DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
florin1948
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de florin1948 » 19 Dec 2014, 10:10

RaduG scrie:O rugaminte pentru cei care folosesc "sinteticele". Ce rasina pentru turnat barbeta la voblere imi puteti recomanda ?
Am folosit asta de la ProfiArt si nu sunt multumit. Dupa uscare devine prea casanta. Daca mai micsorez cantitatea de intaritor ramane prea moale.
Ca rezistenta si elasticitate ar fi Multicast-ul de la Best TOOLS (rasina poliuretanica) dar nu exista si versiune transparenta :(
Multumesc anticipat pentru orice indrumare
Daca inainte sa cumperi rasina transparenta puneai o intrebare pe forum, te lamuream ca nu este buna. Am incercat-o si eu si am ajuns la aceeasi concluzie ( numai ca eu am cumparat-o direct de la importator, la jumatate de pret fata de Profiart ). Singura rasina care nu este foarte casanta si cu care se pot face barbete transparente ( nu de mari dimensiuni) am gasit-o afara, este destul de scumpa, dar daca te " mananca " pot sa-ti trimit un mp. Drept pentru care mi-am pus intrebarea : " de ce neaparat transparenta ?" Am facut voblere cu barbeta turnata o data cu voblerul ( eu fac voblere turnate din rasina) si au functionat fara probleme. Daca vrei barbete transparente, tot lexanul ramane optiunea cea mai buna (la dimensiuni mari, grosime 1,5 - 2,00 mm). La barbete mici, pt. clean - biban, se gasesc si alte materiale transparente la preturi convenabile.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

RaduG
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaduG » 19 Dec 2014, 10:31

Transparenta? - pentru pescar! :). Turnarea in rasina a barbetei - timpul (ne omoara lipsa lui) mai mic de lucru fata de prelucrarea uneia din policarbonat (am adunat diverse grosimi si curburi si la prototipurile proprii asta folosesc)
Corpul il fac din spuma si iese super. e mai dur decat balsa si iese din matrita cu finisaj lucios, mai putin micile puncte lasate special pentru expandare.
Si , da!, ma mananca :)
Multumesc mult de raspuns. As dori sa va deranjez si cu un telefon daca se poate (am mai vorbit noi in primavara si m-ati ajutat enorm - inca o data multumesc)

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 20 Dec 2014, 11:05

valy_pike scrie:Florine ....m-ai bagat in ceata .....eu credeam ca le pot face mai ...ieftin pt. uz personal ,Asa am barcait toata ziua azi pe net dupa un aerograf dar cu, compresor sare de 900ron plus vopsele si fel de fel de rasini de impermeabilizare ,fixare .....de pe afara ....deja ma complic prea mult .O sa incerc sa dau 1 strat de lac prima data si apoi sa vad cu ceva spray auto si apoi iar lac ceva pt. yahturi ca mi-a ramas de la vaslele de la barca . sa vad cum ies si se misca in apa apoi cum a zis orbul ....mai vedem ! Oricum Multumesc pt. sfat !Respect pt. cei care ,,au mana "si fac bijuteriile de le posteaza aici !!!
nu e chiar asa de scump... cu 60-65 de lei gasesti epoxy BSI 30min pe ebay si iti ajunge acasa intr-o saptamana maxim doua cu transport inclus, 128g o sa-ti ajunga foarte mult timp, doar ca trebuie sa-ti faci si un rotisor pentru uscare uniforma :)

RaduG
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaduG » 21 Dec 2014, 20:37

valy_pike scrie:Florine ....m-ai bagat in ceata .....eu credeam ca le pot face mai ...ieftin pt. uz personal ,Asa am barcait toata ziua azi pe net dupa un aerograf dar cu, compresor sare de 900ron plus vopsele si fel de fel de rasini de impermeabilizare ,fixare .....de pe afara ....deja ma complic prea mult .O sa incerc sa dau 1 strat de lac prima data si apoi sa vad cu ceva spray auto si apoi iar lac ceva pt. yahturi ca mi-a ramas de la vaslele de la barca . sa vad cum ies si se misca in apa apoi cum a zis orbul ....mai vedem ! Oricum Multumesc pt. sfat !Respect pt. cei care ,,au mana "si fac bijuteriile de le posteaza aici !!!
Uite pentru compresor ieftin citeste AICI

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 21 Dec 2014, 21:09

RaduG scrie:...
Uite pentru compresor ieftin citeste AICI
...eu mi-am facut un compresor de care sunt foarte multumit , dar n-as mai repeta (documentatie , alergatura , timp pierdut... :oops: )
...nu-l faci mai sigur si nici mai ieftin ca si asta :

http://www.rapitori.ro/forum/compresor- ... 34375.html

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 22 Dec 2014, 11:31

stie cineva unde pot gasi sarma de otel arc de 0.5mm care sa fie si inoxidabila? imi trebuie ca sa-mi fac inele despicate pentru microvoblere si ce folosesc acum rugineste in timp :evil:

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 22 Dec 2014, 11:52

nevermind, am gasit la decathlon, trebuie doar sa dau comanda sa-mi aduca din franta :)

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 24 Dec 2014, 18:01

Multumesc pt. ajutor ! Dupa sarbatori vorbesc cu un prieten sa vedem cum o rezolvam si de compresor si de celelalte .Pana atunci nu va pot ura decat Craciun Fericit alaturi de cei dragi ! T :mrgreen: oate cele bune si La multi ani !

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 30 Dec 2014, 17:40

nu e vobler, dar are legatura directa ... ma cam plictiseam azi, e prea devreme de plecat cu vreun plugusor.
un cutit de cioplit aratanii :lol:
lama din HSS si maner de cedru

Imagine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 30 Dec 2014, 18:09

...esti pe drumul cel drept , asa inveti sa faci cutite
:lol: :respekt:

Scrie răspuns