DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
detaliat o sa iti raspund maine, azi doar atat - 140 euro ( 140* 1,3=182) fata de 150 usd ...
adica cat costa al tau fata de cat costa al meu, ambele cu duza de 0,2, deci unde e pretul incarcat?
nu ma plangeam, doar constatam ca "chinezii" cu duza de 0,2 mm sunt masochism, e o diferenta.
adica cat costa al tau fata de cat costa al meu, ambele cu duza de 0,2, deci unde e pretul incarcat?
nu ma plangeam, doar constatam ca "chinezii" cu duza de 0,2 mm sunt masochism, e o diferenta.
- semlecangheorghe
- veteran
Chinezismele sant masochism oricum,odata pentru lipsa de precizie a elementelor care il compun,a doua oara pentru ca au copiat 1la1 conceptul de la iwata:duza microscopica cu filet propriu,sistemul levier si sistemul de tensionare a arcului din piese separate.Comparand conceptul h@S cu cel de la iwata ,il gasesc superior pe cel german,cu consecinte practice pozitive ,utile in special incepatorilor ca si mine..De aceea astept cu nerbdare argumentele tale in ceea ce priveste dubla mea greseala..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
cate luni or fi ma de "atunci" , ca mi-e lene sa caut 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
Dom injiner...faci galerie??Sau ai ceva concret de spus la subiect??
.
.
Eu comparatia o fac in baza experientei proprii, in urma utilizarii aerografelor de la ambele firme, nu din ce am citit sau vazut pe net si am citit si vazut ceva "review"-uri
La momentul dat utilizez concomitent urmatoarele :
Iwata Neo CN, duza 0,35 mm
Iwata HP-B Plus, duza 0,2 mm
H&S Infinity, duza 0,15 mm
Ca sa fie mai concludent, in poza sunt desfacute Iwata HP-B Plus si H&S Infinity

La Neo CN nu am nici o problema de centrare, iar daca unu pe net o zis ca la aerograful lui are, nu e o regula generala. De ce nu, e posibil, nu neg ca omu avea un aerograf cu probleme, dar sa nu uitam cat costa Neo CN - 50 usd.
Cel mai important accesoriu, cum il numesti, setul de curatare merge la toate aerografele, iar faptul ca H&S face special asa ceva nu denota decat faptul ca fara el nu poti curata, adica calitatea prelucrarii interioare, placarii cu crom este destul de slaba incat particolele de vopsea au de ce sa se agate si e nevoie de perie pentru curatare, nu merge doar cu "retur" de aer si solutie de curatare. Alezorul ala e o mare prostie pentru ca risti sa zgarii interiorul duzei sau chiar sa o strici pentru ca utilizezi un instrument din otel intrun cilindru de alama...
Daca ar fi sa concluzionez, H&S e firma care incarca pretul cu gaselnite de marketing, iar asa numitul avantaj net atat de trambitat in realitate e "calcaiul lui Ahile".
Din cauza celor expuse mai sus, ti-am zis ca ai facut si a doua oara aceiasi greseala si ma repet, daca tu te impaci cu H&S e mai important decat problemele jucariei.
Pana la urma multe din achizitiile pe care le facem sunt bazate pe decizii subiective, dar asta nu ar trebui sa "pise" tot restul.
Scuze daca am facut vreo greseala de gramatica.

La momentul dat utilizez concomitent urmatoarele :
Iwata Neo CN, duza 0,35 mm
Iwata HP-B Plus, duza 0,2 mm
H&S Infinity, duza 0,15 mm
Ca sa fie mai concludent, in poza sunt desfacute Iwata HP-B Plus si H&S Infinity

