discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Andrei
- veteran

-
Tre sa cauti mai bine prin magazine dupa triple. Eu am un vobler de 1,5cm cu o tripla cumparata. Nici prin cap nu mi-a trecut sa ma apuc sa-mi fac eu triplele.
Alea de 3cm mai nou le fac cu doua triple si astea tot cumparate. Acu vreau sa incerc sa fac de 2,5cm tot cu doua, dar cred k voi folosi duble, fara ochet, k sa mai scad din istantza dintre carlige.
Esti probabil obisnuit cu chestii mai mari

-
Teodor
- veteran

-
Pentru acoperire in loc de celuloid dizolvat in acetona puteti incerca si polistiren expandat dizolvat in acetona. Solutia asta eu o folosesc in mod curent pentru lipirea plasticului. Dupa uscare ramine o suprafata dura.
Pentru barbeta se mai pot folosi si CD-urile de protectie (alea transparente) din cutiile de CD-uri.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
adrian frunza
- veteran

salut!andrei ,hai frate cu rattle-ul ala,ca ma ia cu tremurici.zi cum faci cavitatea,ce bile si cate pui,si cum obtii rezonanta maxima(?!)rezonanta nu poate fi decat maxima.
eu am in cap niste projecte,dar mi-e o lenee....
urgent tre sa-mi fac o matrita pt jig-uri,secundo ,niste timber doodle pt salau ,si numai bine incepe sezonul.
walleye
-
Ioan S.
- veteran

A incercat cineva sa inlocuiasca clasicele cirlige triple de la voblere cu "gheara de soim" ?
Ma intereseaza rezultatele (Ar fi posibil sa se reduca agatarile cu pierderea voblerului dar ar fi posibil sa creasca numarul rateurilor la intepare).
-
Andrei
- veteran

-
Cu rattelu este in felul urmator.
M-am tot gandit saptamana trecuta pana mi-a picat fisa. Si cand imi pica fisa pica si altele. Tu cum faci voblere mai mari poti incerca cu patroane de stilou in care bagi alice de pb, pt k la astea suna cel mai bine, din ce am incercat eu. Poti sa incerci si cu beculetzele de la bradu de craciun, sau daca ai ceva tuburi de carbon sau alte cele de la ceva betze rupte sunt bune si alea, sau chiar tzeava cu diametru ceva mai mare.
Eu am facut cu o bucatzica mica de carbonrattleul asta, si inca unu cu o tzeava mica de metal.
Efectiv m-am pus si am taiat cu cutterul in fiecare jumatate. Nu e nici o problema daca e dintr-o bucata, pt k de asta s-a inventat burghiul, k sa-l folosim. Problema este k tre si gandit unde-l bagi si cum sa stea. Da vezi tu in functie de cum ii faci structura. Vezi tu unde ti-a mai ramas loc si pt asta.
Zornaie perfect asta. I-am pus azi barbeta si la ora asta vopsesc pe voblere.
-
adrian frunza
- veteran

salut! la variantele astea m-am gandit si eu.nu mi se pare ca Pb ar suna mai tare decat otelul. referitor la cavitate ,mai bine o faci cu burghiul longitudinal ,decat sa tai blancul in 2 parti.eu am crezut ca esti mai avansat in cercetare si faci woblere tip YO-ZUREE cu blocaj partial al bilelor pentru a modifica frecventa .te-ai gandit vreodata sa bagi mercur in cavitate?
walleye
-
Andrei
- veteran

-
Uou!!! Nici chiar asa. Credema pe cuvant k pb suna mai tare decat otelul. Am incercar cu bilutze de rulment. Am incercat si cu bilutze de plastic. Pana si alea suna mai bine decat otelul inoxidabil. Asta dupa auz, ma gandesc k si in apa se aude cam la fel.
La voblere mai mari asa m-am gandit sa fac, da gandeste-te ce urat ar fi iesit daca l-as fi facut pe aste de 3cm cu burghiu. Nu pot sa-ti explic. Voblerul asta are o forma mai ciudata, si nu aveam luc de manevrare aproape de loc pe el. Am folosit tot spatiul pe care l-am avut la maxim. Cu burghiu, ar fi iesit, dar imi era frica k n-o sa-mi iasa gaura. Trebuia sa iasa la fix. Si nu mi se pare de loc greu sa-l bag in ele, si mi se pare chiar mai bine asa, pt k iti va fi mai usor sa-l faci floating decat daca dai gaura si apoi mai completezi cu epoxi(la dimensiunile astea ma refer).
Inca nu m-am gandit la asa ceva.Si daca m-as fi gandit nu prea am timp. Tu mai ai ceva idei de rattle?? Sau ceva idei mai traznite
Cred k la niste voblere mici pe care vreau sa le fac cu 2 triple le voi face ca si dady in coada, cu inelu in sus, k sa nu se atinga intre ele(chiar daca n-o sa ma pun sa-mi fac eu si triplele).
-
adrian frunza
- veteran

