Echilibrarea lansetei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Echilibrarea lansetei

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Noi 2016, 21:11

George1985 scrie:
SF scrie:Cred ca m-am dilit , am citit tot topicu :cry:

Nici macar contrele nu au stil , ca echilbrarea ii clar ca nu exista , pe toti dracii , am avut o singura scula care cadea un pic in bot , in rest tot ce mi-a trecut prin mana aveau ergonomie , nu simteam disconfort din punctu asta de vedere , cu mosoarele idem !

Daca stati sa echilibrati betele dupa mulinete , adica dupa greutatetea mosorului deja luat , sau cumparati mosoare dupa greutatea betelor , io zic sa va lasati de pescuitu practic , ala cu batu pe mal , si unde la sfarsit daca o faci bine mana miroase a peste , si sa va tineti de pescuitu de interior , de laborator , unde va puteti imagina cum se simte tzacu unui chitic si lansati teorii despre gripuri sau calculati savant numaru de saibe din cotoru batului crezand
ca descoperiti apa calda .

Ce mama dracului , aproape nu exista scule sa nu fie acceptabile din punct de vedere ergonomic , la cum se pune aici cazu pare o chestiune de viata si moarte , to be or not to be , ceva fara de care nu exista pescuitu ....

Va faceti prea multe probleme , mergeti la peste , beti o bere doua ,sa vedeti cum va echilibrati de bine :lol: :lol:
Tare :lol:

Si lu SiGi ii transmit ca split gripul e in spatele mandrinei, deci nu au degetele contact cu blankul acolo. Toata lumea tine lanseta din dreptul mulinetei sau din fata ei. Cam asta e desenul :mrgreen:
Doar daca ai un shimano d-ala de merge singur si tii doua maini pe lanseta. :lol1:

Scuza-ma ca ti-o spun dar tu ai grave probleme de perceptie..
Eu am spus..
Mesajde semlecangheorghe » Lun Noi 21, 2016 10:43 am

Valoarea practica este aceea ca , pe linga degetele in contact cu blancul mai ai si antebratul in contact cu acesta,
Unde am spus eu ca tii degetele in spatele mandrinei?Aaaa, asa ti-ai imaginat tu.. :lol1:

Ai degetele in contact cu blankul fie deaupra mandrinei, fie prin mandrina daca folosesti mandrine cu decupare pe ele sau sk ,si daca folosesti split grip, mai ai contact cu blankul si pe antebrat..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 26 Noi 2016, 10:30

Dupa cum se vede, despre diapazoanele ,,buclucase" folosite drept pilda in cadrul acestui topic despre echilibrare, nu se mai poate adauga nici macar un cuvant (fie el greu sau usor). Am pomenit in postarile anterioare de scopul acestui topic, de inducerea in eroare, care trebuie evitata prin informare si analiza a informatiilor, de discernamant. Discernamantul esta arma prin care noi, cei care platim (cum bine spunea si colegul Gabriel68) putem rejecta produsele prost gandite si prost executate. Nu trebuie sa luam de bun ce se spune sau se afiseaza fara sa trecem prin filtrul ratiunii argumentele edificatoare prin care sa discernem obiectiv realul de fals, binele de rau. In cazul exemplului cu diapazoanele (si exemplul nu a fost dat de mine, dar a fost bine venit) am prezentat doar argumentele comparative pentru a intelege experimentul prin prisma echilibrarii unui bat de pescuit. Concluzia adevarata, argumentata si logica cred ca s-a cristalizat deja in mintea fiecaruia care a fost suficient de atent sa citeasca si sa ,,proceseze informatiile". De aceea, nu am sa formulez eu nici o concluzie, spre a nu mai fi ,,acuzat" de nimic. Daca vrea s-o formuleze altcineva (concluzia reala despre experimentul cu diapazoane) poate s-o faca, daca nu, cred ca nici nu este nevoie, chestiunea in cauza fiind una simpla.
Va doresc numai bine in alegerile pe care le faceti. Rew.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Noi 2016, 11:37

semlecangheorghe scrie:
George1985 scrie:

Scuza-ma ca ti-o spun dar tu ai grave probleme de perceptie..
Eu am spus..
Mesajde semlecangheorghe » Lun Noi 21, 2016 10:43 am

Valoarea practica este aceea ca , pe linga degetele in contact cu blancul mai ai si antebratul in contact cu acesta,
Unde am spus eu ca tii degetele in spatele mandrinei?Aaaa, asa ti-ai imaginat tu.. :lol1:

