Constantin, fire bune se mai gasesc si pe piata noastra. Daca urmaresti pescuitul la voblere, cred ca microvoblere, ti-as recomanda fire 0,14-0,16mm, bineinteles monofilament. Daca pescuiesti cu tuistere sau mai stiu eu cu ce greutati mai mari la naluca, poti folosi sfori.Diferenta este ca vob. va misca cit mai bine in monofilamente, lansarea acestora este net superioara cu mono. Nu te-as sfatuii sa cumperi mono scufundabil, destinat pescuitului englezesc. Am inteles ca esti din Bacau, atunci nimic mai simplu sa te duci la magazin la Gelu, in piata centrala si sa cumperi din gama tubertini ceea ce este produs pt pescuit spin, sau tratata suprafata cu silicon
si tratat UV pt ca sa reziste la radiatii solare. Nu este scump, dar ai certitudinea ca platesti un fir care are grosimea calibrata si inscriptionata corect.Fata de ceea ce se gaseste pe piata noastra, toate ce le-am vazut supra dimensionate.Cel de la energo are memorie pronuntata si nu sta ca lumea. Fir bun an luat de la Smart, ca multe altele fabricat in Japan. La 0,14mm tine 2,70kg, la0,16 tine 3,6 kg.Daca vrei si la tine nu gasesti te pot servi. Eu mi-am luat de la 0,12 la 0,18mmEste excelent, curge f. bine si asigura lanseuri f. lungi.ceva mai slab, dar tot bun incomparabil cu ce gasesti pe piata poti sa gasesti Tubertini Progect 1 special pt mulineta, cu suprafata tratata antifrictiune.(0,12mm-1,9- kg) sau Tubertini TGX-tot pt mulineta 0,14 -2,600kg. Sint f multe fire excelente dar astea poti sa le obti destul de usor. Mai este si Trabucco, dar nu prea l-am folosit.
Dady