tdum scrie:Invoc aici o situatie ipotetica care ajuta poate mai bine la exemplificarea celor spuse;
Presupunem ca suntem intr-un magazin si vrem sa ne decidem intre doua mulinete care au acelasi pret si aceleasi caracteristici. Verificam si echilibrarea gandita de constructor si stau cam asa;

Acum: una ajuta la echilibrare, cealalta nu. Stim ca avem deja acasa un bat custom executat dupa prescriptiile noastre, perfect echilibrat. Intrebarea este: Pe care din cele doua o vom alege pentru batul nostru, ca sa avem un combo perfect echilibrat? Asta e tot.
si pt. Gabriel68: In ceea ce ma priveste iti multumesc pt. aprecieri, dorinta mea fiind de a ajuta nu de a induce in eroare. Rolul forumului este de a ne ajuta si informa unii pe altii, de a dialoga util si placut. Eu am grija sa multumesc intotdeauna pentru informatii atunci cand sunt ajutat. Chiar si pentru intentie. Si ai mare dreptate legata de producatorii de scule de pescuit. Nu sunt atenti la feedbackul de pe piata. Altfel nu ar persista in erori. (exemplu - antireturul la daiwa) Daca considerati util putem deschide un topic cu marile erori sau defecte ale produselor. Scriem acolo fiecare ceea ce este convins ca este bine de stiut legat de vicii de proiectare, executie, etc. Eu unul as avea o lista lunga de postat. De aceea este preferat regimul custom (la comanda)
Asa cum se executa bete custom, sunt convins ca daca s-ar putea, multi si-ar comanda si mulinete custom dupa prescriptiile personale. Cu respect. Rew.
Domnule , am luat doua mulinete de spinn , biomaster si bluearc si le-am prins cu degetele exact cum le-ai prins dumneata in imaginea de mai sus.Ambele mulinete aveaau tamburul incarcat , una cu fir textil, alta cu mono..deci aveau ceva grame in plus..fapt care ne aduce si mai mult un situatia reala de pescuit..Facem abstractie de manivela..Bag tamburul maxim in mulineta..si...mulineta sta orizontala..nici poveste de unghiul ala pe care il sugerezi din pozele de mai sus cu juma' de mulineta in imagine..Scot tamburul- maxim..foarte putin,aproape insesizabil, poate un grad doua s-a aplecat pe fata..
In baza acestui mic exeperiment pot sa zic ca problema asta nu exista la mulinetele de spining indiferent de marca de model nu cred sa fie intre mulinetele care le pescuim noi modele care sa traga pe fata ori pe spate in halul in care sugerezi dumneata..
Si chiar daca ar fi asa , este irelevant deoarece in cazul customurilor deoarece clientul stie ce mulineta va folosi , si daca nu stie rodbuilderul ii va cere neaparat acest amanunt pentru ca sa stie cum va pozitiona componentele ca sa ajunga la ceea ce vrea clientul..cazuri in care se echilibreaza ansamblul lanseta+mulineta..ar fi comic rau de tot sa te pui sa echilibrezi mulineta..
Daca totusi exista mulinete de spin care trag asa de grav pe fata sau pe spate asa cum zici dumneata te rog spune-ne si noua care sint...
Uite eu vin cu informatia(ai zis ca orice info e binevenita si multunesti pentru ea

) ca Biomaster si bluearc stau la orizontala, dumneata vino cu informatia urmatoare, care sint acele modele de spining care sint atat de dezechilibrate??..si iti multumesc anticipat pentru informatie..si.btw.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.