Ai degetele in contact cu blankul fie deaupra mandrinei, fie prin mandrina daca folosesti mandrine cu decupare pe ele sau sk ,si daca folosesti split grip, mai ai contact cu blankul si pe antebrat..
Sau ca nu te exprimi corect.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 26 Noi 2016, 13:59

tdum scrie:Dupa cum se vede, despre diapazoanele ,,buclucase" folosite drept pilda in cadrul acestui topic despre echilibrare, nu se mai poate adauga nici macar un cuvant (fie el greu sau usor). Am pomenit in postarile anterioare de scopul acestui topic, de inducerea in eroare, care trebuie evitata prin informare si analiza a informatiilor, de discernamant. Discernamantul esta arma prin care noi, cei care platim (cum bine spunea si colegul Gabriel68) putem rejecta produsele prost gandite si prost executate. Nu trebuie sa luam de bun ce se spune sau se afiseaza fara sa trecem prin filtrul ratiunii argumentele edificatoare prin care sa discernem obiectiv realul de fals, binele de rau. In cazul exemplului cu diapazoanele (si exemplul nu a fost dat de mine, dar a fost bine venit) am prezentat doar argumentele comparative pentru a intelege experimentul prin prisma echilibrarii unui bat de pescuit. Concluzia adevarata, argumentata si logica cred ca s-a cristalizat deja in mintea fiecaruia care a fost suficient de atent sa citeasca si sa ,,proceseze informatiile". De aceea, nu am sa formulez eu nici o concluzie, spre a nu mai fi ,,acuzat" de nimic. Daca vrea s-o formuleze altcineva (concluzia reala despre experimentul cu diapazoane) poate s-o faca, daca nu, cred ca nici nu este nevoie, chestiunea in cauza fiind una simpla.
Va doresc numai bine in alegerile pe care le faceti. Rew.
Scuze ca intervin dar se pare ca nu ai inteles. Echilibrarea nu are nici o treaba cu exemplul diapazoanelor. Are strict cu rezonanta vibatiilor in blank si cum ii poate schimba grip-ul aceasta rezonanta prin schimbarea perioadei proprii de vibratie. Daca vrei poti sa faci tu un experiment acasa pe lansete pentru ca diapazoanele nu au aceleasi caracteristici de vibratie cu un blank de carbon. Tine lanseta in mana de la mandrina si ii dai cu degetul o lovitura peste coada. Apoi observa cun se simte vibratia in varf si cat dureaza rezonanta. Pe urma fa aceeasi chestie cu o lansea cu split. Se poate si invers prin lovitura peste varf si vezi cat tine vibratia in zona mandrinei.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 26 Noi 2016, 17:28

Pt. Spring:
Dragul meu, nu trebuie sa-ti mai ceri scuze la mine, ai facut-o odata si pentru asta te-am apreciat enorm la momentul respectiv. Cred ca s-a simtit lucrul acesta si in raspunsul pe care ti l-am adresat atunci. Desi nu te cunosc, stiu acum ca esti un om cu substanta, cu caracter si constiinta admirabile. Sigur cei care te cunosc imi dau dreptate in ceea ce spun.
Nu te supara, dar nu vreau sa ma las atras intr-un dialog despre vibratiile si senzitivitatea unei lansete, intr-un topic despre echilibrarea lansetei, pe care eu l-am deschis din motivele pe care le-am tot pomenit pe parcursul postarilor mele.
Pot sa adaug foarte succint ca daca un sistem dezechilibrat nu functioneaza bine, atunci noi il putem echilibra ca el sa funtioneze bine, asemenea unui diapazon acordat / echilibrat pe ambele ramuri. Daca am pomenit ceva despre split-grip in cadrul acestui topic despre echilibrarea lansetei, am facut-o numai din punct de vedere al echilibrarii.
Am incercat cum am putut, prin explicatii, dialog, fotografii, argumente, exemple si comparatii, exercitii de imaginatie, etc sa dezvolt ideea de baza a acestui topic. Nu stiu cati au fost de acord cu ceea ce am ilustrat in postarile de mai sus. Am observat ca din momentul in care, dupa 10 ani, m-am decis sa devin din spectator, membru si partener de dialog pe acest forum, de regula cei care posteaza raspunsuri la initiativa mea, sunt contra a ceea ce spun. Fie din neatentie, fie din interpretarea gresita a informatiei, fie din rea vointa sau pur si simplu tributari ai unor idei gresite si adanc inradacinate in structura rationala a unora, dialogul si concluziile devin dificile.
De aceea aceea, consider ca am spus tot ceea ce aveam de spus legat de acest subiect, iar aceasta este ultima mea postare in cadrul acestui topic, indiferent daca are sau nu o evolutie ulterioara. Va doresc tuturor lansete echilibrate si un pescuit placut. Rew.

Scrie răspuns