Daiwa vs Okuma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 15 Iun 2008, 15:11

Advantage e facuta pe " platforma tehnica " a lui Sol .Chit ca specificatiile initiale ale altor mulinete suna mai promitator, se pare ca in timp , japonezele au fiabilitate mai mare.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iun 2008, 01:24

Tierra vs V System , nu-i tot una cu Daiwa vs Okuma , io nu mi-s tare sigur ca daca ar trebui sa aleg intre aceste doua modele as ramine cu Tierra .

Felicitari Clubului SS Tournament ( cred ca se scrie asa :lol: :lol: ) , nu pierd nici o ocazie de a pomeni mulinelu respectiv , tenacitate asa mai rar , pitbull curat :lol: :lol:

Fir Intins!!!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Iun 2008, 06:09

eu am o okuma v20 si e ireprosabila din toate punctele de vedere.
Nu am incercat cu daiwa tierra sa vad diferenta. asa ca nu ma pronunt.

Fara suparare pe aceasti nivel de pret si clasa okuma e mai buna decat daiwa cel putin din punctul meu de vedere.

De exemplu Daiwa Regal 4i cu Okuma Epix Pro 8 scorul de 0-1
the angler is catching xxx, not by the lure

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 16 Iun 2008, 07:51

da cum de s-a pus problema unei astfel de comparatii?
Consider ca intre cei 2 producatori exista o diferenta mare, adica sincer mi se pare o comparatie, in acest caz complet inutila......

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 16 Iun 2008, 07:54

SF scrie:Tierra vs V System , nu-i tot una cu Daiwa vs Okuma , io nu mi-s tare sigur ca daca ar trebui sa aleg intre aceste doua modele as ramine cu Tierra .

Felicitari Clubului SS Tournament ( cred ca se scrie asa :lol: :lol: ) , nu pierd nici o ocazie de a pomeni mulinelu respectiv , tenacitate asa mai rar , pitbull curat :lol: :lol:

Fir Intins!!!
Pai daca arunca departe si-s meseriase... :)

Eu am o okuma Legend 20, luata de la Arrow acum multi ani . Frana e aiurea , dar ce ma enerveaza e faptul ca pune firul textil sus pe buza tamburului.
Mai e buna doar de dat la jig , dar cu fir mult sub buza tamburului.
Si mai am SSTournament si Capricorn, Daiwe adica.
In afara de astea ultimele 2 , altceva nu mai imi trebuie.

SS Tournament rulz.
:wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 16 Iun 2008, 13:25

Acuma s-o zicem pe aia dreapta, comparatzia nu are sens. Daiwa e .... Daiwa. Acuma intre ele, e rost de discutzie...sau nu: fiecare o sa laude ce are!
Eu am fost ajutat in alegerea mea de o comparatzie: Stella vs SOL. Iar asta m-a facut sa pun botu la blinker instant. Dupa ce am cumparat-o imi amintesc ca "vobleream" pe gazon cu un plumbic numai de placerea mulinatului... e dementza!

bicker
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bicker » 16 Iun 2008, 15:12

Multumesc pentru sfaturile date . Desi initial inclinam spre Okuma datorita specificatiilor tehnice , aveam o usoara retinere catre ea datorita faptului ca daiwa imi dadea impresia ca e mult mai robusta. Cred ca o sa raman la tierra ca sol e cam scumpa , in pretu de sol imi iau o tierra si un bat bunicel de la st.croix

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Iun 2008, 17:39

...bine gandit :wink:

Fit intins ! tuturor. :wink:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Iun 2008, 17:50

Am Okuma V-system V-30a, si pot sa iti spun ca nu sunt multumit de ce mi-a oferit pana acum. O am de un an jumate, pescuita 1 an la greu, totusi au aparut niste probleme cam devreme: a capatat joc la galet si intra firul in zecimea aia de mm; are deja un harsait enervant, si nu in ultimul rand, capsula rulmentului anti-reverse e din plastic si era crapata in 2, noroc ca are niste surubele care il tin strans. Galetul nu a capatat sant, daca asta poate fii imbucurator.

Daiwa nu am, deci nu pot face o comparatie la fiabilitate.

Alegerea iti apartine.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 16 Iun 2008, 18:34

am daiwa exeler 2500 si un prieten cu care merg tot timpul la pescuit are okuma v-system v30. am facut comparatie intre ele si mie imi place mai mult exelerul. de aceeasi parere este si prietenul meu. el mai are si o daiwa regal spin Xi care este sub exeler ca si calitate si nici nu se compara cu okuma v-system si el tot cu daiwa da chiar daca e mai ieftina si mai "prosta".okuma aia o tine de rezerva. sper ca te-am ajutat.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Scrie răspuns