Echipament COMPLET pentru Cleni si Avati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Echipament COMPLET pentru Cleni si Avati

Mesaj de calinagape » 04 Oct 2006, 10:48

Am urmarit o multime de discutii peforum (as putea zice profesioniste) despre echipamentele ce le folositi in spinning la clean si avat, dar mi-ar prinde bine putin ajutor din partea voastra.
As dori, mai exact, sa aflu niste "retete" complete (batz, fir textil, mulineta) pentru pescuitul cleanului si avatului pe apele curgatoare de la ses si deal.
Imi rezerv "dreptul" de a-mi alege singur nalucile. :D
Mentionez ca pescuiesc pe Mures pe "granita" dinte jud. Mures si jud.Harghita........Asta daca nu va e cu suparare :D
Apropo: daca puteti specifica si marcile sculelor v-as fi profund recunoscator!!!
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 13:39

da-i si tu o "cautare"(este buton mai sus,cu o mica lupa) la cuvintele cheie care te intereseaza si vei constata ca ai multe de citi,s-a tot reluat problema asta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 05 Oct 2006, 18:45

Michael scrie:da-i si tu o "cautare"(este buton mai sus,cu o mica lupa) la cuvintele cheie care te intereseaza si vei constata ca ai multe de citi,s-a tot reluat problema asta.
Cred ca s-a mai discutat sigur pe marginea acestui subiect, dar mi-e lene sa caut amanuntit Very Happy ! Recunosc!

Astea erau vorbele tale la un topic nou deschis de tine.

:? Mersi frumos[/b]

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 05 Oct 2006, 20:05

calinagape scrie:
Michael scrie:da-i si tu o "cautare"(este buton mai sus,cu o mica lupa) la cuvintele cheie care te intereseaza si vei constata ca ai multe de citi,s-a tot reluat problema asta.
Cred ca s-a mai discutat sigur pe marginea acestui subiect, dar mi-e lene sa caut amanuntit Very Happy ! Recunosc!

Astea erau vorbele tale la un topic nou deschis de tine.

:? Mersi frumos[/b]
Calin, Nu e cazul sa fii ironic cu Michael.
sfatul lui e de bun simt si bine intentionat.
Ca forumist mai vechi ce multe am invatat pe acest site, la fel ca si Michael, iti spun ca mai degraba iei subiecte mai vechi si citesti si te documentezi decat sa-ti raspunda cineva cu mai multa experienta acum .
Parol.
In general, dupa ce a trecut faza de la inceputul forumului , cand fiecare isi impartasea experientele, forumul a intrat intr-o faza mai conservatoare ca sa zic asa.
Deci, daca renunti la lene si incerci sa te informezi vei fi mai castigat zic eu.
Totul depinde de tine .
Sper sa nu interpretezi gresit vorbele mele.
Mult succes .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Oct 2006, 21:04

calinagape:
cu placere.
nu stiu de unde m-ai citat,dara daca acele cuvinte sunt intradevar scrise de mine,probabil ca s-a intamplat demult si cred/sper ca de atunci m-am mai maturizat.
ceea ce vrei tu:"echipament complet" acopera o gama prea vasta de scule pt a fi reluata in discutie.
daca dai la cautare cuvinte cheie ca:lanseta,voblere,clean,avat sau ce te mai intereseaza vei vedea ca ai de unde te informa.
spor la citit
:!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 06 Oct 2006, 07:08

