Stati asa fratilor, ca treaba nu-i asa de simpla...
Eu am modificat cateva bete tocmai pt a mari manerul. De ce? pt ca atunci cand ai la capat un peste de peste 2 kg talonul sprijinit de antebrat e mai valoros decat greutatea lui in aur!
N-am prins pesti prea mari la spinn dar in jur de 3 k tot mai iau, si sa ai o stiuculita in apa mai mult de 5 min si sa o strunesti doar din incheietura mainii va asigur ca e drumul cel mai sigur spre durere! In Delta am fost nevoit sa iau cam o ora pauza dupa doar 5 marle(1-2,5kg) extrase de pe un canal. DE atunci am invatat sa pretuiesc talonul!
Plus , la un moment dat m-am trezit (folosind un bat mai greu de spinn, 2.40m 30-60g) ca mulinam cu manerul aproape sub brat, si asa am reusit sa prind miscarea la care papau jigodiile in momentul ala. Pana atunci incercasem mai multe variante de recuperare si apoi , plictisit am "luat" cotorul sub brat . In acel moment tocmai stangacia cu care manuiam batul a produs atacuri. O juma' de zi!
Si daca neamtzu' a facut-o asa cred ca stie el de ce a facut-o...
despre lansatele cormoran
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Bat
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Pai eu tocmai de aia nu ma grabesc fiindca vreau sa vad cum se comporta in drill(sper sa fie cat mai mare pestele).Fiindca ea din constructie e recomandata pt pescuitul la stiuca si cred ca de aia are si manerul o idee mai mare tocmai pt a controla mai bine batul.Dar inca o data repet ca poate numai mie mi se pare un pic cam lung manerul si ca un cunoscator in spinning(ceea ce eu nu sunt inca) ar putea-o cataloga ca fiind perfecta.
La un batz de la 2,4 m in sus e normal sa fie un talon mai lung pentru a putea lansa cu usurinta .Sigur ca si in drill e extrem de important ca talonul sa se sprijine in antebrat mai ales in cazul unui peste mai serios .Altfel drilul din incheietura mi se pare un chin si batzul nu poate lucra ca lumea
practic , important e ca talonul sa nu depaseasca cotul pescarului pentru ca devine extrem de incomod in manuire
practic , important e ca talonul sa nu depaseasca cotul pescarului pentru ca devine extrem de incomod in manuire
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Da, are dreptate.... Am vazut si practic ce mult il ajuta. cand am fost odata cu el la peste (de rade el de mine ca am prins o marla de-o palma) l-am vazut in lupta cu niste bibani de-a dreptul uriasi. Daca n-avea cotorul lung... o puneaSF scrie: Legio are dreptate , in cea ce priveste un cotor mai lung , te ajuta in lupta cu un peste mai mare . !