salut. nu ma intereseaza floating, vreau deeping ,suspending ,in principal urmaresc salaul, stiuca ,bibanul.de fapt asta cred ca e cheia observatiilor mele,incapatanarea de a pescui un singur peste(eu ma duc la salau ,nu la peste) si cu aceeasi familie de naluci.
un rattle ca dispozitiv cred ca se folosesta doar in pescuitul la trena care mi se pare stupid.in plus influenteaza destul de mult evolutia nalucii in pescuitul clasic jig.am o varianta pt shad-uri mari,un rattle care il poti pierde, ca un supozitor care il bagi in shad.cavitatea ar trebui sa arate ca o camasa de glont(7,62) dar efectiv nu stiu sa o materializez.
walleye
-
Andrei
- veteran

-
Nu sunt sigur k am intzeles exact ce vrei sa zici. Daca vrei rattle pt shaduri, incearca beculetzele alea alungite care se pun pe bradul de craciun. Le tai cu ceva capatul si bagi bilutze in el. Nu e mare si daca gasesti un tub mai tare cu care sa dai gaura in shad il bagi ff usor. Eventual il incalzesti bine inainte sa-l bagi, k sa se ptinda bine de plasticu ala moale.
Rattleul asta pe care l-am facut eu e facut cat de mic se poate din materialele respectiva, k altfel nu-l bagam nicciunde. Sa vad cum o sa mearga mustele pe care o sa le fac la salau, ka daca merg binisor ma kinui sa le atasez si rattle, k sa le placa si mai mult.
La ce shaduri te-ai gandit?? Cat de mari. Pana in 10 cm sau mari de tot??
Daca sunt mari de tot poti sa o faci cu o fiola de algocalmin, daca sunt mai mici ma mai gandesc si-ti spun, da vezi pana una alta k se gasesc la Practiker, daca avet pe acolo ceva dispozitiva de taiat gauri in tabla, practic sunt k paiul, doar k din metal, ascutit la capete.
Daca nu atunci incearca ceva paie mai tari daca casesti, sau poate(n-am incercat) daca incalzesti un cui mai substantial la fos poate reusesti sa faci gaura in felul acesta. Da cred k poti sa faci si cu un patron gol de stilou, taiat. Impingi si invarti in acelasi timp si merge sigur.
La biban dai si cu voblere deep diver?? Ai facut asa ceva pana acuma? Ti-au iesit? Sau te-ai kinuit ceva mai bine??
Numa bine! Si spoe la treaba. Sa ma anunti daca to-a iesit ceva!
-
cristi daina
- utilizator nou

Salut. Cateva lamuriri la ce ati mai spus pe forum.
1. Nu am facut rattlinguri penru ca nu am prins nimic la cele originale, promit ca am sa incerc chiar pare o provocare.
2. Barbeta o fac la voblerele pana la 6cm din tabla simpla de aluminiu de 0,5-1 mm grosime ,cele mai mari din tabla dural.
3. Solzii ii vopsesc prin pulverizare cu aerograful prin sita, ies perfect.
4. Cred ca conteaza mai mult faptul cum percepe rapitorul sunetele decat cum le percepem noi, asa ca parerea mea se poate incerca si cu bile de plumb,si cu bile de otel sau combinatie otel plumb. Aici ar conta cred si cavitatea in care sunt inchise bilele, la inceput ar putea fi orice de la fiola la nimic simplu canal in burta voblerului.Eu cred ca ar merge bine si tabla subtire de la cutiile de bere rasucita ca un tub (o sa incerc) Problema cea mai mare cred ca va fi la gasirea pozitiei in burta voblerului in care fregventa de oscilatie sa fie optima si bilele sa poata juca putin.
5 S-a gandit careva din cei care fac voblere sa faca unul cu ochi din led care sclipesc intermitent , sa zicem rosii , de la mingile din piata care cind le lovesti sclipesc ?.......
Dar despre asta peste o saptamana sau poate mai repede in functie de timp.
Spor la bricolat