Echipament COMPLET pentru Cleni si Avati
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- calinagape
- utilizator constant
medium este puterea, fast este actiunea
eventual citeste articolul asta
http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=2&id=50
eventual citeste articolul asta
http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=2&id=50
- Mugurstefan
- veteran
Pai daca ai citit retroactiv toate topicurile, puteai sa-ti faci o idee cu ce da fiecare. Si ai fi putut intreba mai specific.calinagape scrie:Mugurstefan, nu eram ironic, eram doar descurajat (ca nou venit) de raspunsul unui om cu atata experienta ca Michael.
Crede-ma ca am citit retroactiv toate topicurile "spinning" despre avat, stiuca si clean.....dar eram zapacit cu totul.
Daca este greu sa spui, ca pescar, ce bat, ce mulineta si ce fir folosesti TU pentru avat si clean.....asta e.
Puteti sterge acest topic daca vreti....si apropo: nu sunt un tip ofticos (din contra).
Oricum, voi ramane de-acum doar la statutul de cititor pentru ca, sa spun drept, doar pe acest forum gasesti discutii cu adevarat profesioniste despre spinning.
Tot respectu'!!!
Si ai fi vazut ca au fost polemici grele,din care moderatorii au sters mesajele injurioase.
D-aia am si eu o retinere sa-ti spun cu ce dau, mai vine mai stiu eu ce neam prost sectant si bocciu si-ti cauta nod in papura si atunci iti pare rau ca ai mai scris.
Daca zici ca nu esti ofticos poti sa ma intrebi pe privat ce vrei si o sa vezi ca nici eu nu sunt ofticos.
Numa bine.
- calinagape
- utilizator constant
[quote="Adi_"]asta vroiam si eu sa spun, ca nu prea poti pescui optim si la clean si la avat cu acelasi echipament. mai potrivit ar fi sa ai echipament adecvat pt fiecare in parte (clean si avat).
cu ce dau eu la clean: lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10, mulineta Okuma AV15, fir Stren Magnathin de 0,17, voblere Salmo, Dady, Rapala toate pana in 4 cm si rotative.
Cu lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10 dau si eu. Sunt multumit de ea. Durerea e ca i-am rupt varful si acum..... asta e. Avat ai luat cu ea? Cum se comporta la intzepat?
cu ce dau eu la clean: lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10, mulineta Okuma AV15, fir Stren Magnathin de 0,17, voblere Salmo, Dady, Rapala toate pana in 4 cm si rotative.
Cu lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10 dau si eu. Sunt multumit de ea. Durerea e ca i-am rupt varful si acum..... asta e. Avat ai luat cu ea? Cum se comporta la intzepat?
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!
am prins cu ea si avat si stiuca. cand dai cu voblere, nu ai probleme la intepat. daca dai cu oscilante, posibil sa fie ceva probleme. oricum nu o recomand decat pt clean si pastrav cu voblere si rotative.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- calinagape
- utilizator constant
Iintreb, pentru ca si eu am folosit-o si s-a comportat destul de bine.
Eu am prins si ceva marlitze cu ea (400-500 gr) si de-ntepat a intepat bine.
Probleme (minore) am avut la clean cand lansam in amonte, unde aveam rateuri. Sa fi fost din cauza monofilamentului?
Eu folosesc fir mono de maxim 0,20 si la stiuca si la clean si la avat. Avat, ce-i drept, cu batul asta nu am prins decat unul la vreo 300 gr, deci e irelevant.
Eu am prins si ceva marlitze cu ea (400-500 gr) si de-ntepat a intepat bine.
Probleme (minore) am avut la clean cand lansam in amonte, unde aveam rateuri. Sa fi fost din cauza monofilamentului?
Eu folosesc fir mono de maxim 0,20 si la stiuca si la clean si la avat. Avat, ce-i drept, cu batul asta nu am prins decat unul la vreo 300 gr, deci e irelevant.
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!
- calinagape
- utilizator constant
eu la avat am pescuit anul asta cu 2 echipamente:
anul asta, cand am dat special dupa avat, am pescuit cu
- lanseta fenwick HMG, medium, moderata, mulineta daiwa capricorn, fir monofilament silver thread de 6 lbs ( super fir, tare, jos palaria )
rotative si oscilante bertilure, voblere salmo si rapala
fix cu acelasi echipament am pescuit si la pastrav pe lac
anul asta, cand am dat special dupa avat, am pescuit cu
- lanseta fenwick HMG, medium, moderata, mulineta daiwa capricorn, fir monofilament silver thread de 6 lbs ( super fir, tare, jos palaria )
rotative si oscilante bertilure, voblere salmo si rapala
fix cu acelasi echipament am pescuit si la pastrav pe lac
-
- veteran
la avat am folosit in principal anu' asta lanseta G. Loomis GL2, 7'6", medium, fast, si mulineta Stradic 2500 FH cu mono Sufix 0,20mm, si in ultimul timp cu St. Croix Avid 9', MH, fast, mulineta Ryobi Zauber 4000, fir PP de 10 lb si Tuf Line XP de 15 lbs(cand urmaream si altceva mai mare in afara de avat), voblere Salmo, Rapala si Pilula!
ambele echipamente s-au comportat exemplar!
ambele echipamente s-au comportat exemplar!