DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Apropo,daca tot veni vorba as ruga ceilalti lurebuilderi sa ne indrume spre o marca de vopsea acrilica fluorescenta(pt. aerograf) care sa isi pastreze efectul fluo si dupa ce este aplicat topcoatul.. 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Nu sunt lure d'ala dar,,,o sugestie ca nu costa; sa nu fie nevoie să schimbi topcoatul.daca are proprietatea de protectie uv atunci la revedere efect fluo.
- semlecangheorghe
- veteran
Pai devcon-ul are proprietatea asta,dar partea buna este ca se pastreaza bine in timp,nu ingalbeneste..
Poate envirotex-ul ..lasa mai mult din caracteristica fluo,dar eu nu l-am folosit..
Uite ,'mnealui i sa parut suficient de galben..am prins nenumarati salai pe lumina foarte slaba ,sau noaptea..cu acest tip de fluo galben-verde tras in devcon..

Poate envirotex-ul ..lasa mai mult din caracteristica fluo,dar eu nu l-am folosit..
Uite ,'mnealui i sa parut suficient de galben..am prins nenumarati salai pe lumina foarte slaba ,sau noaptea..cu acest tip de fluo galben-verde tras in devcon..

.
.
-
- veteran
[quote="semlecangheorghe"]Apropo,daca tot veni vorba as ruga ceilalti lurebuilderi sa ne indrume spre o marca de vopsea acrilica fluorescenta(pt. aerograf) care sa isi pastreze efectul fluo si dupa ce este aplicat topcoatul..
[/quote]
Stau si ma gandesc ca principalul scop al topcoatului este sa protejeze lemnul de muscatura rapitorului si/ suprafata vopsita. Atunci s-ar putea incerca si urmatoarea varianta : dupa impregnare, dai un topcoat pe vobler, apoi il grunduiesti, il vopsesti si la urma dai unul-doua straturi de lac subtire cu aerograful ( sau spray-ul ). Mai mult ca sigur ca datorita stratului mai gros, rasina diminueqaza efectul "fluo" (probabil datorita indicelui de refractie al luminii) pe cand lacul, dat in strat mai subtire nu il afecteaza f. tare, protejand totodata si vopseaua. In mod sigur la salau nu va fi nici o problema, la stiuca s-ar putea sa apara ceva probleme cu integritatea stratului de vopsea pe alocuri. Ar mai fi un avantaj : nu mai este necesar neaparat Devcon, poate fi utilizat chiar si o rasina mai putin transparenta si mai putin rezistenta la UV, adica mai ieftina. Merita incercat, mai ales in cazul utilizarii vopselelor fluo .

Stau si ma gandesc ca principalul scop al topcoatului este sa protejeze lemnul de muscatura rapitorului si/ suprafata vopsita. Atunci s-ar putea incerca si urmatoarea varianta : dupa impregnare, dai un topcoat pe vobler, apoi il grunduiesti, il vopsesti si la urma dai unul-doua straturi de lac subtire cu aerograful ( sau spray-ul ). Mai mult ca sigur ca datorita stratului mai gros, rasina diminueqaza efectul "fluo" (probabil datorita indicelui de refractie al luminii) pe cand lacul, dat in strat mai subtire nu il afecteaza f. tare, protejand totodata si vopseaua. In mod sigur la salau nu va fi nici o problema, la stiuca s-ar putea sa apara ceva probleme cu integritatea stratului de vopsea pe alocuri. Ar mai fi un avantaj : nu mai este necesar neaparat Devcon, poate fi utilizat chiar si o rasina mai putin transparenta si mai putin rezistenta la UV, adica mai ieftina. Merita incercat, mai ales in cazul utilizarii vopselelor fluo .
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- semlecangheorghe
- veteran
Am incercat si varianta asta.
Vopseaua acrilica ca si strat final, fara protectie nu tine, se duce jos..
Protectia cu lac pe baza de apa,strat final, este insuficienta.
Cu lac pe baza de solventi nu merge ca ataca vopseaua.
Mai ramane varianta propionat+vopsea+lac pe baza de apa pentru fixare+ propionat transparent ,putin diluat.
Mai ramane varianta propionat+vopsea+lac pe baza de apa pentru fixare+ propionat transparent ,putin diluat.
.
.
Florin, ai avut dreptate, nu bat goanele decat foarte mărunt ( alea minow)
Am incercat diverse lestari, barbete mici, mari, ovale, unghiuri
etc.
Nu stiu unde greșesc.
Si La Mulți Ani !!!
etc.
Nu stiu unde greșesc.
Si La Mulți Ani !!!
-
- veteran
Drag0sh scrie:Florin, ai avut dreptate, nu bat goanele decat foarte mărunt ( alea minow)
etc.
Nu stiu unde greșesc.
Si La Mulți Ani !!!
Din pacate numai din postarile de pe site nu inveti mare lucru. Trebuie sa cunosti lucrurile elementare legate de confectionarea voblerelor si dupa ce le stapanesti, mergi mai departe. Nu are rost sa descoperi tu America cand au descoperit-o altii inaintea ta. De aceea ti-am zis ca fiind la inceput, e foarte util sa ceri ajutorul unuia care se pricepe, sa te puna pe drumul cel bun. Apeleaza la cel de care ti-am spus (fiind in acelasi oras cu tine) sau fa o plimbare la Buc. ( cu sau fara tuica de Pitesti ! ) Un An Nou cat mai bun !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- johnnybravo
- Moderator
am vazut o poza la cineva ce foloseste Createx si arata destul de bine cu coating.semlecangheorghe scrie:Am incercat si varianta asta.
am gasit ceva pe net http://www.createxcolors.com/products/w ... cents.html
ai folosit asa ceva?