danr scrie:jeane, unde pescuiesti, in cada ?
probabil nu ai prea multe agaturi, si dai cu agrafa ?
eu nici nu ma gandesc sa incep anul fara doua role de powerpro
la o medie de 10 jiguri pierdute/partida, + fire taiate si in scoici, + pierderea la fiecare schimbare de carlig, rezulta cam 2 role de 150 yarzi pe an
Dane,
Incerc sa scriu din nou ce am scris azi noapte incercand sa-ti raspund dar nu a aparut nu stiu din ce motive pe site.
Ai dreptate ,pescuiesc in cada ,dar ai uitat ca eu intotdeauna folosesc leader si de obicei cand agat mi se rupe nodul de la carlig.De la carlig si nu de la vartejul folosit deoarece folosesc nod clinch cu mai putine spire la legarea de ochetul carligului si cu mai multe spire la legarea de vartej,in felul acesta economisind si ceva leader fluorocarbon.
Poate nu ai retinut ca eu folosesc leader mai lung format din doua bucati si anume folosind un mono normal legat de FIRELINE de 4lb.( ce e firul folosit de mine pe mulineta) si un mono fluorocarbon.
Intre cele doua mono leg un vartej ce imi limiteaza culisarea plumbilor suplimentari folositi si a margelelor.
Mono normal are mai multe roluri si anume antiabraziv,sa nu se incurce jig-urile pe FIRELINE subtire folosit si ca plumbii suplimentari culisanti sa nu fie pusi direct pe FIRELINE si prin miscarea lor sa-l scamoseze.
In alta ordine de idei eu pe mulineta pun FIRELINE de pe role de 300yd.,umpland la maxim (nu 2mm. sub buza tamburului)
,iar in cazul ruperii unei bucati de FIRELINE aproape ca nu influienteaza aruncarea,iar daca am probleme la aruncare ce ma impiedica sa pun un mono sub FIRELINE ca sa pot arunca ca si inainte de rupere.
Pe mulineta ABU CARDINAL 600U cu care am prins red xxx-ul din Galeria Foto am si acum FIRELINE de 4lb.pus acum 2-3 ani pe ea si o sa ma mai serveasca si anul acesta chiar daca e un pic scamosat si decolorat.
O data sau de doua ori pe ani inversez firul pe tambur ,partea pescuita mai mult ajungand sub.
Daca vei folosi leader mai lung nu vei fi nevoit sa schimbi asa de des firul textil,de obicei (daca l-ai ales bine ca rezistenta)se va rupe leader-ul nu textilul.
Jean Scurtu