Da pot..
1.Duza la iwata este minuscula si filetul ei este pe masura.Ca sa dai jos duza trebuie sa iei cheitza aia minuscula sa gasesti locasul sa destringi s.a.m.d.Dupa ce cureti ,repeti procesul invers.Pentru un incepator,o usoara exagerare la strins cu cheitza..adio filet.La unele modele precum Neo,duza are probleme la centrare,ceea ce arata ca filetul ala minuscul nu e chiar bine facut.
In schimb ,la harder duza este mult mai mare ca si volum ,si se autocentreaza prin infiletarea capacului duzei.Filetul acestui capac este mult mai mare decat filetul de la duza iwatei si riscul de a-l deteriora printr-o infiletare gresit scade seminficativ..
2.Levierul...la Iwata este format din piese separate.Daca vrei sa cureti corpul scoti levierul plus piesele aferente..Sa le montezi la loc este un cosmar..La harder ,levierul este monobloc.Scoaterea sau punerea lui la loc dureaza cateva secunde ,si chiar si un incepator isi da seama intuitiv care e pozitia corecta..La iwata vorbesti singur..
3.Partea de mijloc ,ansamblul care contine arcul de tensionaremiden ca si la levier..La harder este monobloc incredibil de usor de montat -demontat.La iwata este format din piese separate intre ele..
4.Per ansamblu,la orice model harder ai multe posibilitati de tunare..cupe,mai mici sau mai mari,cel putin inca doua diametre la duza si ace,regulator fin de presiune(nu chiar la toate modelele),sistem quickfix cu pozitie de memorare a pozitiei acului..plus o gramada de accesorii,intre care as aminti cel mai important-setul de curatare a duzei perii+''alezorul'' ala..nu mai stiu cum ii zice..
5.Ca si finete ,din cate stiu la seria grafo harder se poate lauda cu duza de 0.15 pe cand la iwata minimul este 0.2..Mai au tot pentru finete un cap din la special pt. linii fine..
Apropo..te plingeai ca nu ai putut vopsi cu 0.2 ...cu evolution-ul din poza cu duza de 0.2,tocmai am vopsit vreo 12 woblere.L-am vrut pentru detalii,dar constat cu placere ca merge si la acoperire si probabil nu voi mai fi nevoit sa iau o duza de 0.4..
La 140 de euro,garnituri de teflon in tot corpul,sistem quick-fix de memorare a pozitiei acului,duza de 0.2 cu autocentrare ,tragaci ergonomic..iwata ce ofera la banii astia??
Ah si sa nu uit..piese de schimb duze,ace ,garnituri,la 60km de orasul meu..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.