Faptul ca duza e pe filet nu e un dezavantaj, ci tocmai invers. Centrarea este mai exacta fata de H&S, presarea prin capac lasa loc unui joc lateral, care e foarte important, joc datorat uzarii in timp a garniturii. Capacul nu are canal de centrare, ci doar 3 "buze" de presare. Avand in vedere lungimea duzei, orice jocminuscul pe baza duce la o deviere grava pe varf, iar teflonul chiar daca e chimic rezistent, nu prea are rezistenta mecanica. Eu nu folosesc deloc cheia de infiletare pentru duza si in 3 ani nu am reusit sa rup vreo duza, la cat de minuscula e.semlecangheorghe scrie:Da pot..
1.Duza la iwata este minuscula si filetul ei este pe masura.Ca sa dai jos duza trebuie sa iei cheitza aia minuscula sa gasesti locasul sa destringi s.a.m.d.Dupa ce cureti ,repeti procesul invers.Pentru un incepator,o usoara exagerare la strins cu cheitza..adio filet.La unele modele precum Neo,duza are probleme la centrare,ceea ce arata ca filetul ala minuscul nu e chiar bine facut.
In schimb ,la harder duza este mult mai mare ca si volum ,si se autocentreaza prin infiletarea capacului duzei.Filetul acestui capac este mult mai mare decat filetul de la duza iwatei si riscul de a-l deteriora printr-o infiletare gresit scade seminficativ..
La Neo CN nu am nici o problema de centrare, iar daca unu pe net o zis ca la aerograful lui are, nu e o regula generala. De ce nu, e posibil, nu neg ca omu avea un aerograf cu probleme, dar sa nu uitam cat costa Neo CN - 50 usd.
semlecangheorghe scrie: 2.Levierul...la Iwata este format din piese separate.Daca vrei sa cureti corpul scoti levierul plus piesele aferente..Sa le montezi la loc este un cosmar..La harder ,levierul este monobloc.Scoaterea sau punerea lui la loc dureaza cateva secunde ,si chiar si un incepator isi da seama intuitiv care e pozitia corecta..La iwata vorbesti singur..
Iarasi, se vede din poza cat de monobloc si usor e de demontat si montat si e Infinity, varful de gama.semlecangheorghe scrie:
In poza se vede care din ele are mai multe componente, se pare ca H&S ...
3.Partea de mijloc ,ansamblul care contine arcul de tensionaremiden ca si la levier..La harder este monobloc incredibil de usor de montat -demontat.La iwata este format din piese separate intre ele..
La fel, poti folosi si la Iwata diferite dimensiuni de duza, ace, regulator de presiune la seria High Line, iar sistemul ala de quickfix e un chix dupa mine, o gaselnita de marketing fara vreun avantaj functional. Da, ai dreptate, la Iwata nu toate seriile presupun cupe interschimbabile, dar sa fie asta motivul din cauza caruia H&S se pisa pe Iwata?semlecangheorghe scrie: 4.Per ansamblu,la orice model harder ai multe posibilitati de tunare..cupe,mai mici sau mai mari,cel putin inca doua diametre la duza si ace,regulator fin de presiune(nu chiar la toate modelele),sistem quickfix cu pozitie de memorare a pozitiei acului..plus o gramada de accesorii,intre care as aminti cel mai important-setul de curatare a duzei perii+''alezorul'' ala..nu mai stiu cum ii zice..
Cel mai important accesoriu, cum il numesti, setul de curatare merge la toate aerografele, iar faptul ca H&S face special asa ceva nu denota decat faptul ca fara el nu poti curata, adica calitatea prelucrarii interioare, placarii cu crom este destul de slaba incat particolele de vopsea au de ce sa se agate si e nevoie de perie pentru curatare, nu merge doar cu "retur" de aer si solutie de curatare. Alezorul ala e o mare prostie pentru ca risti sa zgarii interiorul duzei sau chiar sa o strici pentru ca utilizezi un instrument din otel intrun cilindru de alama...
Iwata Micron spune tot, iar "corona" aia e pentru a trasa linii drepte sprijinind marginea de o rigla... iarasi gaselnita de marketingsemlecangheorghe scrie: 5.Ca si finete ,din cate stiu la seria grafo harder se poate lauda cu duza de 0.15 pe cand la iwata minimul este 0.2..Mai au tot pentru finete un cap din la special pt. linii fine..
la faza cu "plansu" am raspuns ieri ca si comparatia de pret... cam scump.semlecangheorghe scrie: Apropo..te plingeai ca nu ai putut vopsi cu 0.2 ...cu evolution-ul din poza cu duza de 0.2,tocmai am vopsit vreo 12 woblere.L-am vrut pentru detalii,dar constat cu placere ca merge si la acoperire si probabil nu voi mai fi nevoit sa iau o duza de 0.4..
La 140 de euro,garnituri de teflon in tot corpul,sistem quick-fix de memorare a pozitiei acului,duza de 0.2 cu autocentrare ,tragaci ergonomic..iwata ce ofera la banii astia??
Ah si sa nu uit..piese de schimb duze,ace ,garnituri,la 60km de orasul meu..
Daca ar fi sa concluzionez, H&S e firma care incarca pretul cu gaselnite de marketing, iar asa numitul avantaj net atat de trambitat in realitate e "calcaiul lui Ahile".
Din cauza celor expuse mai sus, ti-am zis ca ai facut si a doua oara aceiasi greseala si ma repet, daca tu te impaci cu H&S e mai important decat problemele jucariei.
Pana la urma multe din achizitiile pe care le facem sunt bazate pe decizii subiective, dar asta nu ar trebui sa "pise" tot restul.
Scuze daca am facut vreo greseala de gramatica.
nu e nevoie gigi , te descurci tu de minunesemlecangheorghe scrie:Dom injiner...faci galerie??

