asta vroiam si eu sa spun, ca nu prea poti pescui optim si la clean si la avat cu acelasi echipament. mai potrivit ar fi sa ai echipament adecvat pt fiecare in parte (clean si avat).
cu ce dau eu la clean: lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10, mulineta Okuma AV15, fir Stren Magnathin de 0,17, voblere Salmo, Dady, Rapala toate pana in 4 cm si rotative.
la avat... dau ocazional, in general cu ce am in mana

adica de multe ori echipamentul de salau sau stiuca. niciodata nu mi-am luat ceva special pt. avat, pt. ca.... motivele sunt multe
dar, daca vrei sa dai special la avat, poti folosi fir atat monofilament de (aprox.) 0,23, sau textil de 10lb., o lanseta medie de 2,40m-2,70m si o mulineta care sa se echilibreze cu lanseta aia.
Acuma, in functie de cati bani vrei sa bagi in echipementele astea o sa primesti destule recomandari ca sa ai de unde alege
ps. intr-adevar, acum e destul de greu sa gasesti rapid informatiile pe care le vrei in multitudinea de subiecte deschise. pt noi cei mai vechi e mult mai usor pt ca avem o idee cam pe unde s-a mai discutat si unde sa cautam, dar pt cei noi e... rebus.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski