Dandineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristi daina
utilizator nou
utilizator nou

Dandineta

Mesaj de cristi daina » 11 Dec 2004, 19:34

Ce stiti despre ea? La ce se foloseste ? A-ti folosit-o? Cand si cum? :roll:
cristi

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Dec 2004, 19:47

Se foloseste la pescuitul rapitorilor, iarna, la copca. Asta din cate stiu eu. Nu am folosit niciodata asa ceva. Este o lingura ce are "sudate" carlige sau ancore mici pe ea.

cristi daina
utilizator nou
utilizator nou

Dantineta

Mesaj de cristi daina » 11 Dec 2004, 20:26

Foloseste-o ca prinde foarte bine (cel putin la pescuitul pe verticala este mai buna chiar ca si pestisorul viu, bineinteles dupa putina experienta.

Am lansat acest subiect pentru ca sunt sigur ca acest mod de a pescui, nu prea este folosit la noi, probabil din cauza lipsei apelor adanci (minin 4-6 metri) sau al lipsei de cunoastere.
cristi

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Dec 2004, 21:30

Multumesc pentru sfat!
Deocamdata am descoperit voblerul :) si vreau sa spun ca este ceva foarte frumos si bine venit

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Dec 2004, 21:52

... si cel putin cu "iarna" asta de pana acum, nu prea am sanse sa incerc dandineta. Nu stiu cum este in vest, dar prin est este detul de cald, de fapt iarna asta seamana tare mult pana acum cu o toamna tarzie... sau, de ce nu, o primavara, caci am vazut ca da sa inmugureasca salciile

cristi daina
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi daina » 11 Dec 2004, 21:56

Paul
si la noi inca a fost cald, ma rog 1-2 grade sub minus dar bibanul a muscat.
cristi

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 12 Dec 2004, 10:44

Nu sunt un "fan" al dandinetei dar aici se organizeaza si concursuri nationale si internationale.

Pentru cei ce agreeaza acesta forma de pescuit, este un motiv de a iesii iarna in natura. (pleaca cu scutere pentru zapada ... unii au cate o cabanuta pe gheata ... altii o rulota) Pescuiescuitul in sine se desfasoara cu doua stiluri ce predomina.
- cu o oscilanta "atractoare" si la 10-20 cm sub ea un carlig cu viermusi, rama ...etc.
- doar cu artificiale ... care sunt o multime. Unele seamana cu niste jiguri minuscule "mormishca", altele cu niste oscilante ... si unele, "balansurile" cu niste voblere agatate de mijlocul spatelui.

ImagineImagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pentru cei indemanatici totul poate fi confectionat in atelierul propriu.

Pescuitul se poate face atat la copca cat si din barca pe ape libere. Dar nu am auzit sa fie limita de adancime. Din potriva. La "char" ... un soi de pastrav si la lipan, se pescuieste "la vedere" ... uneori in ape de pana la un metru. Adica se face gaura si pescarul se intinde pe burta pe o blana de Elan urmarind momeala pe care o joaca cu dandineta. In majoritatea cazurilor se pesucieste cu oscilanta atractoare si viemusi sau rama, la acest stil. :)

Imagine

Ce lipan frumos a luat acest pescar al dandineta.
Fir intins!
Borealis F

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 12 Dec 2004, 10:53

Imagine
inca un balans

Imagine

Imagine

Imagine

... si cateva oscilante atractoare.
Fir intins!
Borealis F

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 12 Dec 2004, 11:03

Imagine

Acestea se numesc "pirk" si sunt de diferite lungimi si greutati. De ex: 40 mm -7g; 60mm - 14g.

Inca cateva variante ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns