despre lansatele cormoran

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

legio1083
veteran
veteran

<<<

Mesaj de legio1083 » 17 Ian 2005, 15:39

Daca e asa, poate ne mai gandim...
TOTUSI! Intre R. Thomson Arrezo 10-40g si BB 10-40 care se comporta mai bine la oscila? Chiar e atat de usoara cum zic aia in reclama? Pt ca RT mi s-a parut ceva de genul Ghioaga pe langa ce folosisem eu pana atunci laoscilanta... Prea Rigida si grea pe varf. + Manerul nuprea reusit. Parerea mea!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Ian 2005, 18:53

nutzu_z scrie:Eu am un Black Bull luat de la Arrow, 2,40m 10-40 .Eu ma impac destul de bine cu el singurul lucru care ma cam deranjeaza e ca are manerul un pic cam lung fata de RT care imi place mai mult fiind o idee mai scurt.E un bat destul de bun pt stiuca.
Nutzu,

Daca tot te deranjeaza ca manerul e prea lung nu inteleg de ce nu tai din el???Vrei sa vinzi batul??
Daca nu-l vinzi taie manerul la lungimea care iti place si ai rezolvat problema.

Jean Scurtu

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 17 Ian 2005, 19:40

M-am gandit si la asta dar are manerul cu o terminatie de metal care cred ca ajuta la echilibrul batului si nu prea ma trage sufletul sa o tai ca poate fac o greseala.Ca sa ai idee despre cum arata vezi articolul cu nr C.25.60240 de la arrow http://www.arw.ro/main2.php?curent=1&cu ... google.ro/

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 17 Ian 2005, 19:53

Dar daca tai din maner nu dezechilibrezi batul?
Fir intins

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 17 Ian 2005, 20:07

...pai de asta imi este frica sa nu dezechilibrez batul! Ca i-l taiam de mult.

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 17 Ian 2005, 20:25

ma gandesc ca ai putea adauga o greutate pe cotor pentru a-l reechilibra insa ............
Fir intins

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 18 Ian 2005, 00:13

...de stat imi sta bine in mana.Problema e ca atunci cand i-l cumperi nu iti dai seama,ca i-l tii 5 minute in mana si vezi cat e de calitativ si daca te poti impaca cu el.Ceea ce am vrut eu sa spun este ca in unele situatii ma incomodeaza un pic manerul,dar nu intr-atat incat sa renunt la el.E un mic defect din punctul meu de vedere care pot sa i-l trec cu vederea.Parerea mea e ca acest lucru nu poate fi valabil la oricine si raman la conceptul ca un bat ti-l alegi dupa simt si dupa cum crezi ca ti se potriveste.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 18 Ian 2005, 06:58

Nutzu,

Normal ca nu poti muta mai jos acest tip de mandrina de prindere a mulinetei.
Taie linistit cat crezi ca sa ai lungimea dorita de tine,nu-ti fie frica ca se dezechilibreaza,s-ar putea chiar sa fie mai bine echilibrata,iar daca nu ,solutia e la fel de simpla adaugand greutatea neceasara (ce s-ar putea sa fie egala sau nu cu greutatea portiunii taiate) in interiorul bazei manerului.
Verifica insa echilibrarea cu mulineta, cu care pescuiesti,atasata batului,nu fara.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 18 Ian 2005, 10:33

...o sa studiez problema si o sa vad ce fac.Eventual o sa consult un mester de bete.

Scrie răspuns