Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 08 Mar 2011, 17:53

ma tenteaza foarte mult sa pescuiesc la mare aici in italia , am cativa amici italieni care ies in weekend cu barca in larg la jiging spining etc . de asta alegerea mea in acest sens iar eventual in tara la BIG GAME pe rauri sau in lacuri salau stiuca somn tot ce este rapitor si mare :twisted:

http://www.lamincio.it/nqcontent.cfm?a_ ... npage=7161
acesta este batul pe care l-am ales dupa cateva tentative si informatii pe forumuri si pe sit-euri specializate in baitcasting !!!
chestia e ca nu se gasesc usor asa lungimi pentru casting iar probleme mea era ca o sa pescuiesc mult de pe mal de pe diguri in mare de pe plaja ...
beast master huchohucho

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 08 Mar 2011, 18:05

nu stiu deloc lanseta ... insa daca voiai ceva puternic, lung si sa fie de casting puteai sa dai un ochi si pe aici ...

http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=14

la fel sunt convins ca au si cei de la St.Croix sau G.Loomis (si nu numai) seriile de casting pentru somon care au o lungime suficienta ... vezi ca gasesti o gramada pe VINCASTRI ...

nu era mai OK daca te orientai spre un spinning greu daca vrei sa pescuiesti in mare ... adica totusi, vantul bate destul de des fapt care nu te va ajuta prea mult in lanseu ... mai bine mergeai pe o mulineta de 6000 si un bat de 3m cu care ajungeai suficient de departe in cazul in care ziceai ca mai mult vei pescui de pe mal ...

sa ne zici cat arunci :lol: :lol: :lol: ... eu mai mult de 45 max 50 de metrii nu pot sa depasesc cu voblere de 40 de grame si o lanseta ce arunca pana in 2,5 Oz de 2,1 ... motiv pentru care mai merg pe casting doar pe lacuri, unde distanta nu mi se pare la fel de importanta ca pe rauri mari ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 08 Mar 2011, 18:15

stiti cum este acum 2 duminici a fost la roma o mare expo de scule de pescuit , barci etc. si acolo am avut ocazia sa testez o multime de chestii ! atunci m-am gandit fiind spiner de cand ma stiu si nu numai de ce sa nu incerc sa vad cum e si pescuitul la baitcasting H de aici toata idea , nimic special de aia si alegerea mai economica a batului doar , mulineta e ok 320gr. 6.3/1 rotatia nu cred ca folosesti o mulineta traditionala mai usoara sau mai rapida la spining ca si asta , deci daca imi place si totul e ok poti folosi si un bat mai scurt indiferent de actiune L sau H

pt. acest motiv am optat sa cumpar un bat mai economic deocamdata mai ales ca este si H iar mulineta in fine nu cred ca are nevoie de prezentari iar daca in viitor o sa-mi placa acest gen de pescuit atunci o sa stiu cu siguranta mai multe pt urmatoarea achizitie... :P
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 08 Mar 2011, 19:39

kuin tauti scrie:mai ai poze cu ele ? :lol:

mai am inca :lol: nu am apucat sa le bag la apa , la noi cam ce er merge la silicoanele astea fiind de saltwater defapt ele !!?
beast master huchohucho

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Mar 2011, 20:06

BIG GAME ..in apele Romaniei? :shock: Mai exact la ce metoda te referi?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Mar 2011, 20:23

marinica scrie:... la noi cam ce er merge la silicoanele astea fiind de saltwater defapt ele !!?
neah... la de alea de apa sarata nu trag pestii de apa dulce... :lol:

sau mai stii ? numa BIG GAME ... :lol:

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 08 Mar 2011, 20:27

somn , salau , stiuca , mreana , biban , pastrav , orice gen de rapitor marimi xxl :twisted:
beast master huchohucho

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Mar 2011, 20:52

http://en.wikipedia.org/wiki/Big-game_f ... me_species

Scrie si speciile..de Big Game..nu e nici una in lista..nici macar lostrita ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 08 Mar 2011, 21:07

ok ok se intelege de la sine doar privind o mulineta round profile ca nu pescuiesti L adica (light) adica , lejer , usor , fin etc. !
cand ma refer la big game folosesc scule si momeli pt un precis gen de pescuit atat in mare cat si in ape interne sau lacuri pt a fii inteles mai repede ! adica bete cu actiune de la 20 de gr. in sus in baza batului si mulineta , firul si artificialele :lol:

deci pana la urma sunt pescari care practica aceasta tehnica de pescuit mai (grea) la noi in tara !? pareri despre scule , ce se foloseste mai des intamplari , experiente proprii asta am vrut sa stiu postand pe acest topic !
beast master huchohucho

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Mar 2011, 21:17

ULK scrie:
Plumb droshot: 32-36m
Jig+guma : 20-23m!!!!!!!
Xrap shad : 23-26m
Slider : 34m (mergea exact atat, nici mai mult nici mai putin)

Gramajele le aveti in poza.

Sintetizez intr-o singura intrebare, zecile de intrebari ce mi-a venit in minte instant, sperand ca exista un singur raspuns :) :

But why???????? :) :)
la citi iexperti pe aicia... , ai primit raspuns si iexplicatie la ntrebarea ta ?

Scrie răspuns