dezgatatoare voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: dezgatatoare voblere
se mai stie ceva de Mariush? aveti cumva nr lui? cu mare drag il primesc pe privat... sau sugestii de dezgatatoare, se pare ca nu mai sunt la moda, totusi vreau sa le fac un cadou voblerelor, ca tot vin sarbatorile, si sa le ofer un adapost, o cutie, caldura, etc..

Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
are cineva nr lui?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
eu pe rauri mici am doua variante. #1 am legat un plumb de o ancora mare, cu deschiderea de 5-6cm si de o cordelina de 3mm lunga de vreo 15-20m. cu asta agat creanga sau ciotul de care e agatat voblerul si il trag spre mine, dezavantajul fiind ca uneori poti ramane cu ancora in copac pe veci, daca creanga e groasa. o alta varianta buna tot pe rauri mici sau distante scurte de cativa metri e sa ai o telescopica ieftina, d-aia de se strange la 50-60cm, lunga de 5-6m, tot legata cu o sfoara de lungimea ei, iar la capat cu o "peruca" din fir gros de 0.30-0.40 cu care sa agati ancorele voblerului si sa-l tragi jos. varianta asta am incercat-o cu succes folosind crengi lungi gasite la fata locului, dar e mult mai comod cu o telescopica mica
cu astea doua variante plus metoda monkey e aproape imposibil sa pierzi un vobler, numai daca e distanta prea mare sau sa pice voblerul in apa si sa fie sinking (am patit asta fix cand sa-l aduc la mal... si apa era adanca)