daiwa ss tournament

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 22 Iul 2004, 07:56

eugen scrie:jean,
eu aplic acelasi principiu. leaderul e un lucrul foarte folositor, daca nu ti-e lene sa-l legi.

intrebare: daiwa ss tournament are sau nu instant antirevers?
Are instant silentios antirevers ,insa comparativ cu Daiwa Capricorn,sau Shimano Stradic etc.are un pic de joc care insa nu schimba calitatile mulinetei(trei rulmenti inoxidabili,angrenaj de precizie si viteza de bobinare extra rapida,inchiderea pickup-ului-bail- cu ajutorul unei role ce se roteste,tambur conic lung de aluminiu ce permite lansari foarte usoare si f.lungi,rola de ghidare a firului din carbura de siliciu practic indestructibila,frana extra fina cu saibe din titan si pasla extra dimensionate)
Desi este o mulineta aparuta mai de mult si nu functioneaza atat de fin ca si TEAM DAIWA ADVANTAGE,CAPRICORN etc. este mai usoara si permite lansari mai lungi(atat cu monofilament cat si cu fire impletite ) si pretul e mai mic($89,95 +taxe ).Eu am doua:
-DAIWA SS TOURNAMENT 700 (recomandata pt.pescuit ultra usor in ape dulci),greutate 198 g.;recupereaza 66cm la un tur complet de manivela
-DAIWA SS TOURNAMENT 1300(pescuit usor si ultra usor in ape dulci si sarate)greutate 241g.,recuperare 81,3cm.
Dintre mulinetele mai ieftine pt. fire impletite iti recomand sa incerci OKUMA EPIXOR ,f. buna dar mai grea.Am avut placuta surpriza sa constat ca cu acelas fir,acelas diametru al tamburului, arunci mai departe cu EPIXOR-ul decat cu SHIMANO SYMETRE

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 10:17

tournament-ul e cam singurul model daiwa mai ieftin care-mi place, insa auzisem ca nu are instant antirevers. tu zici ca are un joc. asta inseamna ca atunci cand mulinezi, manivela se mai duce putin inapoi? sau cum? nu ma indoiesc ca e o mulineta buna, insa fara instant anti-revers nu mi-as cumpara-o.

mulinetele okuma permit lanseuri un pic mai lungi din cauza tamburului prelungit, cu cat e mai mare spatiul unde se aranjeaza firul, cu atat se desfasoara mai repede. insa nu sunt mulinete rezistente in timp din ate stiu eu. incearca shimano aereo daca obisnuiesti sa pescuiesti de pe mal si vrei lanseu lung. sau in bani mai multi, shimano twin power, sustain pe piata americana, de la modelul ala in sus tamburul este titanizat. oricum, daca folosesti fireline atat de subtire, cred ca ajungi foarte departe cu orice. eu pescuiesc cu fireline de 15lbs si lansez foarte multumitor. cred ca pentru distanta e importanta si lanseta, de asemenea.

multumesc de raspuns. :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 10:23

am senzatia eu sau va dati sfaturi unul la altul cu privire la incercatul unor mulinete, desi nu vi le-ati cerut ? :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 10:30

da, cam asa a iesit s-ar parea. :) sorry.
de fapt eu vroiam doar sa stiu daca are sau nu anti-revers daiwa ss-tournament. ca si alternativa la acea ryobi. lolz.

mi se pare foarte interesanta treaba cu firul subtire. are dreptate jean, sigur ca prezentarea e mai ok cu un fir subtire si lanseul mai lung. insa cred ca si pierderile sunt pe masura, eu las o caruta de jiguri si asa.

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 22 Iul 2004, 11:39

Sal. Eu am auzit numai de bine despre modelul descris, si chiar am comandat una de la cabelas. Poate o sa o si primesc . sunt ft. curios de ea (putere, jocuri) etc.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 12:04

eu nu am vazut-o pe viu. am citit insa pe net despre ea, e un model foarte vechi. te va tine o gramada de ani, stai linistit. singurul semn de intrebare e ala cu instant anti-revers-ul.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 12:09

eu am pus mana pe doua daiwa ss tournament si mi s-a parut ca se invart groaznic
erau noi, aduse de pe cabelas de doi prieteni "colectionari" :lol:
pe langa faptul ca sunt scumpute, nu se mai fabrica in japan unde sa faceau acum cativa ani

Jean Scurtu

Daiwa ss tournament

Mesaj de Jean Scurtu » 22 Iul 2004, 20:45

Eugene,

Intradevar,in adevaratul sens al cuvantului,SS TOURNAMENT nu are instant antirevers avand un joc inapoi da cca.1cm.Daca acest lucru e atat de important pentru tine (pe mine nu ma deranjeaza deloc de aceea am doua )orienteaza-te spre cele mai scumpe sau de ce nu DAIWA SAMURAI -7i($30 ),insa aici,nu uita pretul reflecta calitatea.
Mi-au trecut prin mana multe Shimano ,in momentul de fata am doar o Sahara , 3 Symetre(1000,2000,40000) un Stradic 4000 si un Biomaster 3000(toate MADE IN JAPAN ). Am avut si AERO ,dar la caracteristici similare cu nici una nu arunci cu fire impletite distanta la care arunci cu SS TOURNAMENT (nu degeaba a fost cea mai folosita mulineta de spinning in concursurile din America ).Pentru mine nu se merita sa dau banii pe Stella,Sustain pescuind mult in apa sarata,unde coroziunea este mult mai mare,deci si viata mulinetelor mai scurta.
Desi am poate prea multe mulinete si bete eu nu pescuiesc decat cu un singur bat si numai cu el in mana.
Cele scrise de mine reflecta parerea mea personala si pretind ca sant un pescar mediu(chiar daca am in spate vreo 50 de ani de pescuit )

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 21:26

multumesc de raspuns. o seara buna!
Ultima oară modificat 22 Iul 2004, 22:41 de către eugen, modificat 1 dată în total.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 22 Iul 2004, 21:40

danr scrie:am senzatia eu sau va dati sfaturi unul la altul cu privire la incercatul unor mulinete, desi nu vi le-ati cerut ? :lol:
Dane,

De ce incerci sa fi un fel de "mediator "? Crezi cumva ca Eugen nu poate sa spuna daca nu ii convine ceva ?
Din cate am inteles este un "FORUM " al pescarilor unde in mod civilizat poti sa-ti exprimi parerile personale legate de pasiunea comuna,pescuitul.
Probabil ca la fel ca si mine multi pescari(incepatori sau avansati )au ce invata filtrand ceea ce pentru ei nu e interesant.
Ti se pare normal ca in cadrul acestui "FORUM " sa ironizezi pe cineva care sustine ca prinde calcani la jig??

Nu mi-ai raspuns daca vi in Houston sa te documentezi referitor la pescuitului calcanului la jig ?
Ai reusit sa citesti articolele de care iti scrisesem anterior?

Scrie răspuns