DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de tavistan » 16 Aug 2013, 09:39

Singura mea experienta cu boblere jointed e de acu' vreo suta de ani (da, da, stiu, mi s-a mai spus, nu-mi arat varsta :lol: ) in Delta, era un inceput de aprilie, stiuci foarte capricioase, singurele chestii care au functionat au fost voblerele cu pattern marlitza si biban, noi aveam de la Salmo... Aveam stiuculitza aia si dintr-o bucata, si jointed; a mers numai aia dintr-o bucata, care zau ca se simtea mai tare in batz! Trebuia lansat fix in buza stufului si daca nu musca in prima jumatate de metru, la revedere! Cele pe care le-am scos erau pline de lipitori pe cap... Am tras noi concluzia ca erau dupa depunere, nu incepusera sa se hraneasca, muscau doar din instinct teritorial. Si atunci trebuiau modele agresive, cu bataie puternica, iar vizual sa imite... mancatori de puiet.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Aug 2013, 10:21

bradypus scrie:daa... poate ca omu fix de aia o zic ca le face joint :D ca sa faca zgomot mai mare.

amu ce-ai sa faci ? ai sa contrazici si cuvintul " poate " ? :D

hai ma Jiji... Chuck Norris al forumului... :D nu e cazul s-al scoti tu pe om... , el ori sa iexprimat gresit ori o gindit gresit ... nu conteaza... , spre deosebire de altii... el a ascultat o alta parere si a mers mai departe... n-are nimeni nimic cu el... , lucreza frumos pt c-ai place. La nevoie... probabil isi si lupta singur razboaiele... :D

ma mira faptul ca nu te-ai bagat s-al scoti si pe domnu coleg cu glow in the dark :D ori ce sa ntimplat ? n-ai fo pe faza ori ai fo d´accord cu mine ? cum e ? :D

Spre deosebire de altii,eu nu ma erijez in avocatul nimanui..Fiecare crede ce vrea..
In legatura cu zgomotul,problema nu e bine pusa..nimeni nu poate sa spuna ca un zgomot este mai puternic decit altul,decit daca ai inregistra doua zgomote cu aparatura acustica,folosita in general de cercetatori sau militari..ori ,nici chiar atotstiutorii forumurilor noastre nu cred ca se poate lauda ca au acces la genul asta de informatii,pentru ca nu cred ,de exemplu,ca Marina Militara a S.U.A.,este interesata de semnatura acustica a unui jointed..sa zicem

Zgomotul produs in apa nu este mai puternic...este diferit,unul fata de celalat..cred ca asta este cuvintul..si nu cred ca diferit,inseamna mai ineficient.Si pentru ca nu imi place sa vorbesc din ipoteze si scenarii sforaitoare precum unii dintre ''teoreticienii de tastaura a acestui forum"" :lol: ,am ca si argument faptul ca hardcore-drum ,prinde somn atit in varianta standard de fabrica ,cit si revopsit,si blindat cu devcon.Da ,sunetul este modificat,dar tot prinde peste..No,asa-i si cu jointed-urile,nu suna ca un rattlin dar suna altfel...la o distanta de 5mm,intre corpuri face un fel de cloncanit,care atrage in special mustaciosii,dar si alti pesti..Poti compara sunetul unu rattlin,cu al unui jointed??Nu..sint ceva diferit...cind merge unul,cind altul...e chestie de preferinta a pestelui...Chiar si un om aflat cu capul sub apa poate percepe bataia discreta a bilei dintr-un DT 20(care nu se poate lauda cu cel mai puternic rattle din lume),darami-te rapitorii care au in plus fata de om pentru perceperea vibratiilor-linia laterala..Teoria ca teoria,da' practica ne omoara..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 16 Aug 2013, 10:40

io´is olea dezamajit :D

credeam ca ai si masurat zgomotul si ne si zici precis :D

nu de alta... dar din ultimul articol cam asa se ntelege... , c´altel nu pomeneai de lucru asta la fiecare descriere a actiuni in parte :D , cum ? acu nici NASA nu stie ? :D

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 16 Aug 2013, 11:25

semlecangheorghe scrie:...
In legatura cu zgomotul,problema nu e bine pusa..nimeni nu poate sa spuna ca un zgomot este mai puternic decit altul,decit daca ai inregistra doua zgomote cu aparatura acustica,folosita in general de cercetatori sau militari..
Partial adevarat; adeca fals :mrgreen: (tot partial). Prin reducere la absurd: daca eu iti susur la o ureche si bradypus iti urla in cealalta, precis o sa faci diferenta, chiar daca nu ne seamana vocile... si poti face diferenta si fara seismograf :P Adica daca diferenta este suficienta, diferenta de intensitate (adica de amplitudine) a vibratiei poate fi perceputa; cum spuneam, la modelul ala varianta dintr-o bucata mi s-a parut mult mai zgomotoasa decat cea jointed, desi aveau acelasi tip de barbeta... Chestie care m-a mirat pe moment, pentru ca si eu ma gandeam ca aia jointed e mai "harnica". Dar sunt (aproape) convins ca segmentul din coada nu modifica numai intensitatea, ci toti parametrii vibratiei pe care noi nu-i mai percepem.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 16 Aug 2013, 14:50

semlecangheorghe scrie:In legatura cu zgomotul,problema nu e bine pusa..nimeni nu poate sa spuna ca un zgomot este mai puternic decit altul
Pai n-are cum, mai ales daca "nimeni" este surd. La pesti e mai diferit, ca pe langa zgomot(care poate fi mai puternic sau nu, in comparatie cu altceva) simt si vibratia.
In mod ciudat, niciun peste ranit/bolnav/etc. nu scoate sunete in apa , asa cum scoate un vobler. Ca despre asta e vorba, nu? Ca un vobler sa imite ceva.

Tot in mod ciudat, somnul de exemplu, ataca si voblere care nu au bile. Pai cum mai nene , ala nu observa ca n-aude zgomote ? :lol: :lol:
semlecangheorghe scrie:la o distanta de 5mm,intre corpuri face un fel de cloncanit,care atrage in special mustaciosii,dar si alti pesti..
Asta trebe trecuta in agenda, e de tinut minte. :roll: :lol:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 16 Aug 2013, 15:41

Inca o posheta, asta e nemiroff deja :lol:

Imagine

Dati tare, mi- am luat lighean de protectie :lol1:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 16 Aug 2013, 15:51

Fratele meu , nu vrei tu sa le pui la curier sa le fac eu poze ? :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 16 Aug 2013, 15:55

Nu nu, astea pleaca spre vest, adica shentru :lol1:
Lasa ca faci si tu poze :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Aug 2013, 16:11

semlecangheorghe scrie: Da ,sunetul este modificat,dar tot prinde peste...
Si un morcov tras prin apa prinde peste. Intrebare e daca revopsitul prinde mai bine ca originalul.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Aug 2013, 23:04

Eu zic ca dupa doua articole si discutii fara numar despre cum vopsesti tu voblere cititorii dar si clientii tai ar merita totusi un raspuns cinstit. Asa ca ma vad nevoit sa repet:
Si un morcov tras prin apa prinde peste. Intrebarea e daca revopsitul prinde mai bine ca originalul.
Ai un raspuns cinstit la intrebarea asta sau o dai in continuare elegant pe dupa pubele?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns