DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

salut

Mesaj de tiberiu » 27 Apr 2005, 18:15

[quote="razvan m."]BAFTA, SUCCES, NOROC - urari pescaresti.... :lol:[/q uote] razvane. ce pescar sa zici BAF------ NUI PESCARESC , CUM SE ZICE PE LA NOI.CI- :D AT PE BAT. RECAPITULAM SI IEU DIN URMA CAS CAM NOU PE SAIT. CEAU
salutare. fir intins.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Apr 2005, 19:45

Tibi:sunt sigur ca Razvan a glumit cu acele urari... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 04 Sep 2008, 16:10

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 04 Sep 2008, 18:18

:bere:

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 04 Sep 2008, 18:29

vedetzi ca sunt 3 parti! le gasiti voi cu siguranta! mai sunt multe altele tot pe acolo !

Cao
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cao » 05 Sep 2008, 20:41

Din lipsa unui hobby mai bine definit si lipsa timpului pentru a merge la pescuit, m-am gandit sa fac si eu un pestisor de dragul artei, inainte sa aflu de topicul asta:)

Am folosit ce am gasit prin casa, niste bucati de lemn, un cutit, smirghel, vopsea si lac pentru ceramica dintr-un kit cumparat pentru copil la scoala (care nu le-a folosit, evident) si niste cuie indoite cu patentu:)

si lacul l-am uscat cu o lampa cu infrarosu 'furata' de la sora mea, lampa fiind de fapt pentru uscat lacul pe unghii :)

Datorita faptului ca am terminat prea repede de sculptat primul pestisor si n-am reusit sa imi scot din sistem cheful pe moment, m-am apucat si am mai facut inca unu

Momentan sunt artizanale, pana ajung la pescuit sa ma joc cu ele:) le-am plimbat prin cada si par ok

http://i36.tinypic.com/2jb4mlj.jpg
http://i34.tinypic.com/2gxqy6d.jpg
http://i36.tinypic.com/oh1pgi.jpg

gozo
junior
junior

Mesaj de gozo » 09 Sep 2008, 14:13

as vrea sa modific un vobler gata facut si nu stiu cum;deci el este chinezesc de plastic cu o bila functioneaza dupa principiul mulinezii si se duce la fund'eu as vrea sa-l fac sa lucreze numai pe fund'mi-ati putea da cateva ideei sa-l fac numai de fund!

Cao
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cao » 18 Sep 2008, 07:08

pai cel mai simplu e sa ii faci in cocoasa o gaura mica, cu un ac de siguranta/bold/etc, pe care o maresti putin cu o surubelnita in cruce, cat sa incapa cel mai mic bob de plumb... dintr-un set din ala de plumbi dintr-o cutie din aia rotunda.

dupa care bagi in el cate bobite de plumb crezi tu ca e suficient ca sa il duca la fund, dupa care astupi gaura creata cu un baton de silicon topit la bricheta sau spuma din aia de se foloseste la termopane sau alte diferite chestii asemanatoare (chiar si plastic simplu topit si... picurat pe gaura)... excesul dupa uscare il indepartezi cu un cutter.

in caz ca nu se aseaza bine bilele si se duce la fund cu coada inainte, poti sa mai bagi in el ceva care sa tina plumbu mai in fata/pe mijloc in pestisor (bucati de hartii/etc/boabe de polistiren? chestii care se gasesc prin debara in general :)

Later Edit: De fapt tinand cont de faptul ca e din plastic si e gata facut, poti sa faci o gaura cu acul, dupa care cu o seringa, bagi apa in el cca 75% sau ceva in genu asta... apa se aseaza mai bine in el si probabil ii mentine un echilibru mai decent decat 2-3 bile de plumb. :)

Cao
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cao » 18 Sep 2008, 18:00

new batch... ala gras e rattling, aia mici sunt... doar mici :) unu cu plumb in el sa nu pluteasca, altul fara

se pare ca dupa primii 3-4 pestisori, sculptatul si finisatul devine o joaca, dureaza 30-45 minute, o ora jumate cu tot cu colorat si etc... si pana se usuca vopseaua deja termini altul de facut si il pui la uscat:)

am incercat diferite metode de taiat/echilibrat, cea din ultima poza pare cea mai usoara metoda, plumbul se adauga usor si capacul se lipeste cu super glue, cand dai cu vopsea si lac dispare orice urma lasata de taietura.

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Scrie răspuns