Mugurstefan, nu eram ironic, eram doar descurajat (ca nou venit) de raspunsul unui om cu atata experienta ca Michael.
Crede-ma ca am citit retroactiv toate topicurile "spinning" despre avat, stiuca si clean.....dar eram zapacit cu totul.
Daca este greu sa spui, ca pescar, ce bat, ce mulineta si ce fir folosesti TU pentru avat si clean.....asta e.
Puteti sterge acest topic daca vreti....si apropo: nu sunt un tip ofticos (din contra).
Oricum, voi ramane de-acum doar la statutul de cititor pentru ca, sa spun drept, doar pe acest forum gasesti discutii cu adevarat profesioniste despre spinning.
Tot respectu'!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2006, 08:02

mai baieti, ce naiba
subiectele s-au tot discutat, au trecut deja 3 ani de cand am dat drumul la forum, nu ?
asta nu e un motiv sa nu le discutam din nou, daca avem chef
deci cine are chef raspunde, cine nu nu
daca vreti sa ajutati, dati link-ul exact

calinagape, conteaza mult pe ce fel de ape pescuiesti
daca vrei clean pe un rausor - microvoblere sau rotative deci echipament Ultra Light, monofilament subtire
daca vrei avat pe rauri mari, curent - echipament Medium, voblere, rotative, oscilante medii - 5-10 grame

poti incerca un bat Light - sa poti arunca 3-10 grame, cu fir de 16 si 18 pe tamburi, cu care te poti descurca ( sa zicem in ambele situatii )
desi una e un clean de 200 grame pe rau, alta e avat la 2 kile pe dunare
o sa te cam chinui cu el :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Oct 2006, 08:23

asta vroiam si eu sa spun, ca nu prea poti pescui optim si la clean si la avat cu acelasi echipament. mai potrivit ar fi sa ai echipament adecvat pt fiecare in parte (clean si avat).

cu ce dau eu la clean: lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10, mulineta Okuma AV15, fir Stren Magnathin de 0,17, voblere Salmo, Dady, Rapala toate pana in 4 cm si rotative.

la avat... dau ocazional, in general cu ce am in mana :D adica de multe ori echipamentul de salau sau stiuca. niciodata nu mi-am luat ceva special pt. avat, pt. ca.... motivele sunt multe :x

dar, daca vrei sa dai special la avat, poti folosi fir atat monofilament de (aprox.) 0,23, sau textil de 10lb., o lanseta medie de 2,40m-2,70m si o mulineta care sa se echilibreze cu lanseta aia.
Acuma, in functie de cati bani vrei sa bagi in echipementele astea o sa primesti destule recomandari ca sa ai de unde alege :)

ps. intr-adevar, acum e destul de greu sa gasesti rapid informatiile pe care le vrei in multitudinea de subiecte deschise. pt noi cei mai vechi e mult mai usor pt ca avem o idee cam pe unde s-a mai discutat si unde sa cautam, dar pt cei noi e... rebus.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 06 Oct 2006, 08:53

In sfarsit niste raspunsuri demne de niste proffi ca voi!!! Tot respectu'!
Cum am zis si la inceputul topicului, pescuiesc pe Mures, unde apa e cam 50m latime si rareori 3-4 m adancime.
In schimb, am prins cleni la 1,6 kg si avati la 1-2 kg, stiuci la 1-3 kg, dar am vazut cateva stiuci de 4-5 kg prinse de altii la pesti de 200-300 de grame.
Curentii sunt aproape inexistenti, deoarece Muresul face niste coturi largi. Pe acolo se atzin stiucile. Cleanul si avatul stau pe apele mai "deschise" unde sta si obletele.
Fundul apei e preponderent bolovanos iar marginile raului sunt pline de rachitzi, loc in care cleanul sta in asteptarea insectelor.
Cam asa stau treburile in zona in care pescuiesc eu vara.
Dar, e simplu....astept doar formulele: bat, fir, mulineta

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Oct 2006, 09:12

uite, daca vrei o lanseta buna pe care o gasesti aici (la Arrow cred) poti incerca Daiwa Power Mesh de 2,70. Pt avat cred ca-ti ajunge cea de 10-35gr. poti pune pe ea o mulineta Daiwa marimea 2500(in functie de buget ai mai multe variante), fir textil de 8-10lb (power pro sau spider wire stealth) si 50-70 cm de leader de fluorocarbon (asta e bun ca e aproape invizibil in apa si aduce un plus de elasticitate ansamblului. iti recomand Seaguar Carbon Pro de 10lb).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns