despre firul folosit la pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Ian 2005, 10:14

jeane, unde pescuiesti, in cada ? :lol:
probabil nu ai prea multe agaturi, si dai cu agrafa ?

eu nici nu ma gandesc sa incep anul fara doua role de powerpro
la o medie de 10 jiguri pierdute/partida, + fire taiate si in scoici, + pierderea la fiecare schimbare de carlig, rezulta cam 2 role de 150 yarzi pe an

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Ian 2005, 12:14

Dane,

Ti-am raspuns,dar nu inteleg de ce nu a aparut raspunsul meu????

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Ian 2005, 20:34

danr scrie:jeane, unde pescuiesti, in cada ? :lol:
probabil nu ai prea multe agaturi, si dai cu agrafa ?

eu nici nu ma gandesc sa incep anul fara doua role de powerpro
la o medie de 10 jiguri pierdute/partida, + fire taiate si in scoici, + pierderea la fiecare schimbare de carlig, rezulta cam 2 role de 150 yarzi pe an
Dane,

Incerc sa scriu din nou ce am scris azi noapte incercand sa-ti raspund dar nu a aparut nu stiu din ce motive pe site.

Ai dreptate ,pescuiesc in cada ,dar ai uitat ca eu intotdeauna folosesc leader si de obicei cand agat mi se rupe nodul de la carlig.De la carlig si nu de la vartejul folosit deoarece folosesc nod clinch cu mai putine spire la legarea de ochetul carligului si cu mai multe spire la legarea de vartej,in felul acesta economisind si ceva leader fluorocarbon.
Poate nu ai retinut ca eu folosesc leader mai lung format din doua bucati si anume folosind un mono normal legat de FIRELINE de 4lb.( ce e firul folosit de mine pe mulineta) si un mono fluorocarbon.
Intre cele doua mono leg un vartej ce imi limiteaza culisarea plumbilor suplimentari folositi si a margelelor.
Mono normal are mai multe roluri si anume antiabraziv,sa nu se incurce jig-urile pe FIRELINE subtire folosit si ca plumbii suplimentari culisanti sa nu fie pusi direct pe FIRELINE si prin miscarea lor sa-l scamoseze.

In alta ordine de idei eu pe mulineta pun FIRELINE de pe role de 300yd.,umpland la maxim (nu 2mm. sub buza tamburului)
,iar in cazul ruperii unei bucati de FIRELINE aproape ca nu influienteaza aruncarea,iar daca am probleme la aruncare ce ma impiedica sa pun un mono sub FIRELINE ca sa pot arunca ca si inainte de rupere.
Pe mulineta ABU CARDINAL 600U cu care am prins red xxx-ul din Galeria Foto am si acum FIRELINE de 4lb.pus acum 2-3 ani pe ea si o sa ma mai serveasca si anul acesta chiar daca e un pic scamosat si decolorat.
O data sau de doua ori pe ani inversez firul pe tambur ,partea pescuita mai mult ajungand sub.
Daca vei folosi leader mai lung nu vei fi nevoit sa schimbi asa de des firul textil,de obicei (daca l-ai ales bine ca rezistenta)se va rupe leader-ul nu textilul.

Jean Scurtu

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Ian 2005, 21:50

Apropos, de unde va luati Fireline-ul?? De la Cabela's sau exista si pe piata in Romania?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Ian 2005, 22:18

@costi-De la Szeged.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 20 Ian 2005, 01:59

eu mi-l iau de la Arrow. :wink:

constantin
junior
junior

Mesaj de constantin » 13 Mar 2005, 14:18

Am recitit textele si tot n-am gasit raspuns. Ce fir de 16 au cei de la Arrow sau cei de la gipo, bun pentru pescuit la voblere si rotative? Reel line de la Smart si Baltzer ori Ninja Reel, mi se par slabe. Sau ma insel?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 13 Mar 2005, 17:07

de la arrow eu am folosit ProLong(Anglon) de 0,20 si mi s-a parut bun (moale) cand am pesc . la pastrav pe lac iar ca rezistenta desi mai rigid parca , este la energo unul Hakuio -astea dintre cele prezente pe piata si convenabile ca pret :!:
Sunt si eu curios sa incerc unul de la smart care zic ei e siliconat si putin vizibil in apa :!: :?:

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 15 Mar 2005, 16:09

Hai ca ma bag si eu... Cate zile mai traiesc , nu vreau sa mai aud de Lineaeffe(ca si de mulinete Okuma) Lanseta Leneaeffe la a treia aruncare plesnita in mana partenerului meu de pescuit.Sa nu va mai spun cat a dat saracul pe ea... Dar asta-i altceva. Lineaeffe face nu doar bete proaste (cel putin alea pana-n 700.000) dar are monofilamenta de cacao! Pana si Bison de la Gipo care e firul saracului e mai bun. Am testat Un ninja din ala si dupa 2-3 partide l-am aruncat ca plesnea la nod ca un 0.16 cand era 0.25...
De Hakuio am auzit numai de bine si chiar am folosit ca forfac o mostra de 0.16 Placut la pescuit dar cam scumpisor...
Atata timp cat exista Erson Taifun 0.20 sau varianta fluo, Sufix Magic Tuch, si Sufix Xcelon, nu o sa vedeti altceva pe mulineta mea .Sunt fire f. versatile, si au un rapotr calitate pret super!
Cand voi creste mare o sa-mi iau si eu Fireline, Powerpro si Spiderwire... Pana atunci ies la pescuit cu Bison ca n-am avut timp sa merg sa-mi iau altul... :lol:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

constantin
junior
junior

Mesaj de constantin » 15 Mar 2005, 18:41

La ce spus legio n-am ce adauga. Doar ca ma inspaimanta cu Okuma pe care tocmai am cumparat-o dar n-am probat-o. Dar, mai vorbim despre asta

Scrie răspuns