DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Dec 2015, 09:23

Apropo,daca tot veni vorba as ruga ceilalti lurebuilderi sa ne indrume spre o marca de vopsea acrilica fluorescenta(pt. aerograf) care sa isi pastreze efectul fluo si dupa ce este aplicat topcoatul.. :respekt:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 28 Dec 2015, 13:43

Nu sunt lure d'ala dar,,,o sugestie ca nu costa; sa nu fie nevoie să schimbi topcoatul.daca are proprietatea de protectie uv atunci la revedere efect fluo.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2015, 19:23

Pai devcon-ul are proprietatea asta,dar partea buna este ca se pastreaza bine in timp,nu ingalbeneste..
Poate envirotex-ul ..lasa mai mult din caracteristica fluo,dar eu nu l-am folosit..
Uite ,'mnealui i sa parut suficient de galben..am prins nenumarati salai pe lumina foarte slaba ,sau noaptea..cu acest tip de fluo galben-verde tras in devcon..

Imagine

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 28 Dec 2015, 22:43

[quote="semlecangheorghe"]Apropo,daca tot veni vorba as ruga ceilalti lurebuilderi sa ne indrume spre o marca de vopsea acrilica fluorescenta(pt. aerograf) care sa isi pastreze efectul fluo si dupa ce este aplicat topcoatul.. :respekt:[/quote]

Stau si ma gandesc ca principalul scop al topcoatului este sa protejeze lemnul de muscatura rapitorului si/ suprafata vopsita. Atunci s-ar putea incerca si urmatoarea varianta : dupa impregnare, dai un topcoat pe vobler, apoi il grunduiesti, il vopsesti si la urma dai unul-doua straturi de lac subtire cu aerograful ( sau spray-ul ). Mai mult ca sigur ca datorita stratului mai gros, rasina diminueqaza efectul "fluo" (probabil datorita indicelui de refractie al luminii) pe cand lacul, dat in strat mai subtire nu il afecteaza f. tare, protejand totodata si vopseaua. In mod sigur la salau nu va fi nici o problema, la stiuca s-ar putea sa apara ceva probleme cu integritatea stratului de vopsea pe alocuri. Ar mai fi un avantaj : nu mai este necesar neaparat Devcon, poate fi utilizat chiar si o rasina mai putin transparenta si mai putin rezistenta la UV, adica mai ieftina. Merita incercat, mai ales in cazul utilizarii vopselelor fluo .
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Dec 2015, 09:01

Am incercat si varianta asta.
Vopseaua acrilica ca si strat final, fara protectie nu tine, se duce jos..
Protectia cu lac pe baza de apa,strat final, este insuficienta.
Cu lac pe baza de solventi nu merge ca ataca vopseaua.
Mai ramane varianta propionat+vopsea+lac pe baza de apa pentru fixare+ propionat transparent ,putin diluat.

.

Drag0sh
junior
junior

Mesaj de Drag0sh » 29 Dec 2015, 20:41

Florin, ai avut dreptate, nu bat goanele decat foarte mărunt ( alea minow)
Am incercat diverse lestari, barbete mici, mari, ovale, unghiuri
etc.
Nu stiu unde greșesc.

Si La Mulți Ani !!!

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 30 Dec 2015, 08:16

Drag0sh scrie:Florin, ai avut dreptate, nu bat goanele decat foarte mărunt ( alea minow)
Am incercat diverse lestari, barbete mici, mari, ovale, unghiuri
etc.
Nu stiu unde greșesc.

Si La Mulți Ani !!!

Din pacate numai din postarile de pe site nu inveti mare lucru. Trebuie sa cunosti lucrurile elementare legate de confectionarea voblerelor si dupa ce le stapanesti, mergi mai departe. Nu are rost sa descoperi tu America cand au descoperit-o altii inaintea ta. De aceea ti-am zis ca fiind la inceput, e foarte util sa ceri ajutorul unuia care se pricepe, sa te puna pe drumul cel bun. Apeleaza la cel de care ti-am spus (fiind in acelasi oras cu tine) sau fa o plimbare la Buc. ( cu sau fara tuica de Pitesti ! ) Un An Nou cat mai bun !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

RaduG
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaduG » 07 Ian 2016, 16:27

Imagine

Pregatiri pentru clenii de anul asta !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 07 Ian 2016, 23:09

semlecangheorghe scrie:Am incercat si varianta asta.
Vopseaua acrilica ca si strat final, fara protectie nu tine, se duce jos..
Protectia cu lac pe baza de apa,strat final, este insuficienta.
Cu lac pe baza de solventi nu merge ca ataca vopseaua.
Mai ramane varianta propionat+vopsea+lac pe baza de apa pentru fixare+ propionat transparent ,putin diluat.
am vazut o poza la cineva ce foloseste Createx si arata destul de bine cu coating.
am gasit ceva pe net http://www.createxcolors.com/products/w ... cents.html
ai folosit asa ceva?

Scrie răspuns