despre firul folosit la pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 16 Mar 2005, 12:35

Stai calm... Am vazut la un prieten o Okuma Coronado care mi-a placut... Inclin sa cred ca ce-am patit eu cu Okuma aia a fot un caz singular. Asta nu-nseamna ca voi mai cumpara vreodata asa ceva. 8)
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 16 Mar 2005, 17:12

Legio aici te contrazic,eu am 2 mulinete Okuma:un Stinger si un Miramar si ma folosesc de ele de 5 ani fara nici o problema.Dar sa nu ne abatem de la topic.Si eu am pescuit cu erson taifun si raportul calitate pret e f bun.Nu are memorie si e elastic numai cat ii trebuie,insa daca as avea destui bani in mod sigur mi-as pune pe toate mulinetele fireline. :roll:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Mar 2005, 17:32

eu nu pricep calculul vostru
500 mii rola de 150 yarzi powerpro este mai avantajoasa ca pret decat un monofilament ieftin.... pri prisma faptului ca te tine mult mai mult timp....
un monofilament, in ragalii si agaturi il faci praf foarte repede....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Mar 2005, 19:23

Dane,

Ma bucur ca subliniezi corect ceva ce am aratat si eu pe acest forum ,adica din punct de vedere economic(si nu numai)e mai convenabil sa pescuiesti cu un fir textil bun chiar si daca nu folosesti leader mono,iar daca folosesti leader te plictisesti de cat de mult te tine firul textil.

Jean Scurtu

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 17 Mar 2005, 07:45

legio1083 scrie:Hai ca ma bag si eu... Cate zile mai traiesc , nu vreau sa mai aud de Lineaeffe(ca si de mulinete Okuma)... :lol:
...ma sperii si pe mine.Eu numai ce mi-am luat o lanseta Lineaeffe.Dar crezi ca toate sunt proaste? chiar si alea de peste milion lei?

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 17 Mar 2005, 14:32

Ce trece de 1 bulion, de obicei arata mai bine, si cred ca-s facute mai ingrijit. Acuma doar n-or fi asa cretini sa-si dea cu firma-n cap la toate produsele.Eu zic ce am catit eu, si apropiatii mei.
Ca Okumele merg brici la unii si eu am avut bafta prostului.. asta e alta problema.

Legat de fire...
Dane, zi-ne tu cam ce pateste un calet netitanizat, si mai ales inelele din ceramica de la o Ozana Super, in contact cu un firuletz textil, mai ales cu Powerpro, Spiderwirw si Corastrong...
Cine n-a vazut sant in inele si galet taiat in doua nu ma crede... Incercati voi si imi povestiti si mie ce bine era sa fi cunparat mai multe role de mono (sata in cazul in care nu-l intorceai invers pe tambur sau nu taiai bucatile uzate le 3-5 partide...

Am sau nu dreptate?... :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

baboy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de baboy » 18 Mar 2005, 14:36

[quote="constantin"]Am recitit textele si tot n-am gasit raspuns. Ce fir de 16 au cei de la Arrow sau cei de la gipo, bun pentru pescuit la voblere si rotative? Reel line de la Smart si Baltzer ori Ninja Reel, mi se par slabe. Sau ma insel?[/quote]

incearca TORNADO este bunicel nu am avut probleme

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Mar 2005, 14:39

De la Arrow poti sa incerci fluorocarbonul Thor
eu am fost multumit de el
e cam scump dar face banii
neajunsul e ca e pe role de doar 50 m
acu depinde in ce locuri pescuiesti
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 20 Mar 2005, 17:47

Thor din asta au si diametre mai mari? 0.40- 0.45 sau chiar 50? Cat ajunge o rola dia aia, ca in Iasi n-am gasit asa ceva.

SI apropo, parerea mea e ca Gipo nu are fire extraordinare... Nici macar Shimano nu m-au impresionat, si la cat costa... :oops:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 20 Mar 2005, 17:53

Legio,
Thor-ul e la role de 25m( sau 50) si e cam 160 000. Sunt niste role (foarte) mici. Le gasesti cum intri in magazin (la AJVPS) drept pe peretele din fata.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns