul sa poata sa suporte mai putin control(o lanseta de putere mai mica si fire mai subtiri) dar sa aiba mai multe prezentari dar si pesti pierduti.

Una peste alta ca lasneta allround G1000 -M- 7`6``ft e lanseta foarte versatila ....dar na specializata ca Seeker ramane specializata si mai buna la pastrav sau clean.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 30 Ian 2009, 21:35

Cristi, Lamiglas-ul ala e puternic, dar vezi: ceea ce e prea puternic pt. tine e prea moale pt. razvan cristescu si numa' bun pt. mine :lol: .
Stii ca eu nu prea dau cu mono. Si, sincer, n-am avut cu batul asta nici un rateu. Inteapa tot. Numa' sa puna buza! Pare incredibil, dar nu tin minte sa fi ratat nimic. Acelasi lucru l-a simtit si amicul meu, Sandu (il stii, cel cu Rogue-ul proaspat facut de tine). Dupa ce a pescuit multa vreme cu Avid-urile mele, avand nenumarate rateuri memorabile, la avat mai ales (aici se suprapune si relativa lipsa de experienta), a pus mana pe Lamiglas, profitand de faptul ca eu anul asta am cam trecut pe musca. L-am vazut transfigurat dupa primele capturi: "batul asta pescuieste singur!" Cu toate astea, sustinand ca Lamiglas-ul e prea moale, in plus, manat de curiozitate, si-a comandat Rogue-ul. Care e mai greu, mai puternic, mai rigid pe varf, dar cu actiune mai moderata decat G1000. Fain bat si ala. Inca nu i-a facut botezul, dat fiind ca in ultimile iesiri n-a prins nimic, dar nu-i de mirare, date fiind conditiile atmosferice. Vom vedea in primavara ce poate.
Seeker-urile sunt convins ca sunt si mai potrivite pe lac. Un bat bland poate sa-si arate calitatile mult mai bine decat pe rau, unde combinatia intre portanta nalucilor si curentii mai mari de apa il poate pune in dificultate, supraincarcand-ul. Seeker-urile pe care le aveai la tine atunci cand ne-am intalnit in Arad mi s-au parut o idee prea moi pt. a pescui si pe curenti mai mari. Doar din acest motiv prefer Lamiglas-ul, cu robustetea lui superioara.
Si, ca sa parafrazez ce spuneam cu cateva posturi mai sus, daca ar fi vreodata sa imi mai cumpar vreo lanseta (de spinning, ca iar sare Tavi pe mine cu mustele lui :lol: ), cred ca un Seeker ar fi. Tre' sa discutam pe indelete despre asta, sa vad ce variante ar fi.
Nu inchei fara sa pomenesc de celalalt bat preferat, care de cele mai multe ori ii ia fata Lamiglas-ului cand vine vorba despre un pescuit mai fin, si anume All Star Titanium Inshore-ul 6'9" 1/16-1oz. Asta pare a fi o ideala combinatie de fast in intepare si moderate in drill, dublate de o excelenta senzitivitate. Un bat light, aparent rigid, dar deosebit de elastic atat in lanseu, cat si in lupta cu "adversarul". De altfel plaja foarte larga de greutati de aruncare sugereaza si tipul de actiune.
Nu-i fain? Acuma, ca mi-am gasit betele ideale de spinning, m-am apucat de fly :P ...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 30 Ian 2009, 22:24

Eu n-am spus prea moale.Am avut intentia de a descrie exct ceea ce descrii tu la Titanium.Doresc un bat la fel de elastic(nu moale) dar cu un grafit mai high(nici prea high) decat g1000.cred ca ar fi un bat la fel de elastic,cu aceeasi putere dar mai fin la mana.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 01 Feb 2009, 00:12

Dar de un Seeker,fibra de sticla/bor,de 7`,popping rod,dintr-o bucata ce ziceti?Mi l-a adus Cristi Ene,dar nu mi-l poate trimite la Timisoara ca nu transporta colete mai lungi de 1,9 m.Sunt f. curios sa-l vad.

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

supeeer

Mesaj de Cracus » 01 Feb 2009, 12:28

razvan cristescu scrie:Dar de un Seeker,fibra de sticla/bor,de 7`,popping rod,dintr-o bucata ce ziceti?Mi l-a adus Cristi Ene,dar nu mi-l poate trimite la Timisoara ca nu transporta colete mai lungi de 1,9 m.Sunt f. curios sa-l vad.
eu zic ca e excelent :D
intentionez sa-mi cumpar si eu ceva scule de la cristi.ene
i-am trim un mesaj si sper sa-mi achizitionez niste scule del la el
poti sa-mi spui tu cumva cam cat costa o scula??aprox

Scrie răspuns