discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
RAFYYY91
- veteran

am spus doar ca e opinia mea personala si sunt subiectiv fiind fan al lemnului

, si oricum, in mare aceasta "evolutie tehnologica" este mai degraba o involutie camuflata, avand in vedere ce se intampla in lume, poluare, defrisari, supraveghere electronica si exploatarea resurselor naturale in numele tehnologiei, era mai bine daca ramaneam la carul tras de boi

a nu se intelege ca nu-i respect pe cei care lucreaza cu matrite si materiale ultramoderne and stuff, doar ca pentru mine nu isi au rostul...
-
florin1948
- veteran

RaffY sa nu fi suparat, ceea ce am scris nu am scris cu rautate. Adu-ti aminte cand ai postat prima oara voblerase facute de tine, nu era cine stie ce de capul lor ( acum iti dai seama si tu de asta, ai mai evoluat de atunci ) toata lumea , cu oarece indulgenta te-a laudat si te-a indemnat sa continui ( ba daca bine imi amintesc aveai nevoie de nu stiu ce si m-am oferit sa te ajut, dar nu ai dat curs sprijinului meu ). Nu intra in categoria celor care le stiu pe toate si emit judecati cu valoare absoluta . Nu exista asa ceva, si cei mai experimentati " cioplitori" mai au cate ceva de invatat de la unul si de la altul. Mai rau e ca cei care stiu despre ce este vorba tin totul " la secret" si nu ar impartasi din experienta lor, ferita sfantul ! La unii e de inteles, au ales sa-si faca un mod de trai din asta si e in joc " painea lor cea de toate zilele ". Eu care nu fac voblere ( si multe altele) pentru vanzare , doar pentru uz personal si pentru cativa prieteni apropiati am ajutat pe oricine care mi-a solicitat ajutorul ( in masura in care m-am priceput sau am putut) Si insist pe ideea la care nu am sa renunt niciodata : nu trebuie sa minimalizam munca celor care sa straduiesc sa faca ceva hand made !!!
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
Ghenadie
- veteran

in asteptarea lui Mos Craciun
ce bucati de 36 gr sinking in freza ii dau cand il prind

-
valy_pike
- utilizator constant

Am inceput sa cioplesc si eu cate ceva ! Acum trebui sa ma hotarasc (indrumat de voi) catre vopsea :spray auto ?! si apoi o intrebare .Epoxi pt. stratul final este cel de la Bison Epoxi Universal(cele 2 seringi lipite?) iata ciopliturile

-
florin1948
- veteran

valy_pike scrie:Am inceput sa cioplesc si eu cate ceva ! Acum trebui sa ma hotarasc (indrumat de voi) catre vopsea :spray auto ?! si apoi o intrebare .Epoxi pt. stratul final este cel de la Bison Epoxi Universal(cele 2 seringi lipite?) iata ciopliturile

Voblerele pot fi vopsite in multe feluri. Cel mai elegent este sa le vopsesti cu aerograful, dar necesita o oarece investitie. Pot fi vopsite si cu spray-ul( dar consumul de vopsea e mult mai mare), cu pensula (daca ai oarece indemanare), cu o gama larga de vopsele - acrilice, alchidice, emailuri, etc. Foarte important e sa le impermeabilizezi inainte de vopsire. Majoritatea folosesc rasina DEVCON pentru topcoat pe care o gasesti pe afara. Mai sant si alte rasini cu care iti poti face treaba dar unele sant mai scumpe sau mai greu de adus.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
valy_pike
- utilizator constant

Florine ....m-ai bagat in ceata .....eu credeam ca le pot face mai ...ieftin pt. uz personal ,Asa am barcait toata ziua azi pe net dupa un aerograf dar cu, compresor sare de 900ron plus vopsele si fel de fel de rasini de impermeabilizare ,fixare .....de pe afara ....deja ma complic prea mult .O sa incerc sa dau 1 strat de lac prima data si apoi sa vad cu ceva spray auto si apoi iar lac ceva pt. yahturi ca mi-a ramas de la vaslele de la barca . sa vad cum ies si se misca in apa apoi cum a zis orbul ....mai vedem ! Oricum Multumesc pt. sfat !Respect pt. cei care ,,au mana "si fac bijuteriile de le posteaza aici !!!
-
florin1948
- veteran

Este o vorba care zice asa : " un lucru poatei fi facut prost in o suta de feluri si bine intr-un singur fel !". Chiar daca le faci pentru tine nu inseamna ca trebuie sa faci rabat de la calitate. Lemnul este un material care absoarbe apa si se umfla, se deformeaza. Este de ajuns ca dintii unei marle sa strapunga vopseaua si s-a ales praful de bunatate de vobler. Se umfla, sare vopseaua si e mai greu de reconditionat decat sa faci unul nou. De aici se poate intelege cati bani trebuie sa investeasca cineva care se apuca de facut voblere. Nu este chiar usor. Mai ales daca vrei sa obtii oarece rezultate. La f...tui pomana poti sa le faci mai usor, dar cand le vezi pe ale altora, iti vine sa le arunci pe ale tale.
-
semlecangheorghe
- veteran

valy_pike scrie:Florine ....m-ai bagat in ceata .....eu credeam ca le pot face mai ...ieftin pt. uz personal ,Asa am barcait toata ziua azi pe net dupa un aerograf dar cu, compresor sare de 900ron plus vopsele si fel de fel de rasini de impermeabilizare ,fixare .....de pe afara ....deja ma complic prea mult .O sa incerc sa dau 1 strat de lac prima data si apoi sa vad cu ceva spray auto si apoi iar lac ceva pt. yahturi ca mi-a ramas de la vaslele de la barca . sa vad cum ies si se misca in apa apoi cum a zis orbul ....mai vedem ! Oricum Multumesc pt. sfat !Respect pt. cei care ,,au mana "si fac bijuteriile de le posteaza aici !!!
Cu transport inclus devcon-ul ajunge la tine la usa la pretul de vreo 130 ron.
E bine sa aiba omul pe linga casa asa ceva..Un rapala sau alt wobler gaurit de stiuca ori salau ,rezista mai bine daca ii dai un strat e devcon.
Ca si patern, daca nu vrei sa te complici ,cu sprayuri (2,3 culori de baza) si ceva folie d aluminiu poti sa scoti lucruri frumoase..astea te costa sub 100 ron..
Iti mai trebuie ceva pensule, alcool tehnic ori acetona..si multa rabdare..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
RaduG
- utilizator constant

O rugaminte pentru cei care folosesc "sinteticele". Ce rasina pentru turnat barbeta la voblere imi puteti recomanda ?
Am folosit
asta de la ProfiArt si nu sunt multumit. Dupa uscare devine prea casanta. Daca mai micsorez cantitatea de intaritor ramane prea moale.
Ca rezistenta si elasticitate ar fi
Multicast-ul de la Best TOOLS (rasina poliuretanica) dar nu exista si versiune transparenta

Multumesc anticipat pentru orice indrumare