discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
RaduG
- utilizator constant

florin1948 scrie:RaduG"]Intreb pe cei binevoitori: Cum as putea sa tai cat mai "profi" policarbonatul pt barbete ? In clipa de fata
Varianta lui Radu e buna, cu dezavantajul ca ai nevoie de cate o stanta pentru fiecare dimensiune de barbeta. Plus ca realizarea unei stante bune, implica un bun meserias, material tratat termic corespunzator si destul de multi banuti. Cel mai elegant o asemenea scula se realizeaza prin electroeroziune, dar cine mai are asemenea masini in ziua de azi ? Stiam eu o metoda mult mai eleganta...dar nu imi mai aduc aminte . Poate niste vapori de zama de prune sa-mi improspateze memoria............? Era ceva ce puteai realiza usor acasa.................Pentru orice model de barbeta..................Pentru orice grosime de plastic..............Mergea si la voblere de "Murano"...............Ma mai gandesc !
Vine si aburu ala
E in portbagaj la cineva care tot treeeeeebe sa ajunga la bucuresti 
-
semlecangheorghe
- veteran

O stantza realizata pe masini specializate costa o carutza de bani..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
florin1948
- veteran

Vine si aburu ala
E in portbagaj la cineva care tot treeeeeebe sa ajunga la bucuresti
[/quote]
Numai ca mi-ai zis ca vine si parca,parca s-au trezit neuronii si se plimba pe circumvolutiuni (inca nu s-a netezit de tot). Gigi nu mai are prepelite asa ca lui nu-i spun !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
edâ„¢
- veteran

-
edâ„¢ scrie:pentru cioplit mi-am facut din lama de la rindea si mezdreala,pentru detali din lama unui cutit sau ceva ce semana cu un cutit si din panza de ferastrau,si o barda pentru crapat tot asa dintr-o placa de fier,in orice caz astea sunt mostenire,au ani de cand stau dar arata bine fierul nu e gaurit sau prea ruginit ...
asta a iesit,primul din mezdreala bun pentru racait la suprafete plane,al doilea si al treielea din lama ridelei bune la cioplit lemnul brut gasit prin padure sau resturi de la prelucrare,al patrulea dintr-un cutit vechi si ultimul din panza de ferastrau amndoua pentru dat forma,la detali cel mai bun e cutter-ul,dat cu ulei de in si ceara lemnul,nu le-am mai forjat doar curatat bine, ascutite cu piatra de rau si gresie de coasa de diferite granulatii

-
edâ„¢
- veteran

-
asta e barda,iar ficamea m-a pus sa ii fac un titirez

-
oldheinz
- junior

Neata buna Pentru stanta aia as cam avea omul. Poate sa faca si o scobitoare, daca nu o f si pe aia. Acuma serios, omul e ceva de exceptie, daca as avea date mai precise, as putea sa incerc sa il tatonez.
-
semlecangheorghe
- veteran

Stanta de care vorbesc eu,are pansonul taiat la fir. Cat ar dori respectivul pt. executia unei astfel de stante, dupa un proiect f. exact?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
oldheinz
- junior

Omule de Semlac, sunt constient de precizia lucrarii. Am lucrat in tehnologie,mai tin minte cate ceva. Nenea in cauza, cand mai are ceva de taiat hifi, taie undeva cu jet. Cat despre pret, trebuie sa imi misc fundelu pana la el, si sa il iau prin invaluire, ca e cam dus cu caputzu, ca toate geniile. Vizita, maine, promit solemn.