Echilibrarea lansetei
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Echilibrarea lansetei
Ceea ce am sugerat prin cele doua exemple de mulinete poate fi ,, experimentat" de catre oricine are doua mulinete cu echilibrari diferite. Altfel, nu are nici o relevanta daca mulinetele stau la orizontala. Am intentionat doar sa atrag atentia asupra unui aspect ce poate fi usor verificat si daca este cazul, evitat. Nu stiu de ce s-a generat atata inversunare. Am oferit doar o informatie: Bat echilibrat +mulineta echilibrata=lanseta echilibrata. Atat. De 10 ani urmaresc forumul, insa doar de anul acesta m-am inscris la cuvant, de dragul schimbului de idei, nu al polemicilor. Numai bine tuturor. Rew.
Ai concluzionat perfect tdum.Cand vorbim de echilibrarea lansetei vorbim de ansamblul lanseta +mulineta.Nu intra in discutie greutatea voblerului sau a jigului din capatul firul.Asta este parerea mea.Mult noroc si fir intins.
As avea si eu o intrebare in cadrul acestui topic legat de echilibrare:
Care este ratiunea utilizarii tot mai frecvente a manerului despartit (split grip) in locul celui complet (full grip) pe betele de spinning din punt de vedere al echilibrarii? Deci care din cele doua tipuri de maner ajuta mai mult echilibrarea batului in opinia dumneavoastra? Eu unul nu folosesc split grip pe betele de spinning, de aceea ma intereseaza parere celor casre folosesc. Care este valoarea practica a acestuia? Multumesc. Rew.
Care este ratiunea utilizarii tot mai frecvente a manerului despartit (split grip) in locul celui complet (full grip) pe betele de spinning din punt de vedere al echilibrarii? Deci care din cele doua tipuri de maner ajuta mai mult echilibrarea batului in opinia dumneavoastra? Eu unul nu folosesc split grip pe betele de spinning, de aceea ma intereseaza parere celor casre folosesc. Care este valoarea practica a acestuia? Multumesc. Rew.
- semlecangheorghe
- veteran
Valoarea practica este aceea ca , pe linga degetele in contact cu blancul mai ai si antebratul in contact cu acesta, evident mai mult in anotimpul cald..Din punct de vedere al echilibrarii , trebuie sa adaugi minusul de greutate pe butt..in rest mai mult de design..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- George1985
- veteran
Degete in contact cu blankul la Split Grip??semlecangheorghe scrie:Valoarea practica este aceea ca , pe linga degetele in contact cu blancul mai ai si antebratul in contact cu acesta, evident mai mult in anotimpul cald..Din punct de vedere al echilibrarii , trebuie sa adaugi minusul de greutate pe butt..in rest mai mult de design..

Cum?
O imagine ceva

- semlecangheorghe
- veteran

.
.
Dupa parerea mea este doar ...moda! Design.Marketing. In rest nu ajuta la senzitivitate si alte cele. In plus ,lanseta este mai dezechilibrata, manerul splitat fiind mai usor . Am vorbit cu vreo 2-3 persoane care fac bete si mi-au confirmat aceasta parere. Din experienta ,pescuind in aceleasi conditii bete cu maner splitat si normal nu am reusit sa sesizez nici un avantaj pentru split decat ca era mai smecher .tdum scrie:As avea si eu o intrebare in cadrul acestui topic legat de echilibrare:

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- semlecangheorghe
- veteran
Split grip nu inseamna musai ca ramane chel blank-ul lansetei.Acolo se poate pune un tub de carbon care cu tot cu adausurii si alte cele compenseaza lipsa plutei sau a materialului eva.Si tot split grip se cheama..In special la blankurile claelor mici de putere arata detul de urat un blank subtire..dar astea sint chestii mai mult de design ..ce imi place mie e ca musai trebuie discutat cat e de ..asa sau asa..lasati bre sa faca fiecare cum ii place..
.
.
Mie unu imi plac split, probabil ca nu sunt pescar vechi si asta era trendul cand m-am apucat. La fal si cei care prefera old school, asa le place.
Dar eu am vazut diferenta la lansetele de gama medie de pret.
In primul rand lucreaza tot blank-ul in sarcina si la unele lansete ajuta la senzitivitate, pentru ca nu absoarbe vibratia din blank.
Cu echilibratul nu stiu ce sa zic, e drept ca sa echilibrezi una splitata ori pui inele mai usoare sau muti mandrina mai in fata pe blank...dar si asta depinde de distributia greutatilor pe blank, unele fiind echilibrate din constructie. Am avut un ulx de 2.4m cu split care era perfect echilibrat.
Dar eu am vazut diferenta la lansetele de gama medie de pret.
In primul rand lucreaza tot blank-ul in sarcina si la unele lansete ajuta la senzitivitate, pentru ca nu absoarbe vibratia din blank.
Cu echilibratul nu stiu ce sa zic, e drept ca sa echilibrezi una splitata ori pui inele mai usoare sau muti mandrina mai in fata pe blank...dar si asta depinde de distributia greutatilor pe blank, unele fiind echilibrate din constructie. Am avut un ulx de 2.4m cu split care era perfect echilibrat.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
- George1985
- veteran
Nu prea ai inteles...lasa asasemlecangheorghe scrie:de ce m-as obosi sa iti desenez??..dupa tine exista doar mandrina clasica si daiwa rules..
![]()