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
De ce nu purtati aceasta polemica cu "a cui este mai mare" pe mesaj privat ? Sau aveti nevoie de juriu ?
postarea ta are vreo legatura cu "Discutii voblere home made" ?Florianis scrie:De ce nu purtati aceasta polemica cu "a cui este mai mare" pe mesaj privat ? Sau aveti nevoie de juriu ?
si polemica e " a cui e mai mica"

- semlecangheorghe
- veteran
Fals,duza intra flais(daca cunosti termenul) in capacul duzei.Nu joaca deloc pe raza,si nici nu ar avea de ce pentru simplul fapt ca ea ramane fixa in capc nu executa niciodata o miscare de rotire in jurul axei si nici o miscare in lungul acesteia.Este exclus sa se uzeze duza intr-atat incat sa aiba joc pe raza.Faptul ca duza e pe filet nu e un dezavantaj, ci tocmai invers. Centrarea este mai exacta fata de H&S, presarea prin capac lasa loc unui joc lateral, care e foarte important, joc datorat uzarii in timp a garniturii
Orict de slab ar fi teflonul,desi nu este, forta care preseaza asupra lui se face prin....infiletare cu mana...deci cata forta trebuie sa exerciti la infiletarea cu mana ,incat sa deteriorezi garnitura de teflon??.Acelasi lucru se poate imputa si la iwata unde stringerea se face cu o cheie-deci pirghie-dec riscul de a presa exagerat pe garnitura creste exponential..iar teflonul chiar daca e chimic rezistent, nu prea are rezistenta mecanica.
Pe linga asta ,la Harder presiunea pe garnitura de teflon se imparte cu garnitura dintre capacul duzei si corpul aerografului..
Asa ca si chestie,daca deteriorezi filetul mama in corpul arografului ,cat ar costa ca si piesa de schimb..la Iwata??
[quoteIarasi, se vede din poza cat de monobloc si usor e de demontat si montat si e Infinity, varful de gama.
][/quote]
Aici nu esti corect..te-ai pus si ai demontat sistemul in sine -normal ca se poate demonta.Eu am spus ca la o curatare a corpului,sistemul levierului si cel al arcului de comprimare vin afara monobloc,si in alea nu-i nevoie sa umbli,pe cand la iwata vin afara piesa cu piesa,si pt. un incepator e mai greu sa le demonteze- monteze la loc.
La Harder sistemul trigger-levier este monobloc de la cea mai de jos serie pina la Grafo,Grafo care e gama de varf,nu Infinty..
Bine ai zis ,dupa tine...Dupa mine ,este o chestie desteapta..adica ai o pozitie pentru vopsire de acoperire si una pentru punct -linie fina la care revii automat printr-o simpla apasare de buton..marketing...asa-i..La fel, poti folosi si la Iwata diferite dimensiuni de duza, ace, regulator de presiune la seria High Line, iar sistemul ala de quickfix e un chix dupa mine

Am folosit termenul ''alezor '' pt. ca am uitat pe moment cum ii zice..Si nu este deloc o prostie..inseamna ca habar nu ai cum e facut chestia aia,doar vorbesti ca sa te afli in treaba..Daca e sa zgarii diuza atunci scula aia e cu mult mai inofensiva decat o perie de curatat de exemplu... In plus daca utilizatorul nu are grija poate deteriora duza chiar si cand manevreaza acul,asa ca pe tema asta ...n-are rost sa discuti..Cel mai important accesoriu, cum il numesti, setul de curatare merge la toate aerografele, iar faptul ca H&S face special asa ceva nu denota decat faptul ca fara el nu poti curata, adica calitatea prelucrarii interioare, placarii cu crom este destul de slaba incat particolele de vopsea au de ce sa se agate si e nevoie de perie pentru curatare, nu merge doar cu "retur" de aer si solutie de curatare. Alezorul ala e o mare prostie pentru ca risti sa zgarii interiorul duzei sau chiar sa o strici pentru ca utilizezi un instrument din otel intrun cilindru de alama...
Da, seria micron spune tot..Iwata Micron spune tot, iar "corona" aia e pentru a trasa linii drepte sprijinind marginea de o rigla... iarasi gaselnita de marketing
ww.airbrush-iwata.com/catalogo.asp?Area=1&cat=9
Duza de 0.3..

Harder@Steenbeck-grafo,in categoria iwata micron al tau..
The Grafo T1 Airbrush comes supplied with the following:
0.15mm Nozzle -duza de 0.15
1 ml Gravity Cup
Paint Adjusting Control
Quick Release Tail
Presentation Case
http://www.everythingairbrush.com/acatalog/Grafo.html
Nu la ''corona'' ai ma refeream...Sa-ti ''desenez''..Unii care vopsesc si doresc detalii fine ,vopsesc fara aparatoarea de la ac..Stii tu,detalii mai fine,din cand in cand mai speli virful acului...caz in care exista un mare risc ca la o manevrare gresita sa dai cu varful acului si sa il deteriorezi..La Harder ai o aparatoare speciala(ca accesoriu suplimentar)care permite atat sa dai detalii mai fine decat cu o aparatoare clasica,cat si sa speli acul,asta in timp ce acesta este protejat de doua aripioare laterale..dar desigur...e doar marketing..
Si acuma daca tot ai zis de pretz,in aceeasi gama Iwata highperformance hp-bp costa 150 de dolari iar de la harder @steenbeck costa 106 euro..Al meu o costat 140 cu tot cu quick fix si cu transport..
Pe linga asta ,daca dau o cautare la duza si ac vad pe ebay ca o duza de iwata costa pe la 50 de dolari si un ac pe la 30 de dolari..daca asta e modelul tau..
http://www.ebay.com/bhp/iwata-hp-b
Pe cand la harder e mai ieftina..
http://www.ebay.co.uk/bhp/harder-steenbeck
Sau compara cu pretul de la mine de acasa..
http://www.complexart.ro/duza-pentru-ae ... nbeck.html
80 de ron..fata de 50 de dolari de pe ebay..
Noh ,astept asadar sa intelg de ce am facut o alegere gresita,nu de alta, dar eu nu mi-am permis astfel de remarcii vis a vis de alegerile tale,ci tu ai fost ala care ai tinut neaparat sa te bagi in seama..
p.s. Daca mai ai ceva de spus cu privire la duza ,intreaba mai intai un strungar ce inseamna ""flais''..

.
.
asa e, cum zici tu, intotdeauna ai dreptate...
ca fapt divers, nu folosesc capacul de protectie a acului nici la iwata, nici la h&s ...
foloseste ce vrei si cum vrei, ca oricum nu accepti o alta parere.
ca fapt divers, nu folosesc capacul de protectie a acului nici la iwata, nici la h&s ...
foloseste ce vrei si cum vrei, ca oricum nu accepti o